Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
O'Connor vaihtoi Kouvolan Helsinkiin.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vihellyksen jälkeen: Tyhjentyneitä pajatsoja ja kiimaista kilpavarustelua − mutta mitä tapahtui Kuopiossa?

Vihellyksen jälkeen -podcast tarttuu tällä kertaa siirtotakarajan kiemuroihin. Joukkueet hakevat asetelmia loppukautta silmällä pitäen. Jokainen joukkue etsi omaa lopullista muottiaan omalla tavallaan.

Vihellyksen jälkeen −toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä sulkeutuneen Liigan siirtotakarajan tapahtumia ja kuluvan kiekkokauden hankintahistoriaa laajemminkin. 

Kevään tosipelit lähestyvät kovaa vauhtia, ja runkosarjan päätöskierrokset määrittävät, mistä asetelmista joukkueet lähtevät pudotuspeleihin.

− Katsotaan, mitkä joukkueet vahvistuivat eniten. Ja on tuossa myös muutama pajatsonsa tyhjentänyt luovuttajakin mukana, Seppä ruotii.

Muutamat joukkueet suorittivat aiemmiltakin kausilta tutuksi tulleen tyhjennysmyynnin siirtoikkunan viimeisten päivien aikana. KooKoon kohdalla Seppä ja Björksten löysivät ymmärryksen seuraa kohtaan, vaikkakin tilanne on kannattajille ikävä.

− Tämä on hyvä näpäytys Liigalle. Jos tällaiseen annetaan mahdollisuus, niin tottakai joukkue saa sen käyttää hyödykseen, Björksten laukoo.

Tampereella toinen joukkue vyöryy kohti runkosarjan voittoa. Toinen joukkue taistelee kuin viimeistä päivää pitemmästä keväästä.

Olisiko Ilves kenties myynyt pelaajiaan, jos se olisi hävinnyt ottelunsa HIFK:lle? 

− Hieno näyte myös ulospäin kannattajille ja hallissa kävijöille, ettei Ilveksessä tehty tyhjennysmyyntiä. Asiat etenivät, ja Ilves taistelee kynsin hampain pudotuspelipaikasta, analysoi Björksten.

Alkukauden podcasteissa JYPiä povattiin kauden top-4-joukkueeksi. Välillä näytti, että kausi menee ihan toisella tavalla. Nyt kuitenkin Jyväskylässä pyyhkii hyvin.

Ossi Louhivaaran ja Juha-Pekka Hytösen piti olla johtava hyökkääjäkaksikko, mutta Antti Suomelan kaltaiset miehet ovat nousseet takaa, Björksten kertailee.

KalPa oli siirtotakarajalla hyvinkin hiljainen. Joukkue ei vahvistanut itseään, vaikka Kuopiossa voidaan odottaa sarjasijoituksen perusteella pitkääkin kevättä.

− Siellä ollaan joko hyvin turvallisissa tunnelmissa, heiltä on rahat loppu, tai sitten toimiston väki vain nukkuu, paukauttaa Seppä.

Mitkä kolme joukkuetta vahvistuivat Vihellyksen jälkeen -duon mielestä eniten? Entä mistä löytyisi se joukkue, joka voittaa Tapparan tulevan kevään pudotuspeleissä neljästi yhden sarjan aikana?

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5