HIFK-puolustuksen kirkkaimman tähden, Miro Heiskasen, tulee pysyä kunnossa, mikäli HIFK hamuaa menestystä keväällä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vihellyksen jälkeen: Toiveita pukinkonttiin - Herra suojaa ja varjele meidän Miroamme

Vuoden viimeisissä Vihellyksen jälkeen -podcasteissa käydään läpi ovatko joukkueet olleet syyskaudella kilttejä vai tuhmia. Toisin sanoen, selvityksen alla on, miten joukkueet ovat onnistuneet alkukauden odotuksiin nähden. Joukkueet saavat myös kukin kolme lahjatoivetta syksyn otteiden mukaan.

Vihellyksen jälkeen -podcastien joulujaksossa toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat joulutauolle siirtyvän Liigan joukkueiden alkukauden otteita ja peilaavat tulevaa joululahjatoiveiden kautta.

Joulu koittaa oululaiskomennossa, sillä Kärppien hurmos on vienyt joukkueen melko tukevaan sarjajohtoon.

− Kärpät on yksi niistä joukkueista, jotka eivät hirveästi mitään uutta tarvitse. Joukkueen ykkösketjun vireen on toki säilyttävä myös kevään tärkeisiin peleihin, Björksten ilmaisee.

TPS:n kokoonpanossa jo alkukaudella ihmetystä herätti joukkueen ikärakenne. Muutamat pelaajat kolkuttelevat jo 40 ikävuotta, ja parikymppisiä pelureita on useita. Klassisia parhaan iän pelaajia ei ryhmässä juuri ole.

− Pelimiehen ikä on ilmeisesti melko joustava käsite. TPS:llä ei ole varaa kadottaa keskittymistään ylimääräiseen jäähyilyyn ja tönimisen. Joukkueen peli ei ainakaan saa kärsiä siitä, Seppä pyörittelee.

JYPin osalta Seppä esittää jyväskyläläisten puolesta pyynnön: "Etsikää Michel Miklik ja kertokaa, missä hän on."

Ässät puolestaan lepää pitkälti maalivahtinsa Andreas Bernardin otteiden varassa. Italialaisveskari on esiintynyt tällä kaudella varsin ailahtelevasti.

− Välillä sinne lurpsahtelee helppojakin maaleja. Henri Kiviaho on Liigaan ihan hyvä kakkosveskari, mutta hän ei ole saanut parastaan irti tähän mennessä, Björksten tietää.

HIFK-leirissä varmasti jännitetään, pystyykö joukkue ottaaman voittoja ilman nuorten MM-kisoissa olevaa Miro Heiskasta. Entä, jos superlupaus loukkaantuu?

− Keskushyökkääjäosasto on kunnossa ja tasaisen hyvä. Juhani Tyrväinenkin on osoittanut, etteivät Helsingin kirkkaat valot häikäise. Myös Jarkko Malinen ja Thomas Nykopp ovat pelanneet hyvin.

Runkosarjassa on nähtävillä muutama positiivinen yllätys. Yksi kirkkaimmista tulee Lappeenrannasta.

− SaiPa on kevätkautta silmällä pitäen yksi mielenkiintoisimmista seurattavista. Moni ei varmasti odottanut SaiPalta näin hyvää suoritusta. Siellä on hieno tarina tulossa, Björksten ennustelee.

KooKoon pudotuspelimahdollisuudet eivät saa Sepältä ja Björksteniltä ruusuista näkymää, vaikka kouvolalaiset ovat pelanneetkin yllättävän pirteästi.

Kuumia kysymyksiä ovat myös muun muassa se, riittääkö Ässien materiaali ja onko JYPin peräpää tarpeeksi leveä.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat