Valko-Venäjälle valtava pettymys – ”Muut pelasivat, mutta me vain olimme jäällä katsomassa peliä”

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Maksim Suško oli pettynyt, kun Valko-Venäjä tippui jälleen.
Valko-Venäjä taipui Tanskalle karsintaotteluissa suoraan kahdessa ottelussa. Näin ollen valkovenäläiset hakevat jälleen vauhtia alle 20-vuotiaiden MM-kisojen IA-Divisioonasta.

Valko-Venäjällä oli turnauksen aikana avaimet omissa käsissään useampaankin kertaa. Se johti esimerkiksi Tšekkiä lukemin 2-0, mutta sulatti johtonsa vain reilussa 10 minuutissa 5-2-tappioasemaksi. Sveitsin se haastoi hyvin, mutta taipui lopulta.

Karsintasarjassa Valko-Venäjä johti ensimmäistä Tanska-ottelua vielä viimeisellä minuutilla, mutta sulatti käsittämättömällä tavalla johtonsa reilussa 20 sekunnissa tappioksi. Tanska voitti ottelun vielä varsinaisella peliajalla lukemin 5-4.

Viimeinen karsintaottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Siinä Tanska oli etevämpi, joten juutit korjasivat toisen voiton valkovenäläisistä lukemin 3-2.

Päätöserässä Valko-Venäjä kampesi tasoihin 2-0-tilanteesta, mutta ei onnistunut kääntämään peliä voitoksi tälläkään kertaa. Joukkueen kapteeni Maksim Suško oli pettynyt taiston tauottua.

- Meidän olisi pitänyt pelata 60 minuuttia, mutta emme koskaan tulleet hyvin ensimmäiseen erään. Sveitsi, Ruotsi, Venäjä ja kaikki muut joukkueet pelasivat, mutta me vain olimme jäällä katsomassa peliä avauserässä, Suško manasi.

- Ennen jokaista peliä valmentajat yrittivät sanoa, että teidän pitää pelata alusta asti hyvin. Kun aloitatte hyvin, se fiilis kantaa läpi pelin. Nyt on todella huono fiilis. Meidän olisi pitänyt antaa seuraaville pelaajille mahdollisuus pelata tällä tasolla, hän jatkoi.

Myös joukkueen päävalmentaja Juri Faikov jäi kaipailemaan menetettyjä voittoja, joihin joukkueellaan olisi tässä turnauksessa ollut täysi mahdollisuus. Saldoksi jäi lopulta kuitenkin nolla voittoa.

- Odotimme toisenlaista tulosta. Meillä oli hyvä peli Sveitsiä vastaan, mutta meillä oli siinä epäonneakin. Yritimme parhaamme näissä kahdessa pelissä Tanskaa vastaan. Pelasimme kovaa ja hyvin, mutta näytimme, että Valko-Venäjä pystyy pelaamaan tälläkin tasolla. Tulemme takaisin heti seuraavalla kertaa, Faikov lupaa.

Jo aiemmin joulukuussa ratkesi, että nuorten MM-kisoihin ensi vuodeksi nousee Kazakstan. Näin ollen IA-Divisioonassa pelaavat ensi vuonnakin esimerkiksi Latvia ja Saksa ynnä muita keskisuuria kiekkomaita. Suško on nauttinut enemmän pelaamisesta korkeimmalla nuorten MM-kisojen portaalla.

- Tämä on mielestäni paras turnaus. Täällä pelaavat maailman kymmenen parasta maata. On erilaista pelata divisioonassa pienempiä maita vastaan. En sano, että siellä joukkueet olisivat huonoja, mutta nautin pelaamisesta parhaita vastaan, Suško kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle