Eichel on yksi amerikkalaisten suurimmista tähdistä.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Yhdysvallat: Nuoret ja nälkäiset kadonneen MM-menestyksen metsästäjät

Yhdysvallat luottaa joukkueessaan jälleen nuoruuden intoon, mutta mukana on myös muutama kokeneempi kisakävijä. Menestys on kiertänyt joukkuetta viime vuosina, mutta yrityksen puutteesta homma ei ole koskaan jäänyt kiinni. Mukana on varaustilaisuuden kärkinimiä ja NHL:n tähtipelaajia.

Yhdysvallat on voittanut 2010-luvulla kahdesti MM-pronssia. Edellinen mestaruus joukkueella on vuodelta 1960. Amerikkalaisjoukkueessa on monesti nähty pelaajia niin NHL:n huipulta kuin yliopistosarjoistakin.

Niin tälläkin kertaa, sillä mukana ovat muun muassa Buffalo Sabresin nuori tähtikeskushyökkääjä Jack Eichel ja alle 20-vuotiaiden MM-näyttämöllä ihastuttanut Clayton Keller.

Uhka: Kärkikaarti yrittää yksin ja yliopistopojat jäävät pojiksi

Yhdysvallat ei ole nimellisesti niin vahva kuin Kanadan, Ruotsin tai Venäjän joukkue. Yksittäisiä tähtiä mukana toki on, mutta valtavaa kimallusta ja räiskettä kokoonpanossa ei ole. Mikäli amerikkalaisjoukkueesta ei nouse kisojen aikana oletettujen kärkinimien takaa yllättäjiä, voi tuloksellinen puoli jäädä hyvinkin laihaksi. 

Hyökkäyksessä Eichel, Dylan Larkin ja Johnny Gaudreau ovat tärkeimpiä lenkkejä, mutta myös Nick Schmaltzin ja Nick Bjugstadin kaltaiset nimet voidaan värjätä huomioväreillä. Puolustus on tasaisen vahva. Winnipeg Jetsin tähtipuolustaja Jacob Troubalta voitaneen odottaa kuitenkin johtavaa peliä joukkueen peräpäässä.

Jos edellä mainitut pelaajat eivät onnistu tai ovat ainoita positiivisia suorittajia Yhdysvaltojen joukkueessa, on turnauksessa joukkueen osalta pienen kriisin ainekset. 

Joukkueen alemmistakin ketjuista on löydyttävä juuri Kellerin kaltaisia uusia arvokisapelaajia, jotka tekevät itsestään arvokkaamman joukkueelle kuin alkuperäisessä budjetissa seisoo.

Mahdollisuus: Nopea ja kekseliäs pelisysteemi tuottaa tulosta − uusia tähtiä syttyy

Yhdysvalloilla on joukkueessaan jälleen hirmuinen kasa potentiaalia, jota ei ole täysin ulosmitattu. Monet pelaajat ovat vuosien varrella huononkin seurajoukkuekauden jälkeen näyttäneet maajoukkueessa olevansa tasoaan parempia pelaajia, kun tähtilippu koristaa peliasun rintamusta.

Nuorista pelaajista koostuvassa ryhmässä korostuu myös kekseliäisyys ja raikkaus. Mikäli valmennus onnistuu luomaan taktiikan, joka sopii luistelevalle ja nälkäiselle joukkueelle, voi amerikkalaisissa olla jopa maailmanmestariainesta.

Yhdysvallat on aina ollut hyvä jääkiekkomaa, joka tuottaa vuosittain taitavia yksilöitä. Nuorten kisoissa on tullut maailmanmestaruuksia, mutta aikuisten tasolla uroteot ovat jääneet tuotekehittelyn asteelle.

Nyt, jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, on joukkueella mahdollisuus ottaa ensimmäinen maailmanmestaruus reilusti yli puoleen vuosisataan.

Ennuste: Yhdysvallat pelaa pirteän alkulohkon − mahdollisuus välieriin, muttei mitaleille

Yhdysvallat jää alkulohkossaan Ruotsin ja Venäjän taakse kolmanneksi, mikä antaa kohtalaiset lähtökohdat pudotuspeleihin, vaikka vastus puolivälierissä tulisikin olemaan vaikea.

Joka tapauksessa välierissä amerikkalaisten tie nousee pystyyn, ja pronssiottelussakin on suuri todennäköisyys käydä kylmät. 

MM-kisat sytyttävät jälleen muutaman uuden amerikkalaisen kiekkotähden tiukkeeseen, mutta joukkuemenestystä ei tule tänäkään vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 16:30
Olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen kolmas kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä. Venäjän olympiaurheilijat, Yhdysvallat ja Ruotsi voittivat omat ottelunsa. lue lisää

Yhdysvaltojen O'Neill: "Täällä pelataan pudotuspeli-mentaliteetilla"

MAAJOUKKUE | 14.2.2018 17:55
Yhdysvaltojen jokerikolmikko ei onnistunut siivittämään joukkuetta voittoon, vaikka Brian O'Neill tekikin maalin. Slovenia teki todellisen yllätyksen ja nappasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen. lue lisää

Miesten olympiaturnaus alkoi kahdella jättiyllätyksellä

MAAJOUKKUE | 14.2.2018 17:02
Etelä-Korean talviolympialaiset saatiin miesten jääkiekon osalta käyntiin keskiviikkona. Heti kaksi ensimmäistä ottelua tarjosivat jättiyllätykset, kun Slovakia kaatoi Venäjän olympiaurheilijat ja Slovenia Yhdysvallat. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Yhdysvallat: Innokasta nuoruutta ja äärimmäistä kokemusta − viisi Jokerit-korttia täyskäsi vai pakan sekoittaja?

MAAJOUKKUE | 11.2.2018 16:42
Yhdysvallat on yksi niistä joukkueista, jotka kärsivät paljon siitä, ettei NHL-pelaajia nähdä olympialaisissa. Joukkueessa on kuitenkin liuta kokeneita pelaajia, jotka auttavat joukkuetta menestykseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita