Tamperelaisten kohtaamisesta sopii odottaa erittäin mielenkiintoista.

Jarno Hietanen

Vihellyksen jälkeen: Oi Tampere katso, sinun päiväs' koittaa − löytyykö Lahdesta jediritari?

KalPan ja Pelicansin sarjassa kohtaa kaksi täysin erilaista pelifilosofiaa. Sarjasta on ennakoitavissa todella tasainen. Tampereella nähdään todellinen herkkupala ja kiekkoromantikon päiväuni, kun Tappara ja Ilves kalistelevat peitsiään Mansen herruudesta ensi kertaa pudotuspeleissä sitten kauden 2000-01.

KalPa-Pelicans

KalPa ja Pelicans pelasivat suhteellisen tasaisen runkosarjan keskinäisten otteluiden perusteella. KalPa oli runkosarjan kolmas, ja Pelicans kuudes. Molemmat ovat valmentajansa näköisiä joukkueita

− Runkosarja ja pudotuspelit ovat eri maailmoja, järkeilee Björksten.

Lahtelaisjoukkueelle sattui ja tapahtui runkosarjan aikana kaikenlaista. Joukkue nousi otsikohiin milloin minkäkin tempauksen tai tapahtuman myötä. Julkisuus ei ollut aina niinkään posiiivista.

− Pelicans on paitsi valmentajansa, myös muutaman pelaajansa maineen vanki, analysoivat Seppä ja Björksten.

KalPaa pidetään suuren yleisön keskuudessa joukkueena, joka suorittaa hyvin runkosarjassa, mutta pettää pudotuspeleissä.

− Kuopiossa on vähän erilaiset pullat uunissa. Vaikka olenkin väheksynyt KalPaa, niin kyllä tässä on tasainen ottelupari kyseessä, Björksten pyörittelee.

Otteluparin kaksintaistelu

Pekka VirtaPetri Matikainen

Tappara-Ilves

Tapparan ja Ilveksen välinen ottelusarja on Tampereen seudulta kotoisin olevan kaksikon mielestä enemmän kuin satunnainen määrä jääkiekko-otteluita Hakametsän jäähallissa.

− Kattos ny poika, jumankauta juu nääs päivää, hehkuttaa Seppä Kummeli-sketsisarjasta tutuin fraasein.

Tappara voitti yhtä vaille kaikki kohtaamiset runkosarjassa, ja Veli-Matti Savinainen hääri erityisesti jatkoaikojen erikoismiehenä.

− Savinainen on ollut nyt seitsemän peliä käytännössä hiljaa. Yhden maalin on käynyt tekemässä tyhjiin. Hänen on tultava takaisin - ja varmasti tuleekin, pohdiskelee Seppä Tapparan kultakimpaleen tilannetta.

Vihellyksen jälkeen −duetto on sitä mieltä, että tamperelaisten kohtaamisessa on kyse ottelusarjatapahtumasta. Kirvesrintojen ja tupsukorvien välienselvittelyn on näyttävä muuallakin kuin jäähallissa.

− Keskustaan ja ravintoloihin meininkiä, ja Hämeensillan patsaille pipot päähän patsaille. Tämä on sarja, johon kaikki pikkupoikien unelmat voidaan toteuttaa. Nyt Tampere elää jotain sellaista, mitä se ei ole elänyt 20 vuoteen - ja ties milloin tulee elämään uudestaan, Seppä niittaa.

Otteluparin kaksintaistelu

Alexander Bonsaksen − Olli Vainio

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA | 23.12.2016 14:00
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Stefan Espeland

Ilves #17 L p
s. 1989 Oslo, NOR
184CM / 84KG
SOPIMUS: 2018