Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Zaborskyn alkukausi on ollut mahalasku.

Jarno Hietanen

Vihellyksen jälkeen: Yllättäviä ylisuorittajia ja uinuvia supertähtiä - "Melko varmasti tuleva olympiapuolustaja"

Tämänkertaisessa Vihellyksen jälkeen -podcastissa käydään läpi alkukauden tilastokummajaisia, sekä niin yli- kuin alisuorituksiakin pelaajarintamalta. Liiga-joukkueiden sisältä löytyy mielenkiintoisia pelaajahavaintoja riippumatta siitä, mitä osastoa sarjataulukosta tutkiskellaan.

Vihellyksen jälkeen -podcast palaa tovin tauon jälkeen linjoille, ja toimittajat Niko Björksten ja Lassi Seppä ottavat tutkan alle Liigan runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen säväyttävimpiä pelaajia − niin hyvässä kuin huonossakin valossa.

Detroit Red Wingsin organisaatiostakin pelipaikkaa hakenut Libor Šulák on ollut toistaiseksi lyhyen Pelicans-uransa aikana todellinen vahvistus. Tällä hetkellä loukkaantuneena oleva puolustaja on yksi Liigan parhaista peräpään vartijoista.

− Jos otteet eivät ole maagisia olleet, niin vähintäänkin väkeviä. Ei tällaisia puolustajia Liigassa tällä kaudella montaa ole, toteavat Seppä ja Björksten kuin yhdestä suusta.

Michael Keränen nousi koko kansan tietoisuuteen Ilveksessä takoen mukiinmeneviä pistemääriä. Viime kausi jäi kuitenkin vaisuksi, ja hyökkääjällä oli edessä maisemanvaihdos Kouvolaan.

− Keränen on löytänyt viime kaudella kadottamansa itseluottamuksen, ja se näkyy sekä pistesarakkeessa että KooKoon menestyksessä, Björksten pyörittelee.

Tappara puolestaan ei ole jäänyt tällä kaudella kertaakaan Jan-Mikael Järvisen pelatessa pisteittä. Kymmenen ottelua jäi kauden alusta sivu suun, mutta siitä eteenpäin kirvesrintojen − ja Järvisen pistekulku on ollut pysäyttämätöntä. Todellinen talismaani siis.

Meritoituneetkin miehet rämpivät joskus

HIFK rämpi alkukaudella todella pahasti, ja helsinkiläisten pää on noussut vaivoin vesirajan yläpuolelle. Parannettavaa on niin joukkuella kuin yksilöilläkin. Yksi tällainen pelaaja on ruotsalainen Patrik Carlsson.

− Nostin hänet esille pelaajana, jonka täytyy onnistua, mikäli HIFK haluaa paistatella keulilla. Tähän mennessä yksi tehty maali, kritisoi Seppä jo alkukaudella skeptismiä herättänyttä hyökkääjää.

Ilveksen nuori ja lupaava laitahyökkääjä Otto Koivula kannatteli joukkuetta viime kaudella yhdessä maalivahti Antti Lehtosen kanssa. Tällä kaudella isokokoinen NHL-uraa tavoitteleva pelimies on ollut kuin varjo entisestään.

− 25 peliä, ja kolme maalia. Hänen yleisilmeensä on liiaksi pelin ulkopuolella surffaileva. Olympiakoneen suihkumoottorit siintävät horisontissa. Asian ei pitäisi olla näin nuoren pelaajan kohdalla, Seppä lataa.

KalPan kapteeni on tällä hetkellä pisteiden valossa kaikkea muta kuin johtava esimerkki joukkueelleen. Pukukoppitekemisestä ei tiedetä, mutta vaikka siellä mies tekisi taikoja, ne eivät ole siirtyneet kaukalon puolelle.

− Kuusi syöttöpistettä 24 peliin, ja pakkaslukema -13. Kapteenin esimerkki tällä hetkellä ei ainakaan jäällä ole näyttäytynyt kovin positiivisessa valossa, Seppä harmittelee kokeneen laiturin panosta.

Mathias Porseland joutui KalPan Jerry D'Amigon yliajamaksi, ja kärsi pitemmän tovin loukkaantumisesta Nyt ruotsalainen on kuitenkin tehnyt paluun kaukaloon. Liigajäillä meritoitunut pelimanni ei ole kuitenkaan vastannut odotuksiin.

− Odotuksiin nähden 18 peliin tehot 2+2 eivät vakuuta. Hänen pitäisi olla HPK:n puolustuksessa Joonas Lehtivuoren ohella joukkueen kärkipuolustajia. Loukkaantumisen jälkeen takaisin rytmiin pääseminen voi ottaa aikansa, Björksten aprikoi.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Kärpät aloittaa voitokkaasti"
Kärpät on ollut kotikaukalossaan vahva läpi kauden ja vire jatkuu myös puolivälieräavauksessa. Ässien kevätvirekin on ollut kuitenkin kova ja se pääsee paineettomasti haastamaan ennakkosuosikkina olevaa oululaisryhmää, joten Kärpillekään ottelu ei tule olemaan läpihuutojuttu. Oululaisryhmän ykkösketju käänsi pelejä monesti runkosarjassa yksin joukkueensa eduksi ja kolmikko on liikaa myös pudotuspeliavauksessa Ässille. Porilaisryhmä haastaa vahvasti ja pitää pelin tiukkana, mutta Kärpät ykkösketjunsa ja kotivireensä ansiosta vie avauskohtaamisen nimiinsä.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
TPSSaiPa
"SaiPa kiusaa TPS:ää"
SaiPa on osoittautunut kuluvalla kaudella TPS:lle pahaksi haasteeksi, sillä runkosarjassa lappeenrantalaisryhmä vei neljästä keskinäisestä kohtaamisesta nimiinsä kolme. TPS on materiaalinsa puolesta selkeä ennakkosuosikki, mutta SaiPan kovalla taisteluasenteellaan ja loistokautta pelaavan maalivahti Frans Tuohimaan johdolla napsinut kovia päänahkoja aiemminkin. Samat aseet pitävät myös TPS:n pinteessä puolivälieräavauksessa ja voittajan ratkaisemiseksi voidaan tarvita jopa jatkoaikaa.
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2

Luetuimmat