Westerlund: ”Paketti on kasassa”

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen päävalmentaja Erkka Westerlund lähtee luottavaisin mielin puolivälieräotteluun. Westerlund uskoo, että Suomi pystyy olemaan vahvempi nimenomaan joukkueena.

Välipäivät alkavat olla ohi. Nyt jäljellä on enää pelipäivän valmistava, lyhyt aamujää ja sen jälkeen on enää mahdollisuus katsella videoita ja pitää palavereita. Videot ja palaverit ovat olennainen osa valmistautumista koko turnauksen ajan.

– MM-kisoissa ei turnauksen aikana ehdi hirveästi harjoitella asioita konkreettisesti. On pyrittävä sopimaan asioita kaukalon ulkopuolella, kuten viisikkopalavereissa, Westerlund toteaa.

Suomen kokoonpano on elänyt voimakkaasti koko turnauksen ajan. Välipäivien aikana Pekka Saravo kävi Suomessa, koska hänelle syntyi esikoistytär. Nyt Suomi on kuitenkin kaksi päivää harjoitellut samoilla kokoonpanoilla.

Antti Miettinen ottaa Timo Pärssisen paikan Niko Kapasen ketjussa ja Pärssinen siirtyy vilttiketjuun. Ykkösketju on ennallaan, Mikko Koivun rinnalla pelaavat Tomi Kallio ja Tuomo Ruutu ja nelosketjussa Mika Pyörälän ympärillä ovat Jarkko Ruutu sekä Sean Bergenheim.

– Meidän on oltava joukkueena vahvempi. Erikoistilanteet ovat nykyään aina ratkaisevia, USA:n alivoimaa on pyritty käymään läpi, arvioi Westerlund.

Ykkösketju kasassa

Vaikka joukkue oli maanantaina koko päivän pois kaukalosta, myös tiistaille oli järjestetty erikoisohjelmaa. Joukkue ruokaili aasialaisessa ravintolassa.

– Ihan kivaa vaihtelua hotellin pöperöille, hyökkääjä Ville Peltonen totesi.

Peltonen on ollut Leijonien ykkösketjussa alusta asti. Miehet rinnalla ovat vaihtuneet. Ensin toiseen laitaan juurtui vanha tuttu Jere Lehtinen ja sen jälkeen keskelle Jari Viuhkola.

Tässä kokoonpanossa ykkösketju on ollut nyt kahden ottelun ajan. Viuhkola debytoi konkareiden välissä Italia-ottelussa ja pelasi vahvasti myös Ruotsia vastaan, vaikka maalit jäivät tulematta.

– Olemme saaneet harjoitella enemmän ja sovittua asioita enemmän. Enää ei tarvitse miettiä mitä ketjukaveri tekee, vaan voi keskittyä miettimään mitä vastustaja tekee, kommentoi Peltonen.

Suomen joukkueessa on turnauksen aikana tapahtunut paljon liikehdintää. Pelaajia on tullut ja mennyt sekä osa on ollut loukkaantuneena.

– Se on aina samanlaista, kun tulee uusia miehiä. Sikäli on kuitenkin helppo, että maajoukkueen pelitapa ei ole hirveästi vaihtunut, tiedetään miten pelataan, Peltonen arvioi.

Peltonen arvioi, että Ruotsi- ja Venäjä-otteluiden tappioissa voi olla myös hyviä puolia.

– Saatiin kokeilla asioita kovia joukkueita vastaan. Kaikki muutkin joukkueet joutuvat kokeilemaan ja etsimään koostumuksia. Joukkue tarvitsee tällaisia kokemuksia, kapteeni toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle