Denis Godlalla on oiva paikka ottaa ykkösmaalivahdin tontti itselleen.

Mikko Lieri www.lieri.eu

Top 5 -läpimurtopelaajat 2017-18: "Nyt on Godlan aika"

Liigan tähtitaivaalla tuikkii joka vuosi uusia tähtiä. Toimittajamme nostavat esiin viisi nimeä, joiden läpimurto tapahtuu todennäköisesti tulevalla kaudella.

Jatkoajan Liiga-toimituksen päälliköt Vinski Virtanen ja Sami Iilomo valitsivat vuorotellen viisi sarjan todennäköisintä läpimurtopelaajaa.

1. Petrus Palmu, TPS

Iilomo: Äärimmäisen taitava hyökkääjä, joka on saanut pienen kokonsa vuoksi taistella epäilyksiä vastaan. Ensimmäisen erän Palmu voitti viime kaudella, kun nuorukainen raivasi tiensä OHL:n pistepörssin neljänneksi ja sai kesällä NHL-varauksen. Toisen erävoiton Palmu ottaa tällä kaudella, kun edessä on paikan valloittaminen Liigan kärkipelaajien joukosta. 

Edes harjoituskaudella sattunut pieni loukkaantuminen ei hidasta Palmun läpimurtoa.

2. Denis Godla, KalPa

Virtanen: Godla pelasi toissa kaudella Hermeksessä loistosesongin, ja KalPassa hän odotti kärsivällisesti vuoroaan Eero Kilpeläisen takana. Nyt on Godlan aika. Niko Hovinen ei ole kovin kilpakumppani taistelussa peliminuuteista, joten nuorella slovakkivahdilla on erinomainen tilaisuus ottaa KalPan vastuumolarin viitta itselleen.

3. Kristian Vesalainen, HPK

Iilomo: Napakalla laukauksella, hyvällä pelisilmällä ja suurilla raameilla varustettu Vesalainen teki tuhojaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa voittaen pistepörssin. Aikuisten tasolla Vesalaiselta on kuitenkin vielä läpimurto tekemättä. Kaikkiaan laitahyökkääjä on pelannut SHL:ssä ja Liigassa 54 ottelua, joissa on syntynyt yhdeksän tehopistettä. 

HPK:hon ja Liigan rytmiin Vesalainen pääsi tutustumaan jo viime kaudella, tällä kaudella on odotettavissa suuremman roolin nappaaminen.

4. Casimir Jürgens, Pelicans

Virtanen: Valitaan yksi puolustajakin listalle. Jürgens on vielä liigayleisölle tuntematon suuruus, mutta Mestiksessä syntyi kovaa jälkeä. SaPKon takalinjoilla 38 pistettä paukuttanut Jürgens on ollut harjoituskaudella yksi Pelicansin parhaista puolustajista. Pelicansilla on kosolti laatupuolustajia, ja Jürgensistä on syytä odottaa uutta nimeä kyseiseen ryhmään.

5. Jonatan Tanus, SaiPa

Iilomo: Mestiksen pistepörssin viime kaudella voittanut Tanus on kasvanut aikuisten sarjoihin hitaasti mutta varmasti. SaiPan kokoonpanossa on tilaa yhdelle taiturimaiselle väkkärälle, joten on miehestä itsestään kiinni, ottaako paikan runkomiehistössä. Ja minä uskon, että ottaa. Lähtee kauteen keskiketjujen pelaajana, mutta uskon Tanuksen nostavan rooliaan kauden mittaan. 

Kommentit valinnoista kokonaisuutena

Virtanen: Erittäin mielenkiintoisia valintoja, ja mikä parasta, yleensä kukkaan puhkeaa myös odottamattomia pelaajia. Kuinka moni uskoi esimerkiksi ennen viime kautta Simon Suorannan 34 pisteen kauteen?

Otto Koivulaa ei viitsinyt nimetä, sillä hänen taitonsa ovat jo kiekkopiirien tiedossa. Palmun ykkössijasta olen samaa mieltä, TPS:n hyökkääjältä on luvassa timanttinen kausi. Eniten harmittaa Jesperi Kotkaniemen pudottaminen listalta. Vasta 17-vuotiasta ja ensi kesänä varauskelposta Ässien pelaajaa kannattaa seurata tarkkaan.

Iilomo: Liigan paras puoli tänä päivänä on, että nuoria lupauksia nostetaan suoraan suuriin rooleihin ja yllättäviä onnistujia löytyy jokaisena vuonna. Hyökkääjistä mielenkiintoisia nimiä ovat jo märkäkorva -ikäluokasta ulos kasvaneet HPK:n Harri Kainulainen sekä Jokereista Liigaan ja KalPaan tullut Frank Gymer.

