Kähköselle povataan hikisiä iltoja. Lähdetäänkö Raumalla jälleen maalivahtikaupoille?

Timo Savela

Vihellyksen jälkeen: Lukko ja Pelicans joutuvat maalivahtikaupoille - Tampereella uusi alku

Vihellyksen jälkeen -podcastien toisessa Liiga-kautta ennakoivassa jaksossa pureudutaan niihin joukkueisiin, jotka taistelevat pääsystä sijoille 6-10.

Vihellyksen jälkeen -juna jatkaa puksuttamistaan joukkueiden ennakoinnin radalla, kun vuoron saavat sijat 6 − 10. Toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten löysivät näillekin sijoille kandidaattinsa ilman itkua ja hammasten kiristystä.

Ilves oli yllättään mestaruuteen vyöryneen paikallisvastustajansa Tapparan viime kauden puolivälierissä. Joukkue on kokenut isoja muutoksia, mutta Karri Kiven valmennuksessa tamperelaiset voivat yltää korkeallekin.

− Joukkue on vaihtunut, mutta se on yhtä lailla jokaisen joukkueen ongelma. Aina odotetaan omilta nuorilta tasonnousua ja uusilta pelaajilta onnistumisia, Björksten täsmentää povaten tupsukorville eräänlaista välikautta.

Kaapo Kähkönen on suvereeni ykkösveskari, kuten viime kaudenkin alussa, mutta noin 50 matsin taakan alla tulee liian hiki.

Oppiiko Lukko Pekka Virran kuluttavan ja liikkuvan pelitavan ajoissa, ja jaksaako joukkue toteuttaa sitä?

KalPa saa Vihellyksen jälkeen -kaksikolta hieman paremmat lähtökohdat kauteen kuin viime kaudella. Hopeamitaleihin huipentuneella kaudella kuopiolaiset sysättiin podcastien kaudenalusarvioissa liigajumboksi.

− Nuoret pelaajat tekevät KalPasta Liigan viihdyttävävimmän joukkueen, muttei riittävän tehokasta, täräyttää Seppä viitaten erityisesti Alexandre Texieriin ja Joni Ikoseen.

Viime kauden kaltaiseen sensaatioon Seppä ja Björksten eivät usko tälläkään kertaa.

Björksten luottaa HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen pelikirjaan, mutta kritisoi hämeenlinnalaisten puolustuspäätä.

− Tähän perään sanon, että heidän keskushyökkääjillään ei mennä kuuhun, Seppä lataa jättäen HPK:le ilmeisen vähän vaihtoehtoja.

Lahdessa tullaan menemään runkosarjassa eteenpäin ja lujaa, mutta kauden ratkaisuhetkillä pää ei pysy mukana, jos on Seppää uskominen. 

− Pelicans joutuu kauden aikana maalivahtikaupoille, Björksten tinttaa.

Pelaako Libor Sulak Lahdessa? Onko SiKaKo-ketju liekeissä?

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaKärpät
"Tappara venyttää ratkaisun loppuun saakka"
Tappara on löytänyt keinot Kärppien kaatamiseen ja osoitti vahvaa henkistä kanttia tiistaina kääntämällä pelin lopulta voitokseen, vaikka menettikin neljän maalin johtonsa. Aiempien kohtaamisten tapaan tasaisissa merkeissä taistellaan myös Tampereella. Kärpät kärsii loukkaantumisista ja se tuo omat haasteensa oululaisryhmälle. Tapparalle viime pelien voitot ovat tuoneet hyvän latauksen ja se johdattaa joukkuetta myös kotikaukalossa, jossa se onnistuu pelin kääntämään jälleen edukseen.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Mikko Lehtonen

HPK #8 R lh
s. 1987 Helsinki
193CM / 93KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2005 Boston Bruins 3. kierros #83