Ventelä väliportaalla kohti Liigaa

LIIGA / Artikkeli
Viime kaudella Sameli Ventelän seura oli Mestiksen SaPKo.
Kuva © Antti Varonen
Ei Taneli tai Samuli, vaan Sameli. Harvinaislaatuisella etunimellä varustettu puolustaja säväytti viime kaudella kiekollisilla ominaisuuksillaan Mestiksessä. Oikein muuta ei suuri yleisö hänestä tiedäkään. Hänen tehtävänsä on tehdä itsestään tunnettu, mutta askel kerrallaan.

Viime kauden päätteeksi Mestiksen vuoden tulokkaaksi kruunattu Sameli Ventelä on sen verran tuntematon nimi suurelle yleisölle, että pieni esittely on paikallaan. Mikä olet miehiäsi, Sameli?

— Se on tämmönen nuori poika Hämeenlinnasta. Aika rento tyyppi ja kova halu pelata jääkiekkoa, vastaa Ventelä suu virneessä. 

Viime kaudeksi SaPKon riveihin siirtyessään 22-vuotias puolustaja otti ison askeleen pois mukavuusalueelta. Aiemman uransa hän oli pelannut kokonaisuudessaan kotikaupungissaan HPK:n paidassa.

Hätäinen voisi kuvitella, että paluu kotiin olisi ollut itsestäänselvä juttu. Ventelä ei päätynyt kuitenkaan takaisin tutulle Rinkelinmäelle vaan yrittää vallata pelipaikkaa Liigaan Raumalla ja Lukon paidassa. 

— Täältä tarjottiin hyvää sopimusta. Ja jo pelkkä maisemanvaihto Mestikseen teki ihan hyvää. Pääsi kotikonnuilta irti ja se teki hyvää jääkiekon kannalta.

Ventelän omasta suusta tuleva kuvaus itsestään pelaajana ei yllätä. Hän on uuden päävalmentajan Juha Vuoren palettiin sopiva tekijä juurikin vahvuuksiensa kautta.

— Vahvuuksia on kiekollinen pelaaminen ja liike. Olen aika vauhdikas pelaaja. Kolikon kääntöpuolena on sitten oman pään pelaaminen. Kun olen kentällä, niin yleensä jommassa kummassa päässä tapahtuu, Ventelä hymähtää.

Lukon pakistossa on paljon kokemusta ja osaamista. Se tarkoittaa sitä, että peliaika ja jopa pelipaikka ovat kortilla. Ventelän paikka on lähtökohtaisesti seitsemäntenä puolustajana. Ilman loukkaantumisia marssijärjestys pysynee tällaisena.

Tähän Ventelä on varautunut ja Mestis-laina ei olisi henkilökohtainen katastrofi.

— Ei tule masennusta jos joutuu Mestikseen. Tämä on vielä tällainen kausi, että haluaa pelata mahdollisimman paljon. Jos ei peliaikaa tule ylhäällä, niin sitten sitä haetaan Keuruulta. Nuori poika vielä ja aikaa on.

Puolustajan ja raumalaisseuran sopimus on vuoden mittainen ja sisältää kaksi optiovuotta. Hänen ei ole tarkoituskaan loistaa vielä, mutta määrätietoisella työllä se on mahdollista tulevaisuudessa saavuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle