Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jari Vainio-Kaila (vas.) ja Raija Vainio-Kaila tulevat pudotuspelien aikaan hyvin toimeen, vaikka eri joukkueita kannattavatkin.

Arno Hämäläinen

Ässien ja Lukon kannattajat odottivat pudotuspelisarjaa innolla: "Lukko on pahin vihollinen, mitä löytyy"

Ässien ja Lukon kannattajat olivat saapuneet Poriin kannustamaan omiaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen avausotteluun. Hyvää fiilistä piisasi, kun odotettu paikalliskohtaaminen lähestyi.

Tunnelma oli käsin kosketeltavissa, kun Ässien ja Lukon välinen pudotuspelisarja oli valmiina alkamaan. Käytävät täyttyivät kiekkoväestä ja niin Ässien kuin Lukonkin pelipaitoja ja fanituotteita näkyi ihmisten päällä tiuhaan tahtiin.

Aviopari Raija ja Jari Vainio-Kaila edusti kokeneempaa kannattajakuntaa, sillä molemmat ovat seuranneet kiekkoa jo vuosikymmeniä.

− Käymme otteluissa aina kun mahdollista, mutta ehkä enemmän kuitenkin Lukon kotipeleissä sillä asumme lähempänä Raumaa kuin Poria, jo viitisenkymmentä vuotta Lukkoa kannattanut Jari totesi.

Raija oli varsin varmalla kannalla siitä, kumpi joukkue etenee puolivälieriin, mutta Jari pysyi vielä maltillisella linjalla.

− Tietysti Ässät jatkoon! Olen Porissa syntynyt, joten Ässiä kannatetaan loppuun asti!

− Lukon pelaaminen on ollut vähän heikkoa, mutta luotetaan siihen, että pudotuspeleissä olisi eri meininki. Uskotaan ja taistellaan loppuun asti, pohti aviomies vieressä.

Mariella, 19, sekä Julia, 20, käyvät usein Ässien peleissä, eikä tiistai-ilta tehnyt poikkeusta.

Arno Hämäläinen

Ulkoilmasta toimitus bongasi kaksi nuorta naista ässäpaidat päällä. Kaksikko on tuttu näky porilaisseuran otteluissa.

− Kaikissa kotipeleissä pyritään käymään, ja sen lisäksi muutamissa vierasotteluissa, kun aikaa on, Julia Koivunen kertoi.

− Paljon on puhuttu, että Lukko olisi tässä altavastaaja, mutta uskoisin, että sarjasta tulee tasainen. Ässien puolella tietysti aina ollaan!

Vieressä ystävänsä puheita kuunnellut Mariella Alhonpää lisäsi oman sanansa soppaan.

− Kaikki ystävämmekin ovat Ässien faneja ja onhan Lukko pahin vihollinen, mitä löytyy.

Aleksi on kannattanut Rauman Lukkoa pikkupojasta saakka.

Arno Hämäläinen

18-vuotias Aleksi oli saapunut seisomakatsomon puolelle jo hyvissä ajoin ennen aloituskiekon tiputusta. Ystäviensä kanssa otteluun tullut nuori mies odotti innolla joukkueiden välistä pudotuspelisarjaa.

− Niin pienestä pitäen olen kannattanut Lukkoa, kun olen tiennyt joukkueen olleen olemassa. Usein tulee käytyä otteluissa, ja joskus vieraspelejä päälle.

− Ässät on aina ihan eri vastustaja kuin muut, siinä on oma tunnelmansa. Tiukkaa tästä tulee ja uskon, että ottelusarja venyy lauantaille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ässät-Lukko, ottelusarjaraportti: Ässät vei tiukan ensimmäisen kohtaamisen kovaäänisen yleisön edessä

LIIGA | 13.3.2018 22:20
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Ässät kiinnitti kaksi hyökkääjäänsä loppukaudeksi

LIIGA | 20.10.2017 0:27
Porin Ässät jatkoi Marco Insamin ja Valtteri Tammen sopimuksia loppukauden kattaviksi. Molemmat hyökkääjät vakuuttivat seurajohdon koeajan aikana. lue lisää

Ässien Laganièrelle kolmen ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta

LIIGA | 26.9.2017 11:23
Liigan kurinpito on määrännyt Ässien Antoine Laganièrelle kolmen ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka tapahtui Sportin ja Ässien välisessä kohtaamisessa. lue lisää

Lukko on vihdoin matkalla kohti omaa pelillistä identiteettiä

LIIGA | 7.9.2017 9:00
Rauman Lukko on ollut pitkään kotimaisen pääsarjan kummajainen: siltä on puuttunut selkeästi tunnistettava pelillinen identiteetti, joka olisi kestänyt useamman kuin yhden päävalmentajakauden. Nyt raumalaiset ovat matkalla kohti sitä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaPelicans
"SaiPa käyttää kotietunsa"
SaiPa saa kotikentästään huomattavan edun otteluun. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa kolmesti, pisteet menivät Sputnikeille 7-2. Joulutauon jälkeen SaiPa on pelannut viisitoista ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain neljä. Pelicansin vierassaldo on synkkä. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on onnistunut raapimaan vain yhden voiton.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Tommi Taimi

Ässät #33 R op
s. 1990 Pori
180CM / 86KG
SOPIMUS: 2020