Vihellyksen jälkeen: Liigan ulkomaalaispelaajien kirjo − täysosumia ja hupiukkoja

LIIGA / Artikkeli
HIFK:n ristiriitainen puolustaja Joe Finley löysi tiensä listoille.
Vihellyksen jälkeen -podcastit palasivat ohjelmistoon hetken hiljaiselon jälkeen. Liigan ulkomaalaispelaajat pääsivät syyniin niin positiivisessa kuin negatiivisessakin valossa.

Vihellyksen jälkeen -podcastien veijarit Niko Björksten ja Lassi Seppä palasivat reilun kahden kuukauden mittaiselta tauolta sorvin ääreen − tuloksena top-10-listat Liigan top- ja flop-ulkomaalaispelaajista.

SaiPa tunnetaan hyvänä ulkomaalaispelaajien hankkijana. Täsmäiskut ovat olleet pääsääntöisesti onnistuneita, ja tuontipelaajat ovat olleet lappeenrantalaisille oiva lisä. Yhden miehen kohdalla kaikki ei mennyt kuitenkaan niin kuin Strömsössä.

− CHL- ja harjoituspelien osalta kausi näytti lupaavalta. Homma lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten tapahtui jotain, pohti Björksten.

Sport hankki jokin aika sitten itselleen hyökkäysvoimaa Tšekistä. Avausottelu kotkapaidossa avasi heti miehen pistetilin, mutta sittemmin on ollut nihkeää.

− Jos siihen peliin syötti yhden, niin on seuraaviin kahteentoista syöttänyt kolme lisää, ynnäili Seppä.

Jukurit aloitti kautensa erittäin hyvin, mutta pelien edetessä sarjasijoitus on muuttunut odotuksia mukailevammaksi. Yksi mikkeliläisten valopilkuista pääsi top-10-listalle.

− Yhdeksän zigi-zagia ja 17 syöttöä siihen päälle. Joukkueellen iso palanen, Seppä analysoi.

Kärpät on alisuorittanut koko kauden ajan, eikä ulkomaalaispelaajilla ole ollut seurassa helppoa. Ovet ovat paukkuneet suuntaan jos toiseen, mutta yksi mies on kuitenkin selvinnyt työstään kunnialla.

− Verrattuna joukkueensa muihin ulkomaalaisiin hänen tehonsa ovat hyvät, Björksten näki.

Ketkä ovat Sepän ja Björkstenin mielestä Liigan kolme huonointa ja parasta ulkomaalaishankintaa? Se selviää kuuntelemalla.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle