U18: Kolmantena päivänä Ruotsi pisteille - Isäntien pistetili edelleen avaamatta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Matt Barzal omaa maalitehtailun lisäksi fyysisen otteen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lauantaina Sveitsissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa nähtiin kaksi ottelua, kun Ruotsi kohtasi Saksan ja Kanada Sveitsin. Ruotsi otti murskavoiton ja Kanada lisäsi isäntämaan vaikeuksia alkulohkossa.

Saksa - Ruotsi 1-7 (0-1, 0-5, 1-1)

Juniorkronor ei jättänyt jossitteluille varaa voittaessaan Saksan. Ensimmäiseen erän loputtua Saksa oli hyvin taistossa mukana, mutta toisessa erässä Ruotsi painoi kaasun pohjaan. Maalivahdin vaihtaminenkaan päätöserään ei auttanut enää herättämään Saksaa.

Suurimmat avaimet Ruotsin voittoon olivat ylivoimatehokkuus ja puhdas pelaaminen. Koko 60-minuuttisen aikana ruotsalaisia nähtiin jäähypenkillä vain kahdesti, kun Saksa puolestaan rikkoi seitsemän kertaa. Näistä tilaisuuksista Juniorkronor hyödynsi kolme ja kaikki toisessa erässä.

Sebastian Ohlsson avasi ottelun maalihanat avauserän alkupuolella ja täydensi toisessa erässä vielä hattutemppunsa. Muita onnistujia olivat Joel Eriksson Ek sekä Rasmus Asplund.

Viimeiseen erään Saksa vaihtoi Mirko Pantkowskin tilalle Patrick Bergerin, jonka Ruotsi onnistui yllättämään kerran rangaistuslauksesta Carl Grundströmin toimesta. Saksan ainokaisesta vastasi Tobias Eder

Sveitsi - Kanada 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Ylivoima oli avainsana tässäkin ottelussa. Kanada onnistui erikoistilanteista tekemään kolme maalia ja Sveitsi yhden.

Isäntämaa ei onnistunut pitämään huippulupaus Matt Barzalin johtamaa ykkösketjua aisoissa ja kanadalaissentteri iski kaksi maalia ja yhden syötön. Joukkueen kapteeni Mitchell Stephens nappasi kaksi syöttöpistettä ja ykköslaituri Anthony Beauvillier iski viimeisen osuman.

Jäähyjen sävyttämässä ottelussa Sveitsi onnistui kuitenkin ylivoimalla vain kerran kymmenestä. Jonas Siegenthalerin ja Denis Malginin syötöistä Dominik Diem onnistui toisen erän lopuilla ohittamaan kanadalaisveskari Evan Cormierin

» Lähetä palautetta toimitukselle