Karlsson oli kiekollisena liian taitava Avalanche-miehistölle.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ykköspuolustajat vertailussa: Karlsson tehoili, Barrien hyökkäysaktiivisuus ei auttanut Avalanchea

Hyökkäävien puolustajien kaksintaistelussa Colorado Avalanchen Tyson Barrie ei pystynyt vahvoista otteistaan huolimatta ohittamaan Ottawa Senatorsin Erik Karlssonia.

Erik Karlsson ja Tyson Barrie ovat molemmat oikealta laukovia, hyvin luistelevia hyökkäysorientoituneita puolustajia. Molemmilla on myös iso rooli joukkueidensa takalinjoilla. Lauantain ottelussa Jatkoaika otti molemmat taiturit erityiseen seurantaan.

Blokatuissa laukauksissa Barrie oli ylivoimaisesti Karlssonia edellä lukemin 3−0.

Ensimmäisessä erässä molemmat pelasivat tyylilleen uskollisesti aktiivista hyökkäyspeliä ja myös ylivoimaa. Barrie oli lähempänä avata pistetilinsä päästyään ensin itse puolittaiseen läpiajoon ja rakennettuaan hetkeä myöhemmin Mikko Rantaselle avoimen maalipaikan. Suomalaishyökkääjän laukaus osui kuitenkin vain sivuverkkoon.

Karlssonilla puolestaan oli merkittävä rooli ottelun avausmaalissa, mutta ei-toivotulla tavalla. Ruotsalaispuolustaja nimittäin epäonnistui ylivoimalla rännikiekon pysäyttämisessä, minkä seurauksena Colorado Avalanchen Blake Comeau karkasi läpiajoon ja ohitti Mike Condonin komealla laukauksella hanskakäden yläkulmaan.

Toisessa erässä Karlsson nousi esille. Onnenkantamoisella syntyneeseen Mike Hoffmanin maaliin Karlsson antoi vain kakkossyötön, mutta 2−2-tasoituksessa Senators-kapteeni oli elementissään.

Karlsson lähti hyökkäyssiniviivalta rohkeasti karvaamaan ja sai siirrettyä riistämänsä kiekon maalin eteen Mark Stonelle, joka ohitti tyylikkäästi Jonathan Bernierin.

Ruotsalaistähti yritti vielä ylivoimalla lisätä pistetiliään laukomalla hanakasti, mutta yksi laukaus rikkoi Karlssonin mailan ja loput osuivat Avalanche-pelaajiin.

Barrie oli niin ikään aktiivinen hyökkäyssuuntaan, mutta ei päässyt pisteille runsaasta peliajastaan ja ahkerasta laukomisestaan huolimatta. Sen sijaan pienikokoinen kanadalainen osoitti puolustustaitojaan siivoamalla kiekon pois maalin edestä, kun Senators oli pääsemässä tekopaikkaan.

Barrie oli kiekon kanssa aktiivinen, mutta tehot jäivät puuttumaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kolmannessa erässä Avalanche menetti johtoasemansa, mutta siihen ei ollut suoranaisesti vaikuttamassa sen paremmin Karlsson kuin Barriekään. Karlsson tosin oli jäällä, kun Senators iski ylivoimalla voittomaalin, mutta osumasta kuuluu suurin kunnia maalintekijä Hoffmanin lisäksi syötön maalin kulmalta antaneelle Stonelle.

Barrie jatkoi isossa roolissa, mutta laukauksissa ei ollut riittävästi tarkkuutta. Useampi veto osui jo ensimmäiseen karvaajaan. Yhdestä tällaisesta tilanteesta Senators pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Hoffman ei osunut avopaikassa kunnolla kiekkoon.

Avalanchen jahdatessa tasoitusta Barrien rooli korostui, mutta Craig Andersonin patjoja lähemmäksi kanadalaispuolustaja ei laukauksillaan osunut.

Karlssonkaan ei tehnyt enempää pisteitä, mutta oli etenkin ylivoiman kiekkokontrollissa isossa roolissa. Ruotsalaiselle kertyi ylivoima-aikaa lähes seitsemän minuuttia ja kokonaispeliaikaakin 22 minuuttia. Barrie pelasi yhteensä 25 minuuttia, reilut kaksi minuuttia enemmän kuin perjantain ottelussa − ylivoimallakin nelisen minuuttia.

Alivoimaa kaksikko pelasi suurin piirtein saman verran, vähän alle minuutin.

Kumpikaan kovalla riskillä pelaavista puolustajista ei sortunut kiekonmenetyksiin, mutta onnistuivat sen sijaan kiekonriistoissa. Blokatuissa laukauksissa Barrie oli ylivoimaisesti Karlssonia edellä lukemin 3−0. Toisaalta molemmat myös laukoivat useammin karvaajaan kuin maalia kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsalaiskapteenit johdattavat joukkonsa Tukholmaan – Duchene pelaakin Senators-paidassa

NHL | 10.11.2017 7:00
Colorado Avalanche ja Ottawa Senators pelaavat perjantaina ja lauantaina runkosarjan ottelut Tukholman Globenissa. Vaikka molemmilla joukkueilla on ruotsalainen kapteeni, kohdistuu suurin mielenkiinto Matt Ducheneen, joka siirtyi juuri Tukholman-pelien alla Avalanchesta Senatorsiin. lue lisää

Erik Karlssonia ja tämän vaimoa kohtasi valtava suru − poika menehtyi

NHL | 20.3.2018 20:51
Ottawa Senatorsin kapteeni Erik Karlsson ja tämän vaimo Melinda Karlsson kokivat jotain sellaista, jota kukaan vanhempi ei halua kokea. Heidän poikansa menehtyi. lue lisää

Alt, Oduya ja Stewart uusiin osoitteisiin - Jussi Jokinen läpäisi siirtolistan

NHL | 26.2.2018 19:34
NHL:n siirtotakarajalla siirtolistalla on perinteisesti vilskettä. Sunnuntaina listalle päätyneistä pelaajista kolme päätyi vaihtamaan seuraa. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen ei kelvannut kenellekään, joten hänet voidaan sijoittaa Blue Jacketsin farmijoukkueeseen. lue lisää

Avalanchelle kova takaisku - Barrie viikoiksi sivuun

NHL | 28.12.2017 10:12
Colorado Avalanchen puolustaja Tyson Barrie on sivussa 4-6 viikkoa käsivamman vuoksi. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Selänne ja Kariya aiheuttavat kylmiä väreitä - Kolmen seuran kauppa voitto kaikille

NHL | 19.11.2017 17:00
Tämän syksyn viidennessä NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi reilu viikko sitten tapahtunut kauppa, jossa Matt Duchene, Kyle Turris ja iso kasa tulevaisuuden palasia vaihtoivat osoitteita. Lisäksi perusaiheemme Antti Niemi pääsee jalustalle. Sebastian Ahon alkukautta käydään hieman läpi. Lopussa toimittajat keskustelevat Hockey Hall of Famesta ja muun muassa valintakriteereistä aatelointiin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tyson Barrie

Colorado #4 R p
s. 1991 Victoria, BC, CAN
178CM / 86KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2009 Colorado Avalanche 3. kierros #64