U18: Pikkuleijonat vahvaan alkuun

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi otti selvän voiton Tanskasta.
Alle 18-vuotiaiden MM-kisat saivat alkunsa torstaina Lappeenrannassa ja Imatralla. Suomi isännöitsi avausottelunsa Tanskaa vastaan ja otti kirkkaan voiton luvuin 6-1.

Ottelun tehokkain pelaaja oli Mikko Rantanen, joka iski hattutempun. Syöttökoneena toimi torstaina Juho Lammikko, joka merkkasi itselleen kolme syöttöpistettä. Tanskalaisten ainoan maalin iski Jeppe Korsgaard.

Suomen vahva avauserä

Ottelu alkoi varovaisella tyylillä, mutta hetken päästä Suomi nosti hyökkäyspään painostusta ja se tuotti tulosta, kun Sebastian Aho iski Thomas Lilien jalkojen välistä ottelun avausmaalin.

Erän ensimmäisen puoliskon jälkeen Suomi oli siirtynyt jo kolmen maalin karkumatkalle. Rantanen iski kaksi maalia kahden minuutin sisään vain hetki avausmaalin syntymisen jälkeen.

Enempää maaleja ei erässä tullut, joten siirryttiin erätauolle. Erän hallinnasta kertoi se, että Suomen veskari Kaapo Kähkönen torjui kiekon vain kaksi kertaa ja Lilien puolestaan 12 kertaa.

Pieni uinahdus, mutta takaisin kelkkaan

Toisen erän alun Tanska otti haltuun ja siitä palkittiin maalilla, kun Korsgaard veti viivalta Kähkösen jalkojen välistä pelivälineen reppuun. Syötön maaliin nappasi Søren Nielsen.

Tämä ei kuitenkaan Nuoria Leijonia hetkauttanut, vaan pian maaleja tehtiin jälleen. Rantanen viimeisteli hattutemppunsa ja Sebastian Moberg iski Suomen jo neljän maalin johtoon.

Huonoja uutisia suomalaisille?

Suomen joukkueelle tuli murhetta onneen, kun Eetu Sopanen joutui Kristian Jensenin jyrän alle laidan tuntumassa ja vintti pimeni. Jensenille suihkukomennus, mutta Sopanen jouduttiin hakemaan paareilla pois. Rantaselle tuli myös mutkia matkaan, kun hän joutui ontuen poistua kaukalosta kesken pelin heittäydyttyään tanskalaisen vedon eteen.

Suomi iski ottelussa kaksi ylivoimamaalia ja yhden alivoimamaalin. Toinen ylivoimamaali oli päätöserän ainoa, jonka iski Kasperi Kapanen parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Näin Suomi otti puhtaan voiton ja avasi turnauksen pistetilinsä.

Leijonat kohtaavat seuraavaksi lauantaina Sveitsin.