Juhamatti Aaltosen loppukausi Liigassa oli synkkä. Jatkuuko sama meno vai löytyykö takataskusta uusi vaihde?

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vihellyksen jälkeen: Leijonien yllätysvalinta pohdituttaa - "Ei tiedä, onko hän lintu vai kala?"

A-lohkon jälkeen vuorossa on B-lohkon läpikäynti, jossa myös Leijonat pelaa. Björksten ja Seppä nostavat jälleen jokaisesta B-joukkueen lohkosta kolme tärkeintä pelaajaa sekä yhden seurattavan pelaajan esiin.

Niko Björkstenin ja Lassi Sepän katseet ja puheet kääntyvät tällä kertaa B-lohkon joukkueisiin. B-lohkon ottelut käydään Pariisissa ja lohkossa pelaavat Leijonien lisäksi Slovenia, Valko-Venäjä, Ranska, Norja, Sveitsi, Tšekki ja Kanada.

Slovenialle on odotettavissa vaikeat kisat, mutta kokoonpanossa on silti muutamia mielenkiintoisia seurattavia, joista osa on jo Liigastakin tuttuja.

Myöskään Valko-Venäjälle, Norjalle tai kisaisäntä Ranskalle ei kisoista ole odotettavissa ruusuilla tanssimista. Mutta näiden pienempien jääkiekkomaidenkaan kokoonpanot eivät ole ainoastaan harmaata massaa, vaan joukossa on rutkasti hieman tuntemattomampiakin nimiä, joiden otteita kannattaa seurata suurennuslasilla, kuten Liigasta tutut Yohann Auvitu ja Alexander Bonsaksen sekä Norjan puolustuksen tulevaisuuden nimi Mattias Nørstebø.

Leijonille kenties kovimman haasteen B-lohkossa tarjoavat Sveitsi, Tšekki ja Kanada. Sveitsin poissaolijoiden lista on kova, mutta uutena vastuunkantajana esiin on nousemassa esimerkiksi nuori Denis Malgin.

Tšekin ja Kanadan ryhmät ovat paperilla lohkon kovimmat. Tšekin kokeneiden NHL-ratsujen lisäksi joukkueen seurattavaksi pelaajaksi nousi Pohjois-Amerikan jäillä kovaa tulosta takonut nuorukainen.

− Ihan kohtalaisilla tehoilla on nuori poika painellut. Ei ole koolla pilattu, pelaa rightin puolelta ja on syntynyt 1996. Tämän miehen rannelaukaukseen kannattaa kiinnittää huomiota, avaa Björksten nuoren tšekkiläisen henkilöllisyyttä.

Kanadan riveistä oikeastaan jokaisen pelaajan voisi nostaa esiin, mutta kaksikko onnistui kuin onnistuikin kaivamaan neljä pelaajaa vaahterapaidoilta tarkempaan syyniin.

Leijonien johtohahmot turnauksessa ovat kristallinkirkkaat, mutta seurattavan pelaajan valinta aiheutti päänvaivaa.

− Tästä äijästä ei kyllä oikein tiedä, että onko hän lintu vai kala tällä hetkellä, aprikoi Björksten.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

MM-kisojen sunnuntai: Kane ja Pastrnak johdattivat maansa selviin voittoihin

MAAJOUKKUE | 14.5.2018 0:20
Leijonien lisäksi MM-kaukalossa nähtiin sunnuntaina kuusi muuta maata. Ottelut sujuivat ilman yllätyksiä, ja ainoastaan Ruotsin ja Sveitsin välillä oli tiukkaa. lue lisää

MM-kisojen torstai: McDavid nöyryytti Norjaa, Pastrnak ja Krejci tehoilivat

MAAJOUKKUE | 10.5.2018 23:50
Neljän ottelun helatorstai tarjosi huippukamppailun Tšekin ja Venäjän välillä. Herningissä Connor McDavid nousi pääosaan Kanadan rökittäessä Norjaa. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat