Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kanadalaiset tuulettivat kolmesti.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vaikka säätila ja tappio hieman nyppivät, maistui ulkoilu kanadalaisille

Kanadalaispuolustaja Conor Timmins ja hyökkääjä Michael McLeod manasivat kovaksi ottelun loppua kohden yltynyttä lumisadetta. Kokemus ja tunnelma olivat kuitenkin ainutlaatuisia, ja pelaaminen maistui haasteista huolimatta.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen ulkoilmaottelu sai arvoisensa päätöksen, kun kamppailu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Se oli siinä mielessä kuin toisinto viime vuoden MM-finaalista, sillä jälleen nämä kaksi maata ratkoivat paremmuutensa pitkän kaavan mukaan.

Lopulta voittajaksi, niin ikään viime vuotiseen tapaan, nousi Yhdysvallat. Kanadalaishyökkääjä Michael McLeod kirosi tuoreinta voittomaalikilpailutappiota Yhdysvalloille.

- Oli aika perseestä hävitä taas Yhdysvalloille voittomaalikilpailussa. Se ei todellakaan ole se kaikkein mukavin tapa hävitä, pettynyt McLeod summasi.

Toisaalta puolustaja Conor Timmins muistuttaa, että nyt ei ollut kyse finaalista, vaikka erityinen ottelu olikin.

- Meillä oli mahdollisuutemme jatkoajalla laittaa peli pakettiin. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vain, mutta he onnistuivat laittamaan kiekon maalin ja me emme. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä finaali, joten meillä on aikaa korjata peliämme, Timmins näki taiston tauottua.

Keli oli koko ottelun entistä sakeammin lumisateinen. Lumessa on luonnollisesti hyvin vaikea tehdä mitään suuria hienotuksia, vaan peli täytyy pitää mahdollisimman yksinkertaisena. McLeod sanoo, että kiekon kuljettaminen ja suoraviivainen peli olivat tietoisia ratkaisuja.

"Oli aika perseestä hävitä taas Yhdysvalloille voittomaalikilpailussa"

Timmins kuitenkin lisää, että Kanada ei pystynyt pelaamaan omaa parasta peliään. Kelin syyksi hän ei halunnut tätä sysätä.

- Teimme haasteet itse itsellemme. Emme pystyneet pelaamaan omaa peliämme. Ehkä hieman myös stressasimme erityistä ottelua, Timmins pyöritteli.

- Ensimmäinen erä ei ollut niin paha, mutta toinen ja kolmas olivat aika kamalia sään suhteen. Kiekkoa ei tahtonut nähdä kunnolla ja vauhti hidastui sen vuoksikin, Timmins jatkoi.

McLeod kuitenkin sanoo, että lumi ei vaikuttanut siihen, että loukkaantumisriski olisi erityisesti noussut.

- Vaikka jäällä oli paljon lunta, eikä nähnyt, oliko jäässä esimerkiksi railoja, ei pelottanut, että olisi loukkaantunut, hän totesi.

Siitäkin huolimatta, että ulkoilmaottelusta ei tullut säänpuolesta aivan unelmapäivää, oli kokemus silti sellainen, jota pelaajat eivät vaihtaisi pois.

- En luultavasti enää koskaan pääse pelaamaan vastaavaa ottelua, joten olihan tämä kokemuksena ainutlaatuinen, Timmins hehkutti.

Yleisöä oli ahtautunut paikalle vajaat 45 000 kappaletta. Ehkä tässä yhteydessä ei voida puhua ahtautumisesta, sillä stadionille olisi mahtunut vielä huomattavasti enemmänkin katsojia. Osa katsomonosista oli kuitenkin peitelty Yhdysvaltojen väreissä oleviin peitteisiin, eikä niihin katsomopaikkoja edes myyty.

- Kun kiekko oli pelissä, niin ei yleisöön ja tunnelmaan isommin keskittynyt. Kun avauskiekko pudotettiin, niin oli hienoa katsoa ympärille ja ihmetellä, kun stadion oli lähes täysi. Tämä oli historiallinen peli jääkiekossa ja oli kunnia olla osa sitä, Timmins tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Viime vuonna pettynyt kanadalaisvahti pääsi tänä vuonna juhlimaan: ”Yksi kiekko kerrallaan”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 9:06
Jo viime vuonna Kanadan alle 20-vuotiaiden mukana kiekkoja torjunut Carter Hart pääsi tänä vuonna juhlimaan mestaruutta. Viime vuonna mies joutui pettymään finaalissa. lue lisää

Kanadan tehopuolustaja Makar mestaruuden syistä: "Emme olleet missään vaiheessa tyytyväisiä peliimme"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:53
Kanadan tehokkaimman puolustajan Cale Makarin mukaan mestaruuden avaimena oli, ettei joukkue tyytynyt missään vaiheessa omaan suoritustasoonsa. Vielä 2–1-johdossa Makar toppuutteli joukkuetovereitaan. lue lisää

Arvokisaensikertalainen Steenbergen nousi Kanadan sankariksi: ”Olen ikäni katsonut kisoja”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:30
Tyler Steenbergen räjäytti nuorten MM-kisojen pääareenan suoraan huutoon vain vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Steenbergenin maalilla Kanada siirtyi 2-1-johtoon ottelun lopussa. lue lisää

Kanadan kapteeni neuvoi joukkuetovereitaan ottelun lopussa: "Kuvitelkaa, että tämä on jatkoaika"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 7:06
Kanada palasi nuorten maailmanmestariksi kolmen vuoden jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Ruotsin lukemin 3–1. Kultajoukkueen kapteeni Dillon Dube neuvoi joukkuettaan pelaamaan kuin jatkoajalla, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Conor Timmins

s. 1998 Thorold, ON, CAN
186CM / 83KG