Toronto Maple Leafs - pudotuspeleihin vai aikainen kesäloma?

NHL / Artikkeli
Leo Komarov on Toronto-kannattajien suosikki.
Isolla rahalla Maple Leafsin valmentajaksi hankittu Mike Babcock oli pestiin astuessaan tietoinen hankalista työolosuhteista. Kiihkeimpien fanien haaveet pudotuspeleistä ovat vielä olemassa, mutta ne ovat kovan työn takana.

Runkosarjan lähestyessä puoliväliä Toronto Maple Leafs on Atlantin divisioonassa toiseksi viimeisenä. Ikävä kyllä joukkue on vielä koko liigan peränpitäjiä yhdessä Vancouver Canucksin kanssa. Villi kortti -paikkaan pitävään Detroit Red Wingsiin on matkaa yhdeksän pisteen verran.

Kunnon voittoputkea ei joukkue ole saanut aikaiseksi, sillä voittoja tulee tasatahtiin tappioiden kanssa. Viime aikoina otteet ovat parantuneet, sillä viimeisestä kymmenestä ottelusta on tullut kuusi voittoa.

Bernier ykkösmaalivahdiksi?

Maalivahtikaksikko Jonathan Bernier-James Reimer ovat vuorotelleet tolppien välissä, mikä on kertonut kyseisen järjestelmän toimivuudesta. Pitkässä runkosarjassa joukkueelta on löydyttävä kaksi hyvää maalivahtia ylikuormituksen välttämiseksi. Bernier on voittanut vain viisi ottelua ja hävinnyt kymmenen, kun taas Reimerilla on parempi saldo, seitsemän voittoa 17 ottelusta.

Ikävä takaisku Reimerille oli loukkaantuminen Pittsburgh Penguinsia vastaan; alavartalovamma pitää hänet sivussa jonkin aikaa. Tämä taas antaa mahdollisuuden nuorille veräjänvartijoille, kuten upeasti debytoineelle Garrett Sparksille sekä Antoine Bibeaulle. Toisaalta Bernier voi napata kevääksi ykkösmaalivahdin statuksen.

Polak puolustuksen yllättäjänä

Toronton puolustus on toiminut lähes moitteettomasti. Kapteeni Dion Phaneufin vuodenvaihde on kuitenkin mennyt mollivoittoisesti: vain kaksi tehopistettä viidessä ottelussa. Ailahtelusta huolimatta Phaneuf on joukkueensa pistetilastossa paras puolustaja 19 tehopisteellä.

Pakkipari Jake Gardinerin syksy on mennyt loistavasti. Gardiner on tehnyt kymmenen tehopistettä ja se oikeuttaa Leafs-puolustajien pistetilastossa kolmanteen sijaan.

Muista puolustajista esiin nousee isokokoinen tšekki Roman Polak. Kahdeksan maalisyöttöä ja tehotilaston +12 ovat hyviä lukemia pelaajalle, jonka hyökkäyspelaamista on kritisoitu.

Parenteau oiva hankinta

Hyökkäysosasto on tähän mennessä ollut tasaisen varma, sillä Maple Leafsin ei ole tarvinnut turvautua vain muutaman pelaajan tehoihin. James van Riemsdyk pelaa hyvin yhteen Tyler Bozakin ja P.A. Parenteaun kanssa. Monipuolinen ja ylivoimalla hyödyllinen Parenteau on osoittanut seurajohdon kannalta tärkeäksi hankinnaksi.

Kulttimainetta nauttiva Leo Komarov osaa taklausten lisäksi tehdä pisteitä, sillä hän on seuran sisäisessä pistepörssissä van Riemsdykin jälkeen toisena. Hermes-kasvatti on fyysisyydellään tehnyt tilaa ketjukaveri Nazem Kadrille, jonka peliäly on noussut esiin 13 syöttöpisteen muodossa.

Leafsin kannalta Joffrey Lupulin paluu jäälle on iloinen tapaus. Mikäli luova hyökkääjä yltyy pistetehtailuun, Torontossa voidaan nähdä pitkästä aikaa pudotuspelikiekkoa.

Vastustajaan tehokkaammin kiinni

Maple Leafs laukoo aktiivisesti, mutta valitettavasi joukkue päästää myös laukauksia omaan päähänsä: Leafsilla on divisioonassaan neljänneksi eniten päästettyjä maaleja.

Torontolaisten ainoa murheenkryyninä on oikeastaan puolustuksen tiivistäminen. Vastapuolen pelaajia ei kannata jättää vapaaksi, muuten omissa soi. Tasaisessa divisioonassa voimasuhteet voivat heilahtaa nopeasti, joten pudotuspelitoiveita ei kannata heittää hukkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle