Tuokkolan auktoriteetti joutuu koetukselle Kouvolassa.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Vihellyksen jälkeen: Pohjalta on pitkä matka ponnistaa − "Tuokkola ei pärjää mielialapelaajien kanssa"

Vihellyksen jälkeen -podcastit palaavat hikiseltä kesätauolta takaisin jäänviileiden analyysien pariin. Liigan ennakkopodcastien avausosassa käsitellään Liigan häntäpään joukkueiden mahdollisuuksia pärjätä pitkässä runkosarjassa.

Toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten jatkavat edelliskaudelta tuttua Vihellyksen jälkeen -podcastsarjaansa. Liigan runkosarja käynnistyy perjantaina, joten kaksikko käy läpi kunkin joukkueen lähtökohdat kauteen.

Seppä ja Björksten lanaavat KooKoon yhteistuumin surutta runkosarjan hännänhuipuksi.

− Kärkijätkät ovat ihan ok-tasolla, mutta muuten joukkueen runko on aika surkea. Ei riitä, tuomitsee Seppä kouvolalaisryhmän.

− Vaikka Tuomas Tuokkola on mielestäni hyvä valmentaja, ei hän ole mielialapelaajien kanssa parhaimmillaan, Björksten lataa.

Sportille Vihellyksen jälkeen -kaksikko povaa kuplan puhkeamista.

− Materiaali periaatteessa riittäisi, mutta penkin takana ei välttämättä riitä, Björksten aprikoi Tomek Valtosen otteiden jatkuvuutta.

Jukureille toimittajakaksikko ennustaa tiukkoja pelejä ja hyviä otteita, mutta pelkkä taistelu ei tule enää riittämään.

− Valmennuskaksikko Risto Dufva − Ville Nieminen täydentää hyvin toisiaan, mutta Jukurien materiaalilla ei pysty pelaamaan sellaista kiekkoa kuin olisi tarve, analysoivat Seppä ja Björksten.

SaiPan nuori kaarti nostaa tällä kaudella päätään, mutta varmat pisteidentekijät loistavat poissaolollaan.

− Jos tietyt pelaajat ovat hyviä itsejään, voi Lappeenrannan joukkue olla napsun-pari korkeammalla kuin tässä arviossa tällä hetkellä on, Seppä uumoilee.

Ässien peräpää on säilynyt melko muuttumattomana, ja tulijapuolella on kovaotteinen Ben Blood.

− Hyökkäyksestä puuttuu kärkiosaaminen, Björksten naulaa kaivaten koodinimi sakarisalmista.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Ramstedt täydentää Lukon hyökkäyspelin, SaiPa iskee JYPin virheisiin

LIIGA | 28.11.2017 7:30
Tiistain vihjeet keskittyvät Supermonivetoon, jossa tarjolla on neljä kohdetta illan liigakierrokselle. Ilta haiskahtaa varsin kotivoittopainotteiselta. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -valmentajat: Sarvikuono lähti jytädiskoreissulle

LIIGA | 22.12.2017 9:00
Ennen kauden alkua Liigan tulokasvalmentajia epäiltiin. Vaan ei epäillä enää. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Samu Perhonen

KooKoo #43 L mv
s. 1993 Jämsänkoski
196CM / 89KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2011 Edmonton Oilers 3. kierros #62