Ässien takalinjojen terrieri raastaa ja rymistelee

LIIGA / Haastattelu
Marttinen on Ässien takalinjojen oikeutettu isäntä.
Kuva © Timo Savela
Vaikka Ässät laittoikin Jyväskylässä kotijoukkueen tiukoille, JYP onnistui pitämään pisteet kotonaan loppulukemin 2-1. Vahvasti oman ruutunsa tänäkin iltana hoitanut puolustaja Jyri Marttinen löysi ottelusta tappion jälkeen kuitenkin myös positiivista.

Porilaisvieraat laittoivat yhden sarjan vahvimmista kotijoukkeista erittäin tiukille, mutta Ässien takkuileva maalinteko piti pisteet Jyväskylässä. Ottelu oli varsinkin toisessa erässä täydellistä Ässien näytöstä, mutta kotijoukkueen maalivahti Tuomas Tarkin huikea ottelu tylsytti vierailijoiden hyökkäyksen.

Patapaitojen puolustuksen yksi kulmakivistä, Jyri Marttinen löysi ottelun jälkeen selkeät syyt tappiolle.

− Tänään ei vaan saatu paikoista sisään. Kaverin maalivahti oli myös todella hyvä. Toisessa erässä dominoimme aika lailla. Oli paikkoja tehdä riittävästi maaleja, mutta kaverin alivoima oli hyvää ja meillä ylivoima vuorostaan huonoa.

Ässät sai ottelun toisella puoliskolla peräti viisi mahdollisuutta ylivoimalla. Vierailijoiden ylivoima oli mielikuvituksetonta, eikä joukkue päässyt kokeilemaan tulikuumaa Tarkkia kunnolla kovinkaan useasti.

Lisäksi kotijoukkueen alivoima oli jälleen erinomaista. JYPin luottomiehet, Miika Lahti ja Markus Poukkula ottivat jälleen tärkeitä mustelmia blokaten suuren osan porilaisten hätyyttelyistä.

Ässät hävisi lokakuun aikana kymmenen peliä yhdestätoista, ja suurin osa niistä tappioista tuli yhdellä maalilla. Maaottelutauon jälkeen suunta on kääntynyt, ja porilaiset ovat onnistuneet kääntämään maalin marginaaleja itselleen.

Mikä tauon aikana muuttui?

− Ei mitään suurta muutosta, mutta pieniä viilauksia ollaan tietenkin tehty. Vaikka kymmenen peliä hävittiinkin lokakuussa, niin ei ne pelit mitään sysipaskoja olleet. Paljon hävittiin kyllä yhdellä maalilla. Ehkä meidän itseluottamusta silloin vähän nakerrettiin.

− Kun tällä tavalla pelataan, ihan varmasti saadaan pisteitä, Marttinen mietiskeli.

Marttinen on nähty myös leijonapaidassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Paluu Jyväskylään?

Marttinen valittiin viime keväänä monien yllätykseksi Erkka Westerlundin lopulliseen MM-kisajoukkueeseen. Puolustaja pelasi omassa roolissaan mainiot kisat. Tänä syksynä kutsu kävi myös Helsingissä pelattuun Euro Hockey Tour -turnaukseen.

Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti pelasi edellisen kerran JYPissä kaudella 2006-07. Marttinen oli joukkueen ykköspuolustajia, ja teki hienot 13 maalia 44 peliin. Vanhassa kotikaupungissa pelaaminen ei kuitenkaan tuonut kokeenelle puolustajalle ylimääräistä jännitystä.

− Sen verran jo pelejä alla, että ei näitä enää jännitä, mutta latausta saattaa olla enemmän. Toki täällä on mukava pelata, kun kavereitakin aina katsomassa peliä, Marttinen pohti.

Moni on varmasti vuosien saatossa odotellut, että milloin kokenut puolustaja tekee paluun Jyväskylään. JYPin Twitter-tililtä twiitattu kuva sai monet jo vitsailemaan, että nähdäänkö Marttinen lähitulevaisuudessa uudestaan JYP-paidassa. Mitä sanoo tähän mies itse?

− Sehän on aina kysynnän ja tarjonnan laki, Marttinen virnisti.

− En ole koskaan miettinyt, että palaisin tai en palaisi. Yritän elää hetki kerrallaan. Ei minulla ole vielä mitään semmoisia spekulointeja tässä.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle