Venäjän aseena KHL-tähdet, Kanadalla nuoria huippuja

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Šipatšov on totutusti Venäjän kärkihyökkääjiä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Venäjä ja Kanada lähtevät MM-kisoihin ennakkosuosikkeina ja nimekkäillä joukkueilla. Toimittajat Viivi Rönnberg ja Lassi Seppä nostivat joukkueista esille ratkaisijat ja yllättäjät.

Venäjän ratkaisija: Vadim Šipatšov

Viivi Rönnberg: Vadim Šipatšov on todella taitava keskushyökkääjä, jonka vahvuuksiin kuuluvat pelisilmä, loistava luistelu sekä kiekonhallinta. Hyökkääjä on saavuttanut MM-kilpailuissa maailmanmestaruuden, yhden hopean ja yhden pronssin.

KHL:n mestaruuden Šipatšov on voittanut kaksi kertaa, kausilla 2014-2015 ja 2016-2017. Kuluvalla kaudella taitava hyökkääjä oli SKA:n paras pistemies ja sijoittui KHL:n runkosarjan pistepörssissä neljänneksi tehopisteillä 26+50.

Šipatšovin viime vuoden MM-kilpailut eteni kuin unelma, sillä hyökkääjä voitti pistepörssin tehoilla 6+12. Tulevissa MM-kilpailuissa Šipatšov miehittää viime vuoden tapaan muiden venäläispelaajien kanssa pistepörssin kärkisijoja ja on Venäjän kantavia voimia.

Venäjän yllättäjä: Kirill Kaprizov

Viivi Rönnberg: Vasta 20-vuotias nuorukainen, joka pelasi kotimaan liigassa 49 kamppailua ja iski niissä varsin komeat tehopisteet 20+22. Hyökkääjä myöskin pelasi Venäjän U20-joukkueessa, jonka kisat päättyivät lopulta kolmanteen sijaan.

Kaprizovilla on jo aiemmin saavutettu alle 20-vuotiaiden hopeamitali sekä hän on myös edustanut Venäjää alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Kaprizov on myöskin varattu NHL:ään Minnesota Wildiin viidennellä kierroksella, numerolla 135.

Scheifel oli NHL:n runkosarjan pistepörssin seitsemäs.
Scheifel oli NHL:n runkosarjan pistepörssin seitsemäs.
Kuva © Getty Images

Kanadan ratkaisija: Mark Scheifele

Lassi Seppä: Kanadan kärkihyökkääjiin lukeutuvat Scheifele pelasi Patrik Laineen kanssa Winnipeg Jetsissä huippukauden henkilökohtaisella tasolla, vaikka joukkue ei menestynytkään. Nyt keskushyökkääjä pääsee huippuympäristössä iskemään kiekkoja pussiin vaahteranlehti rinnassaan.

Scheifelelta voidaan odottaa paljon tehopisteitä niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Oikeiden ketjukaverien kanssa pistepörssin top-5-sijakaan ei olisi mikään yllätys.

Kanadan yllättäjä: Brayden Point

Lassi Seppä: Tampa Bay Lightningissa NHL:n tulokaskautensa pelannut Point sai vastuuta kärkihyökkääjien ollessa sivussa. Tulostakin syntyi hyvällä tahdilla, eikä 21-vuotias laituri arastellut ketään.

Point on pienikokoinen ja nopealiikkeinen pelaaja, joka saa avunsa hyvin esiin isolla jäällä. 68 otteluun NHL:ssä syntynyneet 40 tehopistettä enteilevät samanlaista pistetahtia myös MM-kisoissa.

Jopa piste per peli -tahti on Pointilla haarukassa, jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle