Uusiiko RoKi mestaruuden?

Muut Sarjat / Artikkeli
Tuulettaako RoKi tälläkin kaudella?
Kuva © Tommy Jokelainen - http://www.fotommy.com/
Rovaniemen Kiekko juhli viime Suomi-sarja kaudella mestaruutta. Miten käy tällä kaudella?

Mestis, Mestis, Mestis – sinne Rovaniemellä halutaan. Viime viikolla tullut uutinen mestarivahti Tuukka Huumosen paluusta joukkueseen nostaa varmasti rovaniemeläisten odotuksia mestisunelman suhteen.

Myös seuran monivuotinen tehopelaaja Vesa Inkeröinen näkee joukkueen tilan hyvänä.

– Ihan hyvillä mielillä lähden kauteen. Joukkue on muuttunut viime kaudelta, mutta se vaikuttaa iskukykyiseltä. 

Tavoite Mestiksestä on realistinen sekä urheilullisella että taloudellisella puolella. Seuran toimistosta kerrotaan muun muassa kausikortti-myynnin hieman kasvaneen viime vuodesta.

– Ei minusta olisi mitään järkeä lähteä pelaamaan tätä sarjaa Rovaniemeltä asti, jos Mestikseen ei tosissaan pyrittäisi, Inkeröinen sanoo.

Uusi valmentaja, uudet kujeet

Tämän kauden suurin muutos RoKin joukkueessa löytyy penkin takaa. Ari Kokkosen korvasi HPK:sta tullut Petteri Hirvonen.

– Olemme käyneet harjoituksissa läpi pelisysteemiä. Niinhän se taitaa olla joka joukkueella ennen sarjan alkua. Hyvin ovat pelaajat ottaneet Hirvosen vastaan.

Toinen suuri muuttuja RoKin valmistautumisessa kauteen on ollut uusi sarjasysteemi. Valtakunnallinen Suomi-sarja helpottaa suunnittelua, mutta tarkoittaa RoKille lisää bussikilometrejä.

– Uusi systeemi on mielestäni hyvä, koska keväällä pelataan pudotuspelit ennen karsintoja, joita ei ole pelattu moneen vuoteen. Työssäkäyville ja perheellisille tämä uusi systeemi on rankempi mitä edellinen, koska pitkät pelireissut alkavat jo syyskuussa, Inkeröinen summaa muutoksen.

Uusia tulokkaita, vanhoja jatkajia

Pelaajistossa uusina niminä löytyvät hyökkääjät Teemu Korpela sekä Samuli Mäenalanen. Puolustukseen saapuvat Yhdysvalloissa kaksi edellistä kautta pelannut Olli Jansson, S-kiekosta tuleva Mikko Männistö ja Ruoveden Ruoskassa pelannut Teemu Penttinen.

Seuran edelliskauden tehovitjan muodostaneet Inkeröinen, Jarkko Kostamo ja Hannu Erkkilä jatkavat kaikki. Runkopelaajista myös muun muassa Henri Joki-Erkkilä, Henri Fomin ja Antti Iivari ovat mukana tälläkin kaudella.

Kysyttäessä joukkueen tärkeintä pelaajaa, vastaus on odotettu.

– Joukkueen tärkein pelaaja on Tuukka Huumonen. Hän pelasi viime kaudella huikeasti ja toivottavasti jatkaa siitä mihin jäi.

Henkilökohtainen tavoite Inkeröisellä on auttaa joukkuetta menestymään.

– Toivottavasti olisimme keväällä Mestiskarsinnoissa ja pystyisin pelaamaan siellä kauden parhaat pelit.

» Lähetä palautetta toimitukselle