Tamperelaisten kohtaamisesta sopii odottaa erittäin mielenkiintoista.

Jarno Hietanen

Vihellyksen jälkeen: Oi Tampere katso, sinun päiväs' koittaa − löytyykö Lahdesta jediritari?

KalPan ja Pelicansin sarjassa kohtaa kaksi täysin erilaista pelifilosofiaa. Sarjasta on ennakoitavissa todella tasainen. Tampereella nähdään todellinen herkkupala ja kiekkoromantikon päiväuni, kun Tappara ja Ilves kalistelevat peitsiään Mansen herruudesta ensi kertaa pudotuspeleissä sitten kauden 2000-01.

KalPa-Pelicans

KalPa ja Pelicans pelasivat suhteellisen tasaisen runkosarjan keskinäisten otteluiden perusteella. KalPa oli runkosarjan kolmas, ja Pelicans kuudes. Molemmat ovat valmentajansa näköisiä joukkueita

− Runkosarja ja pudotuspelit ovat eri maailmoja, järkeilee Björksten.

Lahtelaisjoukkueelle sattui ja tapahtui runkosarjan aikana kaikenlaista. Joukkue nousi otsikohiin milloin minkäkin tempauksen tai tapahtuman myötä. Julkisuus ei ollut aina niinkään posiiivista.

− Pelicans on paitsi valmentajansa, myös muutaman pelaajansa maineen vanki, analysoivat Seppä ja Björksten.

KalPaa pidetään suuren yleisön keskuudessa joukkueena, joka suorittaa hyvin runkosarjassa, mutta pettää pudotuspeleissä.

− Kuopiossa on vähän erilaiset pullat uunissa. Vaikka olenkin väheksynyt KalPaa, niin kyllä tässä on tasainen ottelupari kyseessä, Björksten pyörittelee.

Otteluparin kaksintaistelu

Pekka VirtaPetri Matikainen

Tappara-Ilves

Tapparan ja Ilveksen välinen ottelusarja on Tampereen seudulta kotoisin olevan kaksikon mielestä enemmän kuin satunnainen määrä jääkiekko-otteluita Hakametsän jäähallissa.

− Kattos ny poika, jumankauta juu nääs päivää, hehkuttaa Seppä Kummeli-sketsisarjasta tutuin fraasein.

Tappara voitti yhtä vaille kaikki kohtaamiset runkosarjassa, ja Veli-Matti Savinainen hääri erityisesti jatkoaikojen erikoismiehenä.

− Savinainen on ollut nyt seitsemän peliä käytännössä hiljaa. Yhden maalin on käynyt tekemässä tyhjiin. Hänen on tultava takaisin - ja varmasti tuleekin, pohdiskelee Seppä Tapparan kultakimpaleen tilannetta.

Vihellyksen jälkeen −duetto on sitä mieltä, että tamperelaisten kohtaamisessa on kyse ottelusarjatapahtumasta. Kirvesrintojen ja tupsukorvien välienselvittelyn on näyttävä muuallakin kuin jäähallissa.

− Keskustaan ja ravintoloihin meininkiä, ja Hämeensillan patsaille pipot päähän patsaille. Tämä on sarja, johon kaikki pikkupoikien unelmat voidaan toteuttaa. Nyt Tampere elää jotain sellaista, mitä se ei ole elänyt 20 vuoteen - ja ties milloin tulee elämään uudestaan, Seppä niittaa.

Otteluparin kaksintaistelu

Alexander Bonsaksen − Olli Vainio

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA | 23.12.2016 14:00
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Kommentit

Topi Piipponen

KalPa #12 L h
s. 1997 Siilinjärvi
182CM / 84KG
SOPIMUS: 2019