Venäjältä odotetaan maaleja Sveitsiä vastaan.

Topi Lainio

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä.

Venäjä-Sveitsi yli 5,5 maalia, 2,08

Sveitsi hävisi turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan Tsekkiä ja Kanadaa vastaan tiukan taiston jälkeen 3-2-numeroin. Venäjä esitti ajoittain vahvoja otteita avausottelussa Suomea vastaan, mutta joutui taipumaan 3-2-lukemin.

Venäjän pelaajanippu on turnaukseen nimivahva, sillä ryhmästä löytyvät muun muassa KHL:ssä vahvan alkukauden pelanneet Nikita Gusev, Vladimir Tkachev ja Sergei Mozjakin sekä Pohjois-Amerikan kaukaloissakin kiekkoilleet Slava Voinov, Sergei Kalinin sekä Sergei Plotnikov.

Sveitsilläkin on mukana maajoukkueen runkopelaajia, mutta myös useampia ensikertalaisia ja Venäjä onkin materiaalinsa puolesta selkeä ennakkosuosikki.

Alppimaan edustajat ovat kuluttaneet turnauksessa jäähypenkkiä myös kohtuullisen runsaasti, kun kahdessa ottelussa kaksiminuuttisia Sveitsille on vihelletty kaikkiaan 13 kappaletta. Tsekki iskikin Sveitsiä vastaan kaikki osumansa ylivoimalla.

Mikäli sveitsiläiset kuluttavat jäähypenkkiä kahden ensimmäisen ottelun tahtiin, tarjoaa se loistosauman Venäjän nimimiehille heiluttaa verkkoja runsaastikin. Venäjällä on myös materiaaliedun lisäksi lepoetu puolellaan, joten ottelu voi revetä isostikin. Sveitsikään ottelussa kuitenkaan ei maaleitta jää, joten yli 5,5 kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 2,08 on hyvä pelivaihtoehto. 

Suomi-Ruotsi X, 4,30

Suomi-Ruotsi alle 4,5 maalia, 2,00 

Tekee ottelussa maalin: Marko Anttila, 5,90

Tekee ottelussa maalin: Dick Axelsson, 6,20

Turnausisäntä Suomi avasi turnauksen voitolla Venäjästä. Ruotsi voitti puolestaan avausottelussaan Tšekin, ja perjantaina se kaatoi Kanadan 2-0-numeroin, vaikka olikin ajoittain ongelmissa Kanadan paineen alla.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvaa puolustuspeliä, eikä materiaalin puolesta kumpikaan suurta etua saa, minkä vuoksi ottelusta onkin odotettavissa tasainen ja melko vähämaalinen kamppailu.

Turnauksen ottelut ovat yleisestikin ottaen olleet melko tiukkoja kamppailu niin maalimäärien kuin loppulukemienkin muodossa, sillä vain yhdessä ottelussa viidestä on ylitetty 5,5 maalin kokonaismaalimäärän raja.

Pientä etua Suomelle tuo perjantain huilivuoro Ruotsin pelatessa. Turnauksen ensimmäisen jatkoajankaan näkeminen tässä ottelussa ei olisi yllätys, joten tasapelistä tarjottava kerroin 4,30 kelpaa peleihin.

Maalintekijävetoihin mielenkiintoisia kertoimia on tarjolla vahvasti seurajoukkueessaan Jokereissa sekä EHT-turnauksen avauspelissä esiintyneellä Marko Anttilalle. Järkälemäisellä hyökkääjällä oli avausottelussa jo paikkoja maalintekoon, joten heiluisiko verkko Ruotsia vastaan.

Ruotsin joukkueesta Dick Axelsson on iskenyt alkukaudesta SHL:ssä 17 otteluun 11 maalia ja viimeisteli myös turnauksen avauskamppailussa Tšekkiä vastaan kaksi maalia, joten hänen onnistumisestaan tarjottava kerroin 6,20 vaikuttaa kokeiltavalta.

Lue myös

Latvia maalin pelissä voittoon ja puolivälieriin - tässä kaikki otteluparit

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 23:52
Illan viimeisissä otteluissa voiton nappasivat Ruotsi ja Latvia, jotka varmistivat samalla kohtaavansa toisensa puolivälierissä. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

Suurten tähtien kohtaaminen ratkaisee lohkovoittajan − Slovakia toivoo ihmettä

MAAJOUKKUE | 15.5.2018 8:00
Ruotsi ja Venäjä ratkaisevat A-lohkon voittajan iltapelissä. Päivällä ratkaistaan myös nelossijan kohtalo Sveitsin ja Slovakian välillä. lue lisää

MM-kisojen lauantai: Ensimmäinen putoaja varmistui - Etelä-Korea pelasi parhaan pelinsä

MAAJOUKKUE | 13.5.2018 0:38
MM-kisojen lauantai sisälsi kuusi ottelua. Suomen lisäksi voittoihin ylsivät kolme pistettä napanneet Venäjä, Itävalta, Tanska ja Latvia sekä kahden pisteen saaliiseen tyytynyt Ruotsi. lue lisää

Analyysi: Sveitsi ei nöyristellyt finaalissakaan, vaan haastoi Ruotsin omilla mausteillaan

MAAJOUKKUE | 21.5.2018 6:30
Sveitsi pisti kunnolla kampoihin isompaa joukkuetta vastaan miesten MM-kisojen finaalissa. Sveitsiläiset eivät nöyristelleet missään vaiheessa ottelun aikana, ja se näkyi heidän pelaamisessaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jonas Ahnelöv

Avangard #5 L p Ruotsi #5 L p
s. 1987 Huddinge, SWE
188CM / 100KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2006 Phoenix Coyotes 3. kierros #88