Vihellyksen jälkeen: Liigan joulukatsauksessa KalPa, Lukko ja JYP

LIIGA / Artikkeli
Kasaantuvatko Lukon menestyspaineet liikaa näiden miesten harteille?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viimeistä edeltävässä joulukatsauksessa kirurgin pöydälle pääsevät KalPa, Lukko sekä JYP.

Jouluaatto kolkuttelee jo muutaman päivän päässä ja tällä kertaa Niko Björkstenin ja Lassi Sepän piinapenkkiin istahtavat KalPa, Lukko sekä JYP.

Pekka Virran luotsaama KalPa on jatkanut syyskaudella jo edellisiltä kausilta tuttua yltiökiekollista pelitapansa toteuttamista. Tulokset ovat olleet tähän mennessä kohtalaisia, mutta Seppä löytää erityiset yhden selkeän puutteen nykyjoukkueen pelaajamateriaalista.

− Onko KalPa vähän semmonen teddykarhuporukka?

Meneillään oleva kausi jää joukkueen nykyisen päävalmentajan Risto Dufvan viimeiseksi raumalaisten peräsimessä. Vaihtuvuutta ei viime kauteen ole hirveästi tullut ja samat vanhat ongelmat saattavat kiilata tälläkin kaudella Lukon ja finaalipaikan välille. Björkstenin mielipide on raumalaisnäkökulmasta katsottuna synkkä.

− Mä en usko tällä kaudella Lukkoon. Onko vähän nähty porukka jo?

Keski-Suomen ylpeys JYP porskuttaa totutusti kärkikuusikossa Liigan viettäessä joulutaukoa. Kokoonpanoa vilkaistessa ei välttämättä ajattelisi tulosten olevan edes nähdyn kaltaisia, mutta Björksten löytää yhden selkeän syyn alkukauden menestykselle.

− Väitän, että Liigan paras maalivahtiduo löytyy tällä hetkellä Jyväskylästä.

Mikäli juttu herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin keskusteluun voi tuttuun tapaan osallistua myös Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle