Vihellyksen jälkeen: Kiekkokiima huipussaan - nyt huuhdotaan kultaa

LIIGA / Artikkeli
HIFK ja Tappara kamppailevat kullasta Liigan finaaleissa.
Upeat välierät ovat takana ja on aika keskittyä kevään kohokohtaan, Liigan mitalipeleihin - ja ennen kaikkea finaaleihin. Vihellyksen jälkeen -podcastissa keskustellaan siitä, kumpi vie isojen kaupunkien joukkueiden välisen sarjan.

Vihellyksen jälkeen -podcast käsittelee tällä kertaa kevään huipennusta. Ensin Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat lyhyesti Kärppien ja JYPin pronssiottelua. Lopulta herrat pääsevät ison herkun kimppuun, kun alkaa HIFK:n ja Tapparan välisen finaalisarjan läpivalaisu.

HIFK ja Tappara sijoittuivat runkosarjassa sijoille 1 ja 3, joten trendi, jossa kaksi sijoituksiltaan parasta joukkuetta ovat finaaleissa, murtui. Pelilisesti kaksi kärkijoukkuetta kirkkaimmista mitaleista kuitenkin taistelee. Välierissä HIFK voitti JYPin voitoin 4-2, kun taas Tappara puolestaan kellisti Kärpät seitsemännen pelin jälkeen 4-3.

− Finaalijoukkueet lähtevät aivan eri lähtökohdista sarjaan. Välierät olivat niin erilaisia luonteeltaan, sivaltaa Björksten.

Tappara on hävinnyt Kärpille kahdesti peräkkäin finaaleissa, joten tämä välierävoitto oululaisista tuntui varmasti todella hyvältä.

− Onko Tapparalla kylläinen olo? Siellä on sellaisia jätkiä, jotka ovat olleet häviämässä finaaleja aiempina keväinä, mutta toisaalta myös niitä pelaajia, joilla ei ole samaa historiaa, Seppä pyörittelee.

Finaalit ovat aina pienten marginaalien sarjoja, joissa kotiedulla, erikoistilanteilla ja pienilläkin virheillä voi olla suuri merkitys.

− Molemmilla on pudotuspelien näköinen joukkue. Kova puolustus ja taitava hyökkäys, Seppä ja Björksten summaavat.

Vain voittajat muistetaan?

Pronssiottelun merkitys herätti kysymyksiä. Amerikan malli, jossa vain voittajat muistetaan, herättää Sepässä ja Björkstenissä positiivisia kutinoita.

− Mielestäni pronssiottelun kohdalla kyseessä on muinaisjäänne. Suomalaiseen kulttuuriin sopii, että kaikki voittavat vähän jotakin, Seppä lataa.

Kärpät joutuu kahden finaalikevään jälkeen tyytymään himmeimpien mitalien metsästykseen.

− Varmasti Lauri Marjamäen kärppäuralle halutaan mitalinen sinetti. Halusta on paljon kiinni, Björksten tuumaa.

Luvassa on varmasti jälleen kerran unohtumaton kliimaksi jääkiekkokaudelle.

Mikäli juttu herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin keskusteluun voi tuttuun tapaan osallistua myös Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle