Ensin tolppaan, sitten ylähyllylle.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Ässien sankari HPK:n ylivoimasta: "Yliaktiivisuus kostautui"

Ässät nappasi vierasvoiton HPK:sta todella makealla tavalla. Ville Korhosen iskemä voittomaali syntyi alivoimalla aivan ottelun viimeisillä hetkillä.

HPK pääsi tiistaina yrittämään maalia ylivoimalla neljästi. Miesylivoimasta huolimatta vaarallisimmat maalipaikat syntyivät Ässille. Philip McRae ja Ville Korhonen olivat vuorollaan läpiajossa. Kahden ensimmäisen erän aikana ei Ässät päässyt alivoimalla Korhosen tolppalaukausta lähemmäksi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen totesi pelaajiensa leikkineen tulella.

− Kerho pelasi vähän yliaktiivisesti ylivoimalla, vaikka kyllä me yritimme niitä kytätäkin, Korhonen analysoi.

Kolmannen erän lopulla HPK sai paikan ratkaista ottelun, kun Ben Blood istui ottelun toista kaksiminuuttistaan. Kiekko päätyi kuitenkin Emil Larmin selän taakse alle minuutti ennen päätössummeria. Maalin iski illan toisesta alivoimaläpiajostaan Korhonen.

− Vähän varkain pääsin läpi. Ajattelin, että lähden vaihtoon, mutta sitten katsoin, ettei ole Kerhon jätkiä alhaalla, Korhonen hämmästeli vielä ottelun jo päätyttyä.

Läpiajoratkaisu oli viileä. Hallitusti kiekko rystypuolelta aivan maalin kattoon.

− He olivat todella rohkeita. Leikkasivat viivan jälkeen keskelle ja pitivät kiekkoa. Nyt se kostautui, Korhonen summasi.

Ahon alaisuudessa jo neljäs kausi - uran parasta lätkää

Korhonen pelaa toista kauttaan Ässissä. Vaikka ympäristö on uusi, on yksi yhteinen tekijä aiempiin vuosiin. Korhonen pelasi kaksi edellistä kautta Espoo Bluesissa Jyrki Ahon alaisuudessa. Alkanut kausi on siis kaksikolle jo neljäs yhteinen.

− Minulla on hyviä kokemuksia Espoosta hänen kanssaan. Hänen alaisuudessaan olen pelannut parasta peliäni, Korhonen suitsutti.

Aho oli luonnollisesti yksi suurimmista tekijöistä siinä, miksi Korhonen päätyi Poriin.

− Tykkään toimintatavasta, jossa joka päivä tehdään oikeasti hommia, eikä vain pyöritä siellä hallilla. Kaikella tekemisellä on aina tarkoitus, Korhonen kehui.

HPK-ottelun jälkeen Aho korosti kamppailupelaamisen merkitystä ja heitti pientä piikkiä liian tarkkoja pelitapa-analyysejä kohtaan. Myös Korhonen on päävalmentaja kanssa samoilla linjoilla.

− Pelaamisemme on reagoimista ja siinä puolustuspelaaminen on isossa roolissa. Sen pitää olla timanttia aina. Ei kuitenkaan millimetrin tarkkaan katsota onko joku träpissä juuri oikeassa paikassa vai ei, jos niitä pystytään kentällä paikkaamaan, Korhonen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pettymyksestä kohti juhlakautta − Ässät hamuaa jälleen pudotuspeleihin

LIIGA | 6.9.2017 16:00
Kokenut Ville Korhonen lähtee luottavaisin mielin alkavaan liigakauteen. Kunto on kohdallaan, viime kausi oli hänen uransa toiseksi paras ja näkymät ovat vielä lupaavat. Porilaisseura juhlii alkavalla kaudella 50-vuotistaivaltaan. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Pitsiturnausennakko: Seuraa näitä nimiä

LIIGA | 4.8.2017 6:30
Perinteinen Rauman Pitsiturnaus avaa jälleen kiekkokauden. Vuosi sitten TPS katkaisi Lukon nelivuotisen pitsidynastian, vaan onko turkulaisista voittamaan toista turnausta putkeen? lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Nuorten SM-liiga huipentuu finaaleihin: "Ei ratkea siihen, kumpi löytää paremman viivelähdön"

Muut Sarjat | 30.3.2017 9:00
Nuorten SM-liiga huipentuu HPK:n ja Ässien väliseen finaalisarjaan. Paras kolmesta -menetelmällä pelattavat finaalit starttaavat torstai-iltana Hämeenlinnan Rinkelinmäellä. lue lisää

Kommentit

Ville Korhonen

Ässät #11 L lh
s. 1987 Tampere
184CM / 90KG
SOPIMUS: 2018