”Vastuu on parasta, mitä voi saada”

LIIGA / Haastattelu
Taipalus pääsi hyvään vireeseen HIFK:ssa.
Kuva © Jouko Kylmäoja
Lauri Taipalus aloitti kautensa HIFK:n ykköspakkiparissa, mutta joutui hetkeksi sivuun otteluista. 26-vuotias puolustaja kertoi mietteitään muun muassa alkukaudesta.

Lauri Taipalus muistetaan jo Mestis-vuosilta vahvasta hyökkäyspelaamisestaan. Tyyli on säilynyt myös Liigassa, kun hän pelasi ensin Pekka Tirkkosen SaiPassa ja pelaa tällä hetkellä Antti Törmäsen HIFK:ssa.

− Pelityyliini ei ole tarvinnut tehdä isoja muutoksia. Liigassa molemmat valmentajat ovat antaneet minun pelata omilla vahvuuksillani, kuvailee Taipalus.

− HIFK:ssa annetaan yrittää. Totta kai tulee palautetta, jos hölmöilet jotain kentällä, mutta ei mitään kuraa sada niskaan. Vastuu on parasta, mitä voi pelaaja voi saada.

Taipalus ehti pelata 14 ottelua ennen kuin joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi. Myös edellisillä kausilla on ollut samoja ongelmia.

− Kyllä tässä joku viikko vielä menee toipuessa, ihan tarkkaa aikaa en edes tiedä. Minulla on ollut huonoa tuuria aiemminkin, mutta se on osa tätä lajia, miettii Taipalus.

HIFK-puolustajan ei ole kuitenkaan tarvinnut täysin olla irti joukkueen arjesta.

− Hyvin olen pystynyt silti treenaamaan.

Joskus siirto pienestä kaupungista suureen ja mahtavaan HIFK:hon voi olla isokin askel. Taipalus kertoo tämän sujuneen vaivatta.

− Ei se lopulta ollut niin suuri hyppäys. Totta kai ison joukkueen panostus näkyy monessa pienessä asiassa.

− Pelaajien hyvinvointiin kiinnitetään paljon huomiota.

Uusin huomion kohde on San Jose Sharksin organisaatiosta saapunut Nikolai Goldobin. Nuori venäläistaituri saa Taipalukseltakin kehuja tekemisistään.

− Hän on tosi taitava ja mukava jätkä. Suomalainen kulttuuri on vaatinut totuttelemista, mutta olemme yrittäneet auttaa häntä siinä.

− Englanti onneksi sujuu häneltä mainiosti. Peli peliltä hän myös näyttää pääsevän entistä paremmin kiinni joukkueen pelaamiseen, kiittelee Taipalus.

Kavereiden merkitys on suuri joukkueurheilussa. Taipalus nostaa esiin täksi kaudeksi Rauman Lukkoon siirtyneen Jesper Piitulaisen. Kaksikko tuntee toisensa jo Jukurien joukkueesta.

− Olemme Piitulaisen kanssa erittäin hyviä ystäviä. Kolme vuotta pelasimme samassa joukkueessa, ja kaikennäköistä touhuttiin. Sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

− Kaikella tavalla hänestä on vain positiivista sanottavaa.

Loukkaantumiseen asti hyvin sujunut alkukausi ei yllättänyt Alavudelta lähtöisin olevaa puolustajaa.

− Totta kai sitä mietti kauden alla, että miten onnistun ja pystyn auttamaan joukkuetta, mutta eivät tehot suuresti yllättäneet. Tiesin, että pystyn tekemään tehopisteitä.

Taipalus kuitenkin muistaa oman pelipaikkansa roolin.

− Varsinkaan puolustajana pisteet eivät ole kaikki kaikessa. Jos teet yhden pisteen, mutta pelaat kaikki muut tilanteet väärin, se ei paljon hyödytä.

− Puolustajalle pisteet ovat lähinnä bonusta, toteaa Taipalus.

Näistä bonuksista HIFK-leiri pääsee vielä nauttimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle