Ville Niemisen ja Tapparan viimeinen tango - "Tässä on myös Niemisellä iso rooli"

LIIGA / Artikkeli
Ville Nieminen on pelivälineineen valmis laittamaan vanhan seuransa laulukuoroon.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Laidasta laitaan -sarja purkaa Tappara-Lukko-välieräsarjan kiinnostavimmat pointit pieniksi palasiksi. Miten Ville Niemisen ja Tapparan viimeisessä kohtaamisessa käy?

Laidasta laitaan -sarja käsittelee tällä viikolla perjantaina alkavia välieräsarjoja. Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen analysoivat sarjojen kuumimmat pointit ja kertovat arvionsa lopputuloksesta perusteluin.

Tappara-Lukko-sarjan pelillisten pointtien lisäksi kaksikkomme kiinnittää huomiota Lukon Ville Niemisen viimeiseen kevääseen. Niemisen rakastama seura Tappara pyrkii pistämään hyökkääjän unelman mestaruudesta poikki.

− Tapparassa on paljon pelaajia, joita Ville on isähahmona auttanut oikeille poluille. Tiivistäisin tämän yhteen lauseeseen: vaikka Tappara tietää Villen, Ville tietää Tapparan, Sjöblom pohtii.

− Risto Dufva tulee asettamaan todennäköisesti neloskenttänsä Tapparan ykkös- tai kakkoskenttää vastaan. Tässä on myös Niemisellä iso rooli, Lehtinen muistuttaa.

Sarjan ratkaisuksi saattaa muodostua ylivoimapelaaminen. Runkosarjassa paikoitelleen ylivoimalla loistaneiden joukkueiden on saatava aikaan parannusta puolivälieristä.

Lukko menetti Ville Vahalahden loppukaudeksi telakalle, mutta ei Tapparankaan tilanne ole kovin ruusuinen.

− Tämä on yksi isoimpia kysymyksiä. Tässä sarjassa väännetään vähämaalisia pelejä, jossa painitaan pirusti ja ei tehdä virheitä. Maalijuhlia ei ole tulossa.

− Jos Tappara pelaa samanlaista ylivoimaa kuin puolivälierissä, Tappara ei mitalia ota. Pitkässä juoksussa huono ylivoima kostautuu, yksittäisessä pelissä voi vielä selvitä, Lehtinen kritisoi.

Monacon johtava Lukko-ekspertti Marko Sjöblom uskoo Lukkoon loppuun asti, kun keskustelu kääntyy tulosveikkauksiin.

− Lukolla on nyt paikka voittaa mestaruus. Olen Lukon takana. Luulen, että tämä päättyy 4-2. Vähän on rohkea valinta.

Tuo näkemyksesi esille ja keskustele kanssamme Twitterissä hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle