Vihellyksen jälkeen: Leijonien häikäisevä hyökkäyskalusto ja mielenkiintoisia pelaajanostoja muista maista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jatkavatko nuoret kultaleijonat vastuuttajien kurmuuttamista myös aikuisten kisoissa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
MM-kisat paukahtavat käyntiin tämän viikon perjantaina. Vihellyksen jälkeen -podcastissa analysoidaan Suomen kokoonpanoa sekä otetaan kiinni muiden maiden potentiaalisiin valopilkkuihin sekä väriläiskiin.

Lassi Seppä ja Niko Björksten saivat Liiga-kauden pakettiin, mutta sanottavaa Vihellyksen jälkeen -toimittajilla riittää. Vuorossa on MM-kisojen pohjustusta Suomen joukkueen ketjukoostumusten ja muiden maiden mahdollisten onnistujien perkaamista.

− Tilanne on sinänsä hieno, sillä mahdollisia variaatioita on useita, tietää Björksten.

Björkstenillä oli eräs näkemys, jonka hän soisi toteutuvan, mikäli alun perin suunnitellut ketjut eivät ota onnistuakseen.

Patrik Laine, Aleksander Barkov ja Mikael Granlund olisivat samassa ketjussa miltei eroottinen yhdistelmä, Björksten unelmoi.

− Suomella ei ole timanttista, selvää ykkösmaalivahtia, lataa Seppä.

Maalivahteihin Leijonat tuskin siltikään kaatuu. Jos Mikko Koskinen ei torju riittävän hyvin, on Juuse Saros myös osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvin isoissa peleissä.

Muiden maiden väriläiskiä

Sveitsin kokoonpanosta löytyi yksi lähes kaikkia fysiikan lakeja uhmaava pelaaja. Martin Reway on todella pieni pelaaja, mutta seuraava pelaaja vie kaikki tilastot nimiinsä, mitä pieneen kokoon tulee. Hän on 168 senttiä pitkä ja painaa 65 kiloa.

Lino Martschini tööttäsi Sveitsin liigan Zugissa 50 otteluun 54 pistettä, eli kyseessä ei ole mikään turha pikkumies, Seppä naulaa.

Zemgus Girgensons on pelannut muutaman kauden Buffalon Sabresin organisaatiossa. Yksi asia Girgensonsin perhepiiristä aiheutti kiusaantuneita hymähdyksiä Björkstenin suusta, kun Seppä paukautti pöytään Zemgusin isän Aldisin pelaajataustan.

Entä kuka on Vilmos Galló? Sekin selviää Vihellyksen jälkeen -podcastissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle