Uronen harmitteli virheiden määrää

MESTIS / Artikkeli
Kaudella 2012-2013 Uronen toimi HCK:n kapteenina. Tällä kaudella hän on esiintynyt "A" rinnassaan.
Kuva © Timo Savela
Jesse Uronen vastasi HCK:n ainoasta, mutta seurahistorian ensimmäisestä pudostuspelimaalista Hokkia vastaan. Kotiyleisön suosikkipelaaja on kokenut HCK:n nousun Suomi-sarjasta Mestikseen, ja siksi tiistain pudotuspeliavauksessa oli varmasti normaalia enemmän tunnetta.

Kajaanin Hokki teki HCK:n aseettomaksi fyysisyydellään ja teki paikoistaan maalit, jotka lähtivät keravalaisten tyhmistä virheistä. Isännät olivat selkeästi ylilatautuneet ensimmäiseen pudotuspeliotteluunsa kotiyleisön edessä. Toinen ja kolmas erä oli erittäin tasaista vääntöä kajaanilaisten kanssa.

− Mä luulen, että se meni vähän ylilatautumisen puolelle. Semmoisia C-junnuvirheitä tuohon ekaan erään, ja ne sitten rokottivat niistä. Siinä oli peli jo periaatteessa ohi. Monta läpiajoa, mitä ei saisi tulla, että kyllä sen pitäisi puolustuksen kautta mennä, Jesse Uronen harmitteli joukkueensa virheitä.

Joukkueet kohtaavat toisessa pelissä torstaina Kajaanissa. Uronen korostaa puolustuksen tärkeyttä ja virheettömyyttä.

− Nyt ollaan opittu yhden pelin verran, ja tästä ei ole suunta kuin ylöspäin. Peruspelaaminen kuntoon, että sieltä löytyy omat äijät ja puolustajat on pelin alla, eivätkä hyökkäyksen kärkenä. Pienillä parannuksilla tulos voi olla ihan erilainen, jokerikasvatti puntaroi hieman seuraavaa peliä.

Keravalaisen kiekon nousu

Kauden 2011-2012 päätteeksi upea nousu Mestikseen. Kaudella 2012-2013 vaikea oppivuosi Mestiksessä ja sarjapaikan niukka säilyminen. Kaudella 2013-2014 upea nousu Mestiksen kärkikahinoihin ja pudotuspelipaikkaan kotiedulla höystettynä.

Siinä on keravalaisen jääkiekon kuluvan ja kahden edellisen kauden nousujohteinen saldo.

Uronen on kokenut nämä hetket läheltä, sillä hän oli nostamassa ensimmäisellä HCK-kaudellaan joukkuetta Mestikseen. Seuraavalla kaudella Uronen toimi joukkueensa kapteenina ja oli sarjanousijan paras pistenikkari 35 tehopisteellään. Ranskassakin ennen HCK:ta pelannut Uronen jatkoi HCK:n nutussa ja joukkuetta vahvistettiin runsaasti edelliskauteen: Urosen ei tarvinnut vastata koko hyökkäyspään pistetehtailusta, vaan Roope Ranta, Kristian Ruisma ja kumppanit ottivat vastuuta.

Urosen ohella Suomi-Sarjasta asti leijonapaidassa on viilettänyt ainoastaan Jere Laine ja Edgar Lukjanov. Uronen myönsikin pelin jälkeen, että seurahistorian ensimmäisiä Mestis-pudotuspelejä on odotettu.

− Fiilis ennen matsia oli tosi hyvä. Kyllähän me ollaan näitä pudotuspelejä odotettu jo pitkään sen jälkeen kun ne varmistuivat, Uronen sanoi ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle