Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Yhdysvallat lähtee nuorten MM-kisoihin hallitsevana maailmanmestarina.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Yhdysvallat: Vahva ehdokas toiseen perättäiseen kultaan – Miten käy kotiyleisön edessä?

Nuorten MM-kisoista Yhdysvalloilla on eniten kultamitaleita 2010-luvulla, kolme kappaletta. Kuluvalla vuosikymmenellä mikään maa ei ole onnistunut voittamaan maailmanmestaruutta kahta kertaa peräkkäin. Nyt Yhdysvalloilla on hyvä mahdollisuus tehdä tuo temppu.

Viime vuonna Yhdysvallat pelasi vakuuttavan turnauksen. Joukkue voitti nuorten MM-kisoissa jokaisen ottelunsa. Välierässä ja finaalissa Yhdysvallat vei voiton huikeiden trillereiden päätteeksi rangaistuslaukauksilla. Molemmat ottelut ratkaisi joukkueen rangaistuslaukausspesialisti Troy Terry.

Tämän vuoden joukkueessa on seitsemän pelaajaa Yhdysvaltojen kultajoukkueesta. Viime vuoden ratkaisupelaajista Clayton Keller pääsisi edelleen ikänsä puolesta nuorten maajoukkueeseen. Keller on kuitenkin pelannut vakuuttavasti koko kauden NHL:ssä Arizona Coyotesissa. Keller on viimeistellyt 38 ottelussa tehot 13+16=29.

Hyökkäys täynnä tähtiä

Vaikka Keller puuttuukin, on Yhdysvalloilla tänä vuonna paljon taitoa, kokoa ja nopeutta hyökkäyspäässä. Joukkueen hyökkäys on yksi turnauksen parhaista, ellei jopa paras.

Hyökkäyksen kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvat Casey Mittelstadt, Kieffer Bellows, Kailer Yamamoto ja Brady Tkachuk.

Mittelstadt on osunut Yhdysvaltain valmistavissa otteluissa useampaan otteeseen. Seurajoukkueessa Minnesotan yliopistojoukkueessa Mittelstadt on koonnut 19 ottelussa tehot 5+12. Buffalo Sabres varasi Mittelstadtin viime kesänä numerolla kahdeksan, joten nuorukainen pääsee nyt esittelemään taitojaan mahdollisesti tulevan kotiyleisönsä eteen.

Myös Bellows, Yamamoto ja Tkachuk onnistuivat maalinteossa MM-leirityksen aikana pelatuissa harjoitusotteluissa. Bellows on taitava voimahyökkääjä. Hänet varattiin viime vuonna Islandersiin ensimmäisellä kierroksella. Tällä kaudella Bellows on pelannut WHL:ssä Portland Winterhawksissa 31 ottelua tehoin 19+21. Bellows on NHL:ssä yli tuhat ottelua pelanneen Brian Bellowsin poika.

Yamamoto on nopea laitahyökkääjä, jolla on hyvä pelikäsitys. Yamamoto varattiin viime kesänä ensimmäisellä kierroksella Edmonton Oilersiin. 18-vuotias Tkachuk pelaa ensimmäistä kauttaan Boston Universityssa. Kookas, 191-senttinen hyökkääjä, on iskenyt seurajoukkueessaan 19 ottelussa tehot 4+10. Tkachukista on arvioitu ensi kesän kärkivarausta.

Puolustuspäässä selvä johtopari – entä sen takana?

Joukkueen kärkipuolustajat ovat Adam Fox ja Ryan Lindgren. Molemmat pelasivat jo viime vuonna Yhdysvaltain kultajoukkueessa. Fox on tehnyt tällä ja viime kaudella seurajoukkueessaan Harvard Universityssa tehoja noin piste per peli -tahdilla.

Foxin ja Lindgrenin takana on useita puolustajia, joille tämän vuoden MM-kisat ovat uran ensimmäiset. Heiltä vaaditaan nappisuoritusta, jotta Yhdysvallat voi napata toistamiseen mestaruuden.

Yhdysvalloilla on MM-kisoissa kolme lupaavaa maalivahtia: Jake Oettinger, Jeremy Swayman ja Joseph Woll. Oettinger ja Woll olivat osa nuorten MM-joukkuetta jo viime vuonna. Tuolloin Oettinger oli mukana kolmosmaalivahtina. Woll pääsi pelaamaan kaksi ottelua, joista molemmat Yhdysvallat voitti.

Joukkueella on allaan vakuuttavat harjoitusottelut MM-leirin ajalta. Yhdysvallat kaatoi Valko-Venäjän ensimmäisessä harjoituspelissä luvuin 14–0. Toisessa ottelussa kaatui Ruotsi 3–1. Yhdysvallat saa kisojen alussa käynnistellä rauhassa koneitaan, sillä ensimmäisissä otteluissa vastassa ovat lohkon helpoimmat vastukset Tanska ja Slovakia.

Arvio:

Yhdysvallat on yksi vahva ehdokas aina maailmanmestaruuteen saakka. Mitalipelien ulkopuolelle jääminen olisi pettymys. Joukkuetta valmentaa tänäkin vuonna edellisvuoden kultavalmentaja Bob Motzko.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 2:42
Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9. lue lisää

Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 13:00
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja. lue lisää

Yhdysvaltain valmentaja Motzko: "Jäähy 3–0-hyökkäyksestä summaa iltamme"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 5:30
Ruotsi kampitti välieräpeikkonsa torstaina ja eteni luvuin 4−2 finaaliin Yhdysvallat-voiton ansiosta. Puolustava maailmanmestari pelaa näin ollen pronssista. Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko oli ottelun jälkeen pettynyt ja antoi pelistä puhtaat paperit vain maalivahdilleen. lue lisää

Nuorten MM-kisojen välieräparit ratkenneet

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 5:33
Nuorten MM-kisojen puolivälierät saatiin päätökseen myöhään keskiviikkoaamuna. Välierissä nähdään Tšekki, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat