Ässien päävalmentaja Kotkaniemi: "Meiltä petti pää"

LIIGA / Haastattelu
Mikael Kotkaniemi johdatti Ässät kelvolliseen loppukauteen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Porin Ässät teki runkosarjan voittanutta Oulun Kärppiä vastaan sen minkä pystyi, mutta joutui lopulta antautumaan otteluvoitoin 4–1. Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi summasi pelin jälkeen ottelusarjaa ja koko kauttakin.

Kärpät lähti ottelusarjaan heikon runkosarjan lopun jälkeen, kun taas Ässät oli ollut runkosarjan lopussa kuntopuntarin kärkijoukkueita.

– Saatiin kurottua sitä välimatkaa, mikä meillä oli runkosarjassa Kärppiin. Pääsimme kuitenkin haastamaan Kärpät, mutta se ei riittänyt. Tämä on kaikessa lyhykäisyydessään kuitenkin maalinesto- ja maalintekopeli. Maalinestopeli olisi riittänyt lukuun ottamatta tätä peliä, mutta maalintekopeli jäi meillä piiputtamaan.

Ässät joutui ratkaisevaan peliin kovien koettelumusten saattamana. Sairausepidemia kaatoi pelaajia.

– Ongelmana meillä oli sekin, että viidellä pelaajallamme on kausi päättynyt, he söivät pelin ajan nakkeja tuolla päätykatsomossa. Olisihan heistä varmaan ollut iso apu tänään tähän meidän taisteluun.

Tämän vuoden tammikuussa Ässien valmentajaksi noussut Kotkaniemi nosti Ässät kuitenkin syvemmästä suosta, joten paljon hyvääkin oli nähtävissä.

– Loppukautta kohden kausi kääntyi kuitenkin positiivisempaan suuntaan. Tammikuussa jouduttiin luomaan täydellisesti uusi identiteetti, mikä lopulta alkoi tuottaa tulosta. Paineiden ollessa kovimmillaan tämä joukkue pelasi loistavaa jääkiekkoa. Runkosarjan tiukka paine alkoi ehkä sitten näkyä pudotuspeleissä, sillä jo Lukkoa vastaan meidän maalinteko ei enää niin hyvin onnistunut ja ylivoimakin alkoi takkuilla.

Lisämurheita Ässille tuli ratkaisevan ottelun pelipäivän aamuna, mikä vaikutti joukkueen mielialaan.

– Tähän viimeiseen peliin edellisen vuorokauden tapahtumat vaan olivat meille liikaa, kun tuli kolme sairaustapausta ja erittäin valitettava huoltajan kuolema. Me päästy näistä enää yli, vaan pää petti, Kotkaniemi päätti kauden viimeisen lehdistötilaisuutensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle