U18: Suomi palasi mitalikantaan!

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi juhli pronssimitalia ykkösvahti Juuse Saroksen johdolla.
Kuva © Andreas Robanser
Pikkuleijonat voittivat pronssiottelussa Venäjän 2-1 ja ottivat Suomen ensimmäisen alle 18-vuotiaiden MM-mitalin kolmeen vuoteen.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, kun Artturi Lehkonen laukoi komealla rannelaukauksella heti ensimmäisessä vaihdossa kiekon ohi Venäjän maalivahti Igor Šestjorkinin.

Ennen erän puoltaväliä Suomi lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin, kun Kasperi Kapanen sai oman laukauksensa paluukiekon lapaansa b-pisteiden väliin ja napautti terävällä laukauksella kiekon yläkulmaan.

Toiseen erään Suomi lisäsi tahtia ja hallitsikin peliä ajoittain. Šestjorkin esitti kuitenkin hyviä torjuntoja ja ero pysyi kahdessa maalissa.

Erän puolessa välissä Venäjän parhaaksi hyökkääjäksi valittu Vladimir Tkatšjov esitti ehkä kisojen komeimman maalin purjehtien yksin keskialueelta maalin eteen ohi suomalaispuolustajien.

Kolmannessa erässä Venäjä sai pelistä entistä tiukemman otteen, mutta Juuse Saroksen loistotorjunnat pitivät Suomen johdossa ja johtivat lopulta voittoon asti.

Pronssimitali on Suomen ensimmäinen mitali tässä ikäluokassa sitten vuoden 2010, jolloin Suomi sijoittui myös pronssille.

- Kyllähän pronssi maistuu hyvältä. Ei se ole ihan sitä, mitä me lähdimme hakemaan, mutta kyllä se silti tuntuu todella hyvältä, Juuso Ikonen kertoi pelin jälkeen.

Ottelun lopussa tunteetkin kuumenivat, eikä jäähyjä vihelletty selkeistäkään rikkeistä.

- Vähän otin siinä osumaa, mutta ei mitään pahempaa. Hyvin kyllä taisteltiin ja Juusekin pelasi jälleen loistopelin, Ikonen hehkutti.