Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Denis Godlalla on oiva paikka ottaa ykkösmaalivahdin tontti itselleen.

Mikko Lieri www.lieri.eu

Top 5 -läpimurtopelaajat 2017-18: "Nyt on Godlan aika"

Liigan tähtitaivaalla tuikkii joka vuosi uusia tähtiä. Toimittajamme nostavat esiin viisi nimeä, joiden läpimurto tapahtuu todennäköisesti tulevalla kaudella.

Jatkoajan Liiga-toimituksen päälliköt Vinski Virtanen ja Sami Iilomo valitsivat vuorotellen viisi sarjan todennäköisintä läpimurtopelaajaa.

1. Petrus Palmu, TPS

Iilomo: Äärimmäisen taitava hyökkääjä, joka on saanut pienen kokonsa vuoksi taistella epäilyksiä vastaan. Ensimmäisen erän Palmu voitti viime kaudella, kun nuorukainen raivasi tiensä OHL:n pistepörssin neljänneksi ja sai kesällä NHL-varauksen. Toisen erävoiton Palmu ottaa tällä kaudella, kun edessä on paikan valloittaminen Liigan kärkipelaajien joukosta. 

Edes harjoituskaudella sattunut pieni loukkaantuminen ei hidasta Palmun läpimurtoa.

2. Denis Godla, KalPa

Virtanen: Godla pelasi toissa kaudella Hermeksessä loistosesongin, ja KalPassa hän odotti kärsivällisesti vuoroaan Eero Kilpeläisen takana. Nyt on Godlan aika. Niko Hovinen ei ole kovin kilpakumppani taistelussa peliminuuteista, joten nuorella slovakkivahdilla on erinomainen tilaisuus ottaa KalPan vastuumolarin viitta itselleen.

3. Kristian Vesalainen, HPK

Iilomo: Napakalla laukauksella, hyvällä pelisilmällä ja suurilla raameilla varustettu Vesalainen teki tuhojaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa voittaen pistepörssin. Aikuisten tasolla Vesalaiselta on kuitenkin vielä läpimurto tekemättä. Kaikkiaan laitahyökkääjä on pelannut SHL:ssä ja Liigassa 54 ottelua, joissa on syntynyt yhdeksän tehopistettä. 

HPK:hon ja Liigan rytmiin Vesalainen pääsi tutustumaan jo viime kaudella, tällä kaudella on odotettavissa suuremman roolin nappaaminen.

4. Casimir Jürgens, Pelicans

Virtanen: Valitaan yksi puolustajakin listalle. Jürgens on vielä liigayleisölle tuntematon suuruus, mutta Mestiksessä syntyi kovaa jälkeä. SaPKon takalinjoilla 38 pistettä paukuttanut Jürgens on ollut harjoituskaudella yksi Pelicansin parhaista puolustajista. Pelicansilla on kosolti laatupuolustajia, ja Jürgensistä on syytä odottaa uutta nimeä kyseiseen ryhmään.

5. Jonatan Tanus, SaiPa

Iilomo: Mestiksen pistepörssin viime kaudella voittanut Tanus on kasvanut aikuisten sarjoihin hitaasti mutta varmasti. SaiPan kokoonpanossa on tilaa yhdelle taiturimaiselle väkkärälle, joten on miehestä itsestään kiinni, ottaako paikan runkomiehistössä. Ja minä uskon, että ottaa. Lähtee kauteen keskiketjujen pelaajana, mutta uskon Tanuksen nostavan rooliaan kauden mittaan. 

Kommentit valinnoista kokonaisuutena

Virtanen: Erittäin mielenkiintoisia valintoja, ja mikä parasta, yleensä kukkaan puhkeaa myös odottamattomia pelaajia. Kuinka moni uskoi esimerkiksi ennen viime kautta Simon Suorannan 34 pisteen kauteen?

Otto Koivulaa ei viitsinyt nimetä, sillä hänen taitonsa ovat jo kiekkopiirien tiedossa. Palmun ykkössijasta olen samaa mieltä, TPS:n hyökkääjältä on luvassa timanttinen kausi. Eniten harmittaa Jesperi Kotkaniemen pudottaminen listalta. Vasta 17-vuotiasta ja ensi kesänä varauskelposta Ässien pelaajaa kannattaa seurata tarkkaan.

Iilomo: Liigan paras puoli tänä päivänä on, että nuoria lupauksia nostetaan suoraan suuriin rooleihin ja yllättäviä onnistujia löytyy jokaisena vuonna. Hyökkääjistä mielenkiintoisia nimiä ovat jo märkäkorva -ikäluokasta ulos kasvaneet HPK:n Harri Kainulainen sekä Jokereista Liigaan ja KalPaan tullut Frank Gymer.

Puolustajat kypsyvät keskimäärin hitaammin ja ovat vaikeammin ennustettavissa, mutta silti tänäkin vuonna joku nuori puolustaja lunastaa paikkansa vakaiden puolustajien joukossa. Urho Vaakanainen on jo perustasonsa osoittanut, tällä kaudella odotan häneltä nousua lähelle maajoukkueen portteja. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JYPHIFK
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYP ja HIFK tunnetaan joukkueiden hyökkäysvoimasta. Viimeisimmissä viidessä kohtaamisessa ei ole jääty kertaakaan alle kuuden maalin, mikä povaa maaleja myös puolivälieräavaukseen. Molemmilta joukkueilta löytyy maalipaikkoja avaavia haavoittuvuuksia puolustuspelaamisesta, ja näitä käytetäänkin hyväksi. JYP pyrkii kotijoukkueena määrittämään rytmiä, mikä avaa maalipaikkoja enemmän. Tätä kautta myös voitto tulee hurrikaaniryhmälle.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
TapparaKalPa
"KalPalla on yllätyspotentiaalia Tampereella"
Kaikki paineet Tapparan ja KalPan puolivälieräsarjassa on Tapparan leirissä. Tällainen tilanne on kuin luotu nuorelle ja itseluottamusta puhkuvalle kuopiolaisryhmälle, joka lähtee nälkäisenä haastajana tavoittelemaan välieräpaikkaa. Kaksi neljästä runkosarjakohtaamisesta eteni ylitöille, ja tämä kaava toistuu nytkin. Tapparan materiaalietu kääntää pienet marginaalit edukseen.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3

Luetuimmat