Puolustajat kypsyvät keskimäärin hitaammin ja ovat vaikeammin ennustettavissa, mutta silti tänäkin vuonna joku nuori puolustaja lunastaa paikkansa vakaiden puolustajien joukossa. Urho Vaakanainen on jo perustasonsa osoittanut, tällä kaudella odotan häneltä nousua lähelle maajoukkueen portteja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKÄssät
"Valmentajanvaihdos sytyttää Ässät"
Pahasti viime aikoina kontannut Ässät päätyi vaihtamaan päävalmentajaa ja tiistaina joukkuetta käskyttää ensimmäisen kerran Mikael Kotkaniemi. Valmentajanvaihdos todennäköisesti tuokin piristysruiskeen porilaisten pelaamiseen. HIFK:nkaan peli ei ole ollut viime aikoina kauneinta, mutta joukkue on pysynyt vahvasti tuloksessa kiinni. Hyökkäyspäästäkin on viime kierroksilla löytynyt muitakin tehoilijoita Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen rinnalle, minkä lisäksi sen maalivahtipeli on ollut vahvaa. Ässätkin on kuitenkin pystynyt pelillisesti hyviin jaksoihin tappioputkensa aikana ja nyt valmentajanvaihdoksen tuoma näytönhalu antaa viimeisen sysäyksen joukkueen voittokantaan kiinni palaamiselle.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
HPKJukurit
"Hämeenlinnassa tiukkaa taistelua"
Nousujohteisesti esiintyneet HPK ja Jukurit ovat mitelleet tällä kaudella aiemmin tasaisesti, sillä kaikki kohtaamiset ovat päättyneet maalin erolla. Hämeenlinnalaisryhmän viimeistely on parantunut aiemmista kohtaamisista, mutta vastaavasti omaan päähän on tehty tavallista enemmän maaleja. Jukurit luottaa tiiviiseen puolustamiseen, joka on ollut monelle joukkueelle myrkkyä. Joukkue on myös näyttänyt, että siltäkin ratkaisuvoimaa löytyy. Tiivis puolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa kääntävätkin tiistain kamppailun mikkeliläisten suuntaan ja katkaisevat HPK:n voittoputken.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KalPaTPS
"TPS vie pisteet Kuopiosta"
KalPa ja TPS ovat viime aikoina pelanneet vaihtelevasti. KalPa on luottanut puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin, kun taas TPS:n vahvuudet ovat hyökkäystehoissa. Turkulaisryhmä on luonut tappiopeleissäkin paljon tekopaikkoja, kun taas KalPa luo vähemmän maalipaikkoja, mutta on ollut tehokas niissä. TPS:ää vastaan se ei kuitenkaan riitä, vaan turkulaisryhmä pitää KalPan pois paikoilta ja viimeistelee itse voittoon tarvittavat osumat.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
KärpätIlves
"Kärpät ei jätä saumaa Ilvekselle"
Ilves ajautui jälleen tappioputkeen häviämällä kaikki viime viikon kolme otteluaan, joista kaksi samoista sijoista kilvoitteleville Jukureille ja HPK:lle. Kärppienkin voittoputki katkesi lauantaina, mutta pelillisesti joukkue esiintyi kuitenkin hyvin. Kärppien ote muutenkin joukkueista selkeästi parempi ja varsinkin puolustus ja- maalivahtipelissä se on selvästi tamperelaisvierasta edellä. Hyökkäyskalustostakin sillä löytyy ratkaisuvoimaa riittävästi, joten Ilveksen tappioputki saa jatkoa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
LukkoKooKoo
"Lukko tyly isäntä"
Lukko pelannut nousujohteisesti ja sen puolustuspelaaminen on ollut todella vahvaa. Hyökkäyksessäkin sen kärkipelaajat ovat löytäneet hyvän vireen, mikä tuonut onnistumisia myös erikoistilanteissa. KooKoo onnistui nappaamaan taisteluvoiton TPS:stä ja Tapparaakin vastaan oli hyvällä pelipäällä, mutta karkeat virheet kostautuivat. Virhealttius maksaa pisteet myös Raumalla, kun Lukko rokottaa virheistä ja pitää oman päänsä puhtaana tylysti.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
PelicansSport
"Pelicansin kärkimiehet Sportin turma"
Sportin viime aikojen piristynyt ilme ei ole näkynyt pistepussissa, sillä edelliset kahdeksan ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Vaasalaisryhmä on pelannut tiukkoja otteluita, mutta pelit ovat kääntyneet tehokkaammin viimeistelleille vastustajille. Pelicansin sairastupa täyttyi jälleen viime viikon otteluista, mutta sen kärkipelaajat Iikka Kangasniemen johdolla ovat kuitenkin pelikuntoisina. Ne myös kääntävät ottelun lahtelaisryhmän eduksi ja Sport saa jälleen kerran jäädä nuolemaan näppejään.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat