Vihellyksen jälkeen: Sensaatio muhii Liigan finaaleissa - riittääkö Kuopiossa Virta?

LIIGA / Artikkeli
Parhaista parhain selviää Liigan finaaleissa.
Kuva © Nitta Soininen
Hallitseva mestari Tappara lasketteli välieristä finaaleihin, joissa vastaan asettuu kaikki moneen kertaan yllättänyt KalPa. Kahden erityylisen joukkueen kohtaamisessa esiin nousevat oman tekemisen onnistuminen ja kotietu, tosin hieman yllättävältä kantilta. Vihellyksen jälkeen -podcast selvittää parhaansa mukaan, kuka nostaa mestaruuspokaalin ilmaan sarjan päätteeksi.

Tappara suisti tieltään HIFK:n ja KalPa kampesi ohi JYPin, joten Liigassa nähdään kaudella 2016-17 tamperelais-kuopiolainen finaalisarja. Vihellyksen jälkeen -toimittajakaksikko Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat parhaansa mukaan kahden jäljellä olevan joukkueen lähtökohtia sarjaan.

KalPa on tehnyt tunnetuksi vauhdikkaan hyökkäyspelaamisen, jossa ei taka-askelia oteta. Tappara on niittänyt mainetta ja kunniaa keskialueen tiiviillä yhteispelillään. KalPa on yllättänyt kauden aikana jo kaikki moneen otteeseen.

− KalPa osaa tulla paineen alta pois, ja ylittää keskialueen. Hyökkäyspäässä syntyvät ratkaisut, Seppä tietää.

Tappara voitti runkosarjan näytöstyyliin, ja on pudotuspeleissäkin esiintynyt voittoisasti, vaikka Ilves laittoikin kirvesrinnat tiukoille puolivälierissä. KalPa tarjoaa Tapparalle haasteen, jollaista ei ole vielä nähty. Vauhti tulee olemaan hirmuinen, eikä henkilökohtaisiin virheisiin ole varaa.

− Vaikka Pekka Saravo on tärkeä pelaaja pukukopissa, niin hänelle, kuten muillekin tulee kiire tässä sarjassa, Björksten pamauttaa.

Juuso Riikola, Santeri Lukka ja Jussi Timonen ovat tahkonneet Kuopion ylpeyden takalinjoilla yli 20 minuutin jääaikoja ottelua kohden. Tappara-puolustuksessa peluutus on tasaisempaa. 

− KalPan pelitapa vaatii liikkuvuutta. Mainitsemasi kolme pelaajaa tulevat varmasti pelaamaan paljon myös finaaleissa, mutta heikkoja lenkkejä siellä ei ole, lataa Björksten.

Runkosarjan jokainen kohtaaminen oli niin sanotusti maalin peli, eikä tahti tule muuttumaan finaaleissakaan. Kummallakin joukkueella on oma leimallinen tapansa pelata.

− Kyse on siitä, kumpi onnistuu mätsäämään omaa juttuaan paremmin vastustajan tekemiseen, analysoi Seppä.

Tapparalla on paremman runkosarjasijoituksensa ansioista kotietu puolellaan. Mahdollinen seitsemäs peli pelattaisi siis Hakametsässä. Sitä ennen on kuitenkin kuusi ottelua, joissa molemmilla on yhtä monta mahdollisuutta kotikannattajien edessä.

− Vaikka Tapparalla on yksi kotiottelu enemmän, saa KalPa kotikentällään isomman edun, Seppä pyörittelee.

Vihellyksen jälkeen -toimittajat saivat Jatkoajan Snapchatin kautta kysymyksen, johon vastauksen löytäminen otti oman aikansa. Kysymyksenä oli lyhykäisyydessään "kummalla on parempi maalivahti?"

− Tämähän on helppo kysymys, naurahtaa Björksten.

Jonkinlaiseen lopputulokseen kaksikko kuitenkin päätyi. Sekä Eero Kilpeläinen että Dominik Hrachovina ovat loistavia maalivahteja, mutta pieniä eroavaisuuksia herroista kuitenkin löytyi.

Maalivahdit ovat myös Vihellyksen jälkeen -podcastin finaalisarjan taistelupari. Mitä sarjan lopputulokseen tulee, olivat Seppä ja Björksten vastoin kaikkia odotuksia − eri mieltä.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle