Venäjä saa jälleen kovan joukkueen perjantaina alkaviin MM-kilpailuihin.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Venäjä kovalla joukkueella MM-kilpailuihin – pääsevätkö tähdet irti?

Venäjä lähtee Kölniin kirkastamaan vuosi sitten voitettua pronssimitaliaan. Silloin Suomi voitti itänaapurinsa välieräottelussa, pronssiottelussa Venäjä puolestaan oli parempi luvuin 7−2 kohdatessaan Yhdysvallat.

Uhka: Jälleen KHL-painotteinen joukkue, vain muutama NHL-statuksen pelaaja

Venäjä lähti kevään 2016 MM-kilpailuihin joukkueella, jossa pelasi suurimmalta osin kotimaan liigassa pelaavia pelaajia. Joukkueessa olikin ainoastaan kahdeksan pelaajaa, jotka pelasivat Pohjois-Amerikassa.

Näistä kahdeksasta pelaajasta jokainen oli tähtipelaaja. Esimerkiksi Pavel Datsjuk, Artemi Panarin ja Sergei Bobrovski liittyivät mukaan viime MM-kilpailuihin.

Niissä kilpailuissa aiemmin mainittu kolmikko oli Venäjän kantavia voimia. Lisämausteensa antoivat useat KHL:n huippupelaajat, kuten esimerkiksi Sergei Mozjakin, Jevgeni Dadonov ja kisojen pistepörssin voittanut Vadim Šipatšov.

Mahdollisuus: Kotimaan liigan parhaat pelaajat taas mukana kisakoneessa

Kuluvalla kaudella venäläispelaajat ottivat KHL:n pistepörssissä viisi kärkisijaa, edellä mainitun KHL-kolmikon lisäksi viisikkoon kuului myöskin huippupelaajat Ilja Kovaltšuk ja Nikita Gusev, joista Kovaltšukia ei nähdä Kölnissä.

Useasti Venäjän maajoukkueessa esiintyneet Sergei Plotnikov ja Ivan Telegin nähdään jälleen päävalmentaja Oleg Znaroksin ryhmässä.

Venäjän joukkueessa nähdään myös yksi nuori tulevaisuuden lupaus, kun vasta 20-vuotias Kirill Kaprizov iski KHL:n runkosarjassa 49 ottelussa hurjat 42 tehopistettä. Kaprizov johdattikin Venäjän alle 20-vuotiaiden joukkueen kolmanneksi turnauksessa, jossa hän iski seitsemässä pelaamassaan ottelussa tehot 9+3.

Ennuste: Venäjä on jälleen tasaisen vahva ryhmittäen jälleen pistepörssin kärkisijat

Viime vuoden tapaan Venäjä on Saksassa ja Ranskassa pelattavissa MM-kilpailuissa jälleen tasaisen vahva. Se pelaa alkusarjan ottelunsa Kölnissä pelattavassa A-lohkossa. Venäläistähtisikermä tulee miehittää kisojen pistepörssin kärkisijat ja sijoittuu lohkossa toiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjä ulos olympialaisista - puhtaat urheilijat saavat kilpailla puolueettomana

MAAJOUKKUE | 5.12.2017 20:55
Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt sulkea Venäjän Pyeongchangin olympiakisoista. Venäläisurheilijat saavat kilpailla, mikäli täyttävät tietyt ehdot. lue lisää

Coloradon jättänyt Grigorenko: "Totesin, että paras tapa jatkaa uraani olisi paluu kotiin"

MAAJOUKKUE | 12.11.2017 16:58
Venäjän Mihail Grigorenko oli pitelemätön Tšekkiä vastaan ja tykitti kolme maalia. 23-vuotias hyökkääjä jätti viime kauden jälkeen Pohjois-Amerikan ja palasi Moskovaan. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

MM-finaali kuudennen kerran jatkoajalle

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:03
Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2017 ei ratkennut varsinaisen peliajan aikana. Tauon jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä, ja jos sen aikana ei tule maalia, mestaruus ratkeaa voittomaalikilpailussa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita