Vihellyksen jälkeen: Yllätyksiä housut kintuissa − alkukauden komeetat ja pettymykset

LIIGA / Artikkeli
Nämä herrat ovat yllättäneet kaikki kiekkoa seuraavat ihmiset.
Liigan runkosarjaa on pelattu kymmenkunta kierrosta ja on aika tehdä ensimmäinen välikatsaus. Podcastissa käsitellään alkukauden onnistujat ja epäonnistujat sekä analysoidaan ennakko- podcasteissa esiintyneitä väittämiä ja ennustuksia.

Toimittajakaksikko Niko Björksten ja Lassi Seppä perkaavat tuoreimmassa Vihellyksen jälkeen -podcastissa alkukauden suurimpia onnistujia ja pahimpia pettymyksiä. Lisäksi duetto käy läpi ennen runkosarjan alkua asettamiaan väitteitä. Miten herrat lopulta onnistuivat?

Vihellyksen jälkeen -kausiennakoissa Seppä ja Björksten teilasivat Jukureiden mahdollisuudet avauskaudellaan Liigassa. Seppä latasi, ettei mikkeliläisryhmästä löydy yhtään yli 10 maalin miestä, ja että joukkue jää koko porukan viimeiseksi. Nyt Jukurit on kuitenkin kymmenen pelin jälkeen Liigan sijalla 4.

Risto Dufva on onnistunut yllättämään muut valmentajat housut kintuissa, Björksten täräyttää.

Alkukauden upeimpia otteita henkilökohtaisella tasolla on esittänyt Pelicansin Iikka Kangasniemi. Kangasniemi on pelannut aiemmin urallaan aiemmin sekä hyökkääjänä että puolustajana, mutta Liigassa hän on pelannut hyökkääjänä − äärimmäisen tehokkaasti.

− Kangasniemi, Kimi Koivisto ja Miska Siikonen ovat muodostaneet mahtavan ketjun. Mestis kasvattaa näemmä hyviä pelimiehiä, Seppä tietää.

Kärppien alkukausi on ollut erittäin takkuinen. Joukkue on paininut loukkaantumisten kanssa, eivätkä ulkomaalaisvahvustukset ole onnistuneet oululaisten näkökulmasta halutulla tavalla.

− Eiköhän sinne vielä joku iso hankinta Niklas Hagmaninkin jälkeen vielä tehdä. Kai Suikkanen ei tule saamaan potkuja, aprikoi Björksten.

Jukureiden, Pelicansin ja Kärppien lisäksi myös kaikista muista joukkueista löytyy podcastilta painavaa, tai vähemmän painavaa, asiaa.

Entä kuka on Sepältä ja Björksteniltä mediaseksikkään lempinimen saava "Peräpään komeetta"? Mikä joukkue Sinut on yllättänyt positiivisesti? Entä negatiivisesti? 

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle