Vihellyksen jälkeen: Jättiläisten grande katastrofi - toisaalla rakennetaan sensaatiota

LIIGA / Artikkeli
Antti Törmänen ja HIFK yrittävät välttää grande catastrophen.
Kuva © Timo Savela
Liigan kauden 2016-17 pudotuspelit käynnistyvät ensimmäisen kierroksen kahdella otteluparilla. Huipputasaiset Ässät-Ilves- ja Kärpät-HIFK-taistot herättivät Vihellyksen jälkeen -kaksikossa monenlaisia tuntemuksia.

Vihellyksen jälkeen -juttusarja jatkaa vahvaa kulkuaan kohti kiekkokauden huipennusta. Toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat tällä kertaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelupareja. 

Molemmista pelipareista on odotettavissa erittäin tasaiset, eikä kummassakaan ole selvää ennakkosuosikkia. Seppä ja Björksten kuitenkin pureutuivat Ässien ja Ilveksen sekä Kärppien ja HIFK:n välisiin ottelusarjoihin parhaansa mukaan.

Ässät (runkosarjan 7) − Ilves (runkosarjan 10.)

Ässien ja Ilveksen välisessä sarjassa isoksi puheenaiheeksi nousi porilaisten puolustus. Jyri Marttisen piti olla joukkueen peräpään isähahmo, mutta kokenut pelimies joutuu katselemaan loppukauden siviilit päällä loukkaantumisen vuoksi.

− Vaikka muutama ihan hyvä puolustaja löytyykin, niin ei siellä isäntää ole, täräyttää Seppä.

Ässien osakkeet Vihellyksen jälkeen -kaksikon mielissä laski heti, kun tieto Marttisen loppukauden poissaolosta tavoitti heidät. Porilaisten hyökkäys on tasainen, ja maalintekoon pystyviä pelaajia löytyy pitkä lista.

Ilveksen hyökkäyskalustossa kapteeni Tapio Laakso ja yhdysvaltalainen Jerry D'Amigo ovat esittäneet jämäkkiä otteita runkosarjan lopulla, ja heihin tupsukorvien on hyvä tukeutua myös pudotuspelien alkaessa.

− Ilveksellä on toimivat ketjukoostumukset ja uinuvaa potentiaalia muun muassa Michael Keräsen myötä, Björksten tietää.

Otteluparin kaksintaistelu

Ilveksen Teemu Aalto ja Ässien Niko Peltola ovat joukkueidensa ylivoimien tärkeitä lenkkejä. Siniviivapelotteen on oltava läsnä vaihdosta toiseen.

Marttisen poissaollessa Peltola on selkeästi porilaisten herra ja hidalgo omassa päässä. Aallon kokemuksen tuoma rauhallisuus antaa varmuutta nuoreen Ilves-pakistoon.

Kärpät (runkosarjan 8.) − HIFK (runkosarjan 9.)

Kaksi jättiläistä pääsevät kolistelemaan täysin varustein, sillä molempien joukkueiden sairastuvat kumisevat tyhjyyttään. Kukaan ei varmasti odottanut näitä kahta joukkuetta vastakkain tässä vaiheessa.

− Kärpät on parantanut kuin sika juoksuaan. Oululaisilla on todella kova nippu tällä hetkellä, Seppä lataa. 

Björksten kuitenkin vastaa, ettei Kärpillä täysin ylivertainen joukko ole kasassa.

− HIFK:lla löytyy alemmista ketjuista loistavia roolipelaajia. Tämä on periaatteessa hirveä sarja molemmille, sillä putoajalle kyseessä on grande catastrophe.

Maalien suilla Kärppien Jussi Rynnäs on Sepän ja Björkstenin mielestä piirun verran edellä helsinkiläisten Kevin Lankista.

Otteluparin kaksintaistelu

Kärppien taisteleva puolustaja Lasse Kukkonen ja HIFK-ikoni Lennart Petrell tulevat ottelusarjaan varsin erilaisista lähtökohdista. Kukkonen on parsittu sairastuvalta pelikuntoon ja Petrell möyrii helsinkiläisten nelosvitjassa.

Molempien tärkeys omalle joukkueelleen on niin iso, että mikäli jompi kumpi suorittaa alle tasonsa, saattaa se tarkoittaa omalle joukkueelle kesäloman alkua.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

EDIT: 15.3.2017 kello 12.32: Otsikosta muutettu sana catastrophe suomenkieliseen sanaan katastrofi.

» Lähetä palautetta toimitukselle