Vihellyksen jälkeen: Lotto ei osunut Hämeenlinnassa − 90-luvun jätit vaihtavat rooleja

LIIGA / Artikkeli
Kahden suuren kohtaamisessa sattuu ja tapahtuu.
Kuva © Timo Savela
Liigan puolivälierissä on neljä mielenkiintoista sarjaa tarjolla. JYP kohtaa HPK:n, ja joukkueiden kohtaamisessa nähdään meritoituneen ja virkeän joukkueen kohtaaminen. HIFK:n ja TPS:n sarjassa kohtaavat kaksi ison kaupungin isoa joukkuetta, joille kummallekin putoaminen neljän joukosta olisi iso pettymys.

JYP-HPK

Hämeenlinnassa ei varmastikaan oltu kovin iloisia, kun vasta runkosarjan viimeisillä hetkillä selvisi, että HPK:n puolivälierävastustaja tulee Jyväskylästä.

− Lähtökohtaisesti selvin puolivälieräpari. Traktori on puksuttanut joulun jälkeen niin vahvasti, että näyttää jyväskyläläisittäin hyvältä, Björksten linjaa.

− Jos olisi tullut KalPa-HPK -sarja, niin olisin päästänyt hämeenlinnalaiset välieriin. Nyt JYPin myötä ei Hämeenlinnassa liian pitkää kevättä nähdä.

Vaikka HPK:n puolustuskalusto ei hirveitä riemunkiljahduksia kaksikossa aiheutakaan, niin hyökkäyspäässä tilanne näyttää valoisammalta.

Niko Kapanen, Janne Lahti ja Niklas Hagman tuovat tärkeää kokemusta HPK-hyökkäykseen. Jos he floppaavat, tästä tulee pannukakkusarja. Myös Teemu Turusen ja Oula Palven kaltaisten pelaajien on oltava enemmän kuin tavallisia hyviä pelaajia.

Otteluparin kaksintaistelu

Nolan Yonkman − Shane O'Brien

TPS-HIFK

Kahden suuren kaupungin joukkueiden kohtaamisessa TPS todennäköisesti harmittelee, kun vastaan asettuu Ässien sijaan HIFK.

− Olen puhunut useaan otteeseen, että tämä on TPS:n kausi. Jossain vaiheessa siltä näyttikin, mutta vastoinkäymisten − ja vastaan asettuvan nousujohteisen helsinkiläisnipun myötä tilanne näyttää toiselta, Björksten aprikoi.

Verrattuna runkosarjaan, helsinkiläisten sijaan nyt on turkulaisten vuoro kärsiä lukuisten avainpelaajien poissaoloista. Curtis Hamilton, Dave Spina ja Ilkka Pikkarainen ovat pelaajia, joita Aurajoen rannoilla varmasti kaivattaisiin tähän sarjaan.

− Tämän parin taisteluparia miettiessä meillä pyöri kolme TPS-pelaajaa mielessä, laskeskelee Seppä TPS:n kapeasta hyökkäyskalustosta johtuvaa tilannetta.

− TPS:llä on alemmissa ketjuissa pelaajia, joita perus liigakatsoja ei välttämättä edes tiedä. HIFK:n nelosketjussa sen sijaan on Lennart Petrellin kaltainen pelaaja, jolle ei kerta kaikkiaan löydy paikkaa ylemmistä ketjuista.

Pudotuspeleissä päivän kunto korostuu, ja tällä hetkellä Vihellyksen jälkeen -kaksikko näkee, että helsinkiläisten tuntuma on kovempi kuin Turun joukkueella.

Otteluparin kaksintaistelu

Eric Perrin − Roope Hintz

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle