Ässien uusi toimitusjohtaja: "Valinta tuli minullekin yllätyksenä"

LIIGA / Haastattelu
Virkaa tekevä toimitusjohtaja Mikael Lehtinen ja juuri tehtävään valittu Eeva Perttula.
Kuva © Esko Kallioniemi
Porilaisjoukkue on valmis siirtymään Eeva Perttulan aikakauteen.

Kauppatieteiden tohtoriksi parhaillaan opiskeleva Eeva Perttula on Ässien valinta Jukka Hirsimäen seuraajaksi toimitusjohtajan pestiin. Jääkiekon ulkopuolisesta liikemaailmasta porilaisseuraan saapuva Perttula oli yksi niistä, jotka yllättyivät tästä valinnasta.

− Tämä oli minulle yhtä suuri yllätys kuin monelle sivustaseuraajalle. Taustani ei ole kovin vahvasti jääkiekkoilun parissa, itse asiassa Jari Korpisalo oli kentällä, kun viimeksi aktiivisesti seurasin lajia, totesi Perttula.

Toimitusjohtajan pesti ei ole Perttulalle uusi, sillä tässä siirrossa titteli ei muutu.

− Minulla on kokemusta paikoista, missä sekä talous että koko toimiala ovat murrosvaiheessa. Koen myös onnistuneeni näissä tehtävissä, vaikka yksi ihminen ei koskaan kaikesta vastaakaan.

− Porilaisuudessa näen vahvuutena sen, että vaikka lamat ovat kohdelleet monia toimijoita kaltoin, siellä on kuitenkin tiettyä ylpeyttä omista juuristaan. Liitän kaiken tämän vahvasti myös Ässiin, arvioi Perttula.

Pataorganisaation siirtymävaihte kestää vuodenvaihteeseen saakka. Hirsimäki jäi lomalle 11.11.2016, ja lopullisesti tehtävät siirretään Perttulalle vuoden 2017 alussa. Välivaiheessa virkaatekevänä toimitusjohtajana työskentelee Porin Ässät ry:n toiminnanjohtaja Mikael Lehtinen.

− Koko Ässien organisaation on nyt hyvä seisahtua katsomaan, missä olemme ja miten menemme eteenpäin. Vuodenvaihteeseen asti tarkastelemme avoimesti eri toimintoja ja teemme tarvittaessa muutoksia, analysoi Lehtinen.

− Aluksi jonkun verran ajan kotipaikkani ja Porin väliä, mutta jollain aikataululla varmaan muutamme perheenä (puoliso ja 2,5-vuotias tytär) Poriin, kertoi Perttula.

Uusi toimitusjohtaja oli samoilla linjoilla Lehtisen tilannearvion kanssa.

− Toimiston väen päätehtävä on hoitaa taustalla taloudenpitoa niin, että urheilupuoli voi huoletta keskittyä päätavoitteeseensa, mestaruuksien voittamiseen.

− Porin Ässät ry palvelee samaa "brändiä" ja päämäärää kuin osakeyhtiönkin. Tämän yhteisöllisyyden lisäämiseen keskitymme tulevaisuudessa, sanoi Perttula.

Jääkiekkoa pidetään äärimmäisen maskuliinisena lajina, ja Ässien rekrytointikin käytti aika miehekkäitä keinoja mainoksessaan. Tämä ei tullut Perttulalle yllätyksenä, eikä hämmentänyt millään tavalla.

− Itse asiassa se mainos oli "flashback" menneisyydestäni, ennenkin on väitetty, ettei minulla ole naisena mahdollisuuksia onnistua jossain tehtävässä, hymähti Perttula.

» Lähetä palautetta toimitukselle