U18: Pronssiottelussa kohtaavat suurin odotuksin turnaukseen lähteneet joukkueet

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsi jäi kakkoseksi Yhdysvalloille.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen sunnuntaipäivässä ovat vuorossa pronssiottelu ja finaali. Pronssiottelussa ovat vastakkain Kanada ja Ruotsi, kun taas finaalissa kohtaavat Yhdysvallat ja Tšekki.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Kanada ja Ruotsi. Sekä Kanadan että Ruotsin turnaukset etenivät vahvaa tahtia aina välieriin saakka. Kumpikin hävisi vain kertaalleen alkusarjassa, Kanada Venäjälle voittomaalikilpailussa ja Ruotsi Kanadalle.

Lauantain välierissä kummallakin nousi tie pystyyn. Kanada koki yllättävän tappion Tšekkiä vastaan ja Ruotsista ei ollut Yhdysvaltojen kaatajaksi. Kumpikin joukkue lähti suurin odotuksin turnaukseen, joten kiinnostusta himmeimpiinkin mitaleihin luulisi löytyvän, jotta turnauksesta jäisi hyvä jälkimaku kotimatkalle.

Otteluun on luvassa mielenkiintoiset lähtökohdat. Kanada ei ole maaleilla juhlinut koko turnauksen aikana, vaikka se esittikin hienon nousun Tšekkiä vastaan. Nyt vastassa on Ruotsi, jonka kummatkaan pelanneet maalivahdit eivät ole esittäneet tilastollisesti kovin vakuuttavia otteita. Mahdollisuuksia maalitilastojen parantelemiseen on siis olemassa.

Ruotsilla on etunaan kaksi huippuvireessä olevaa hyökkääjää, William Nylander ja Axel Holmström. Kanadan on oltava tarkkana varsinkin näiden veijareiden kanssa, koska heiltä voi tulla lähes mitä tahansa. Kanadan puolustuspeli on toiminut hyvin koko turnauksen ajan ja siinä on joukkueen mahdollisuus sunnuntainakin.

Joka tapauksessa pronssiottelusta tulee todennäköisesti tiukka ottelu, joka voi kääntyä kummalle tahansa joukkueelle

» Lähetä palautetta toimitukselle