Ässien kesätreeneissä tuttu lisävahvistus

LIIGA, NHL, Muut Sarjat / Haastattelu
Joel Armia kurottaa syksyllä uusia haasteita kohti.
Kuva © Getty Images
Läpimurtoaan NHL-jäillä hakeva Joel Armia harjoittelee tuttujen pelikavereiden ja valmentajien kanssa vähintäänkin elokuun ajan.

Kun Porin Ässät luisteli loppukesän toisiin jääharjoituksiinsa, oli Joel Armia ensimmäisten joukossa odottamassa treenien alkamista. Kesän Porissa viettävä hyökkääjä sai huomiota osakseen myös katsomon puolelta.

− On hienoa päästä jäälle ottamaan tuntumaa joukkueen mukana. Täällä on vielä vanhoja joukkuekavereita pelaamassa, kiittelee Armia.

Patapaitojen harjoitukset kärsivät lievästä osanottajapulasta, kun osa pelaajista osallistui mainoskuvauksiin Turussa. Jotkut kiertoharjoitukset eivät sujuneet täysin ongelmitta, mutta toisaalta paikalla olleet näkivät viihdyttäviä kamppailuja mies miestä vastaan.

Päävalmentaja Pekka Rautakallio korosti ohjeistuksessaan pelitilanteiden lukemista.

− "Rocky" [Rautakallio] vetää kyllä laadukkaita treenejä. Väkimäärä on välillä pieni, mutta silti kaikki tekeminen tähtää hyvään kauden alkuun.

− Varsinkin pakeille kierto oli aika nopeaa, kertoo Armia.

Edustusjoukkueen jälkeen vuoroaan odottelivat harjoituspelikautensa aloittavat Ässien A-nuoret. Tulevaisuuden jääkiekkoilijat kansoittivat koko toisen päädyn, ja tarjolla olikin näyttäviä suorituksia ja säntillistä puurtamista.

− Junnuareenalla käy paljon väkeä treenaamassa, se on hieno asia. On mukava seurata heidän touhujaan.

Buffalo Sabresista Winnipeg Jetsiin siirtyneen Armian kohdalla alkaa hyvin tärkeä kausi. AHL:ssä tehoillut laitahyökkääjä tiedostaa itsekin tilanteen kriittisyyden.

− Haen tällä treenaamisella hyvää kuntoa syksyä varten. Nyt on edessä uusi alku ja uudet kujeet. En voi mennä sinne vain katselemaan, vaan tulosta on synnyttävä.

− Syyskuussa lähden Pohjois-Amerikkaan. En ole niin tarkasti selvittänyt syksyn aikatauluja, olen keskittynyt lähinnä täällä Porissa olemiseen.

Armian treenikaverit lähtevät perjantaina 7.8. Raumalle Pitsiturnaukseen. Ässäkasvatillakin on kokemusta kyseisestä tapahtumasta.

− Ne ovat aina kovia pelejä, vaikkakin tavallista lyhyempiä. Siellä on paljon nuoria pelaajia, jotka pyrkivät antamaan näyttöjä tulevaa kautta varten.

− En osaa vielä sanoa, lähdenkö Raumalle. Mieli tekisi kyllä, sillä hauska tapahtuma se on katsojankin näkökulmasta, tuumii Armia.

» Lähetä palautetta toimitukselle