Ässänuorilla vapaus kokeilla − "Tukee itseluottamusta, kun ei ole liian tarkkoja sääntöjä"

LIIGA / Haastattelu
Mikael Saha nautti paikallispelin tunnelmasta.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Pienten kolhujen kiusaama Mikael Saha pelasi Satakunnan kauden viimeisessä paikallispelissä kauden 35. ottelunsa. Tehosaaliiksi jäi maali, syöttö ja pari hukattua tilannetta.

Ässien varamaalivahtina Lukko-ottelussa toiminut Arttu Kulmala suitsutti avoimesti Mikael Sahan 5−1-osumaa.

− Kai nyt vähän namuttelit kiemuroistasi, oli niin hienot kuviot, kuului hyväntuulinen toteamus maalivahtien kulmauksesta.

Sahalle tilanne avautui jopa vähän yllättäen. Nuori hyökkääjä pääsi Josh Grattonin tarjoilun jälkeen lopulta täysin nokikkain Lukon maalille vaihdetun Rasmus Rinteen kanssa.

− Aloin ensin katsoa siinä syöttöpaikkaa, mutta lopulta tie oli auki loppuun asti, kertasi Saha kauden kolmatta osumaansa.

Forssan Palloseuran kasvatin ujutuksesta huokui pelaamiseen löytynyt itseluottamus. Tästä Saha jakoi kiitosta niin Ässien edustusjoukkueelle kuin junioripuolellekin. Maaliskuussa 21 vuotta täyttävä hyökkääjä on viihtynyt Petteri Niittysen johtamassa joukkueessa.

− Se auttaa paljon, kun nuorten peleissä on vapaus yrittää erilaisia kuvioita ilman liian tarkkoja sääntöjä. Kaikkea ei tietenkään voi siirtää Liigaan, mutta luottamus omaan tekemiseen kasvaa onnistumisten kautta. Alkukausi oli vähän nihkeää menoa.

− Yksi tärkeä asia on, että nyt hiljalleen olen täysin kunnossa. Tuossa oli jotain pieniä kolhuja, jotka kuitenkin vaativat lepoa, mietti Saha.

Perjantain paikalliskamppailussa Sahan ketjulla oli paikkansa tehdä kolmaskin osuma. Tilanne hukattiin, mutta syynä ei ollut liiallinen hätäily. Päinvastoin.

− Katsoin syöttöpaikkaa liian pitkään, ja tilanne kuivui kasaan. Ehdimme vielä kyllä mukaan omallekin alueellemme, mutta lopulta kiekko pomppi jostain sisään maalinedustalla, harmitteli Saha.

Peli ei kuitenkaan lamautunut, vaikka Lukko painosti hetken kavennuksen jälkeenkin. Yhdeksi syyksi Saha mainitsi pelinopeuden säilymisen.

− Emme passivoituneet kolmannessa erässä, ja pystyimme jatkamaan myös kiekollista peliämme pienten pyöritysten jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa taistelua, kiteytti Ässien hyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle