Tommy Wingels vaihto vaihdolta

MESTIS / Artikkeli
Tommy Wingels saavutti heti tiensä kouvolalaisten sydämiin.
Kuva © Miikka Mikkola
San Jose Sharksista työsulun ajaksi Kouvolaan saapunut Tommy Wingels teki Mestis-debyyttinsä oranssimustissa, kun Kouvolassa kohtasivat perjantai-iltana KooKoo ja HC Keski-Uusimaa. Wingels oli Jatkoajan erityisseurannassa läpi ottelun.

Jatkoaika seurasi Wingelsin ensimmäistä ottelua vaihto vaihdolta. Peliajat on otettu hallin kelloa seuraten.

Ensimmäinen erä

8 vaihtoa, peliaika 4.52

0.00 – 0.35 Mies saa ensikosketuksensa kiekkoon Mestis-tasolla. Sai myös kokea huitomisen käsille. 

02.44 – 02.57 Wingels iskee toisessa vaihdossaan kiekon maaliin ohi maalivahti Mika NorjanAatu Hämäläinen tarjoilee kiekon maalin takaata ovelasti Sharks-hyökkääjälle maalin kulmalle, joka laittaa kiekon takanurkkaan.

05.20 – 06.12 Antaa hyvän syötön keskustaan, josta avautuu KooKoolle hyvä maalipaikka.

07.53 – 08.17 Saa peliaikaa alivoimalla ja työskentelee erittäin mallikkaan näköisesti.

10.08 – 10.54 Wingels pelaa hyvin puolustussuuntaan ja ei pääse tämän vaihdon aikana juurikaan koskemaan kiekkoon.

11.53 – 12.46 Pelaa aloitusvoitollaan Niklas Sirenille hyvän vetopaikan. NHL-hyökkääjä pelaa hyvän hyökkäävän vaihdon ja pääsee myös kokeilemaan rannelaukaustaan, mutta kiekko menee hieman yli maalin. 

14.36 – 15.10 Amerikkalainen näyttää hyvää pelinlukutaitoaan ja antaa erittäin näyttävän poikittaissyötön hyökkäysalueella, joka kuitenkin menee kuitenkin sen verran eteen ettei KooKoo-pelaaja pääse laukomaan suoraan syötöstä.

17.35 – 18.10 Mies luo loistavasti maskia maalin eteen ja yrittää pelata syötöllään ketjutoverilleen laukaisupaikkaa.

Toinen erä 

7 vaihtoa, peliaika 7.40

20.00 – 21.00 Pelaa hyvän hyökkäyspään vaihdon ja kokeilee myös itse ampua, mutta laukaus blokataan.

23.23 – 25.22 Pitää kiekkoa hyökkäysalueella ja estää loistavasti HCK-pelaajia heittämästä kiekkoa keskialueelle.

25.50 – 26.31 Antoi pari ovelaa syöttöä ja syöttöyritystä. Merkauttaa itselleen miinustehon, kun Wooje Sung tuo keravalaiset maalin päähän.

27.48 – 30.43 Wingels pelaa alivoimaa ja joutuu kestämään lähes kolme minuuttia HCK:n hallintaa. Antaa myös pienen taklauksen vaihdon aikana.

33.50 – 34.52 Pääsee pyörittämään ylivoimaa ja hakee itselleen vapaata paikkaa viekkaasti. Pääsee myös kokeilemaan kerran, mutta veto viuhahtaa tolpan vierestä ohi.

36.07 – 37.05 Tuo kiekon vahvasti alueelle ja on kulmakahinoissa vahvoilla. Wingels tuupataan poikittaisella mailalla päin laitaa, mutta tuomarit katsovat halpamaisen tempun läpi sormien.

38.34 – 39.35 Antaa ylivoimalla hyvän syötön maalinkulmalle, josta Hämäläinen nousee maalin eteen ja on lähellä survoa kiekon maaliin.

Kolmas erä

Vaihtoja 8, peliaika 6.04 

40.00 – 40.53 Ei ole paljoakaan vaihdon aikana kiekollisena. Ottaa yhden taklauksen vastaan.

42.57 – 43.50 Wingels pääsee suoraan vaihdosta yksin läpi, hassuttaa maalivahdin, mutta maalivahti Norja saa pienen osuman kiekkoon. Kiekko jää maaliviivoille, mutta Wingels ei ehdi laittamaan irtokiekkoa maaliin, sillä hänet taklataan tylysti maalin sisään.

45.55 – 44.37 Pääsee pelaamaan ylivoimaa, mutta ylivoima ei suju kovin hääppöisesti. Antaa kuitenkin pienen taklauksen kentällä ollessaan.

47.39 – 48.10 Meinaa hölmöillä siniviivan tuntumassa, mutta saa pelastettua tilanteen ja tuikattua kiekon joukkuetoverilleen.

49.10 – 50.10 Kiekko pyörii vaihdon aikana paljon kulmauksissa ja Wingels ei pääse juurikaan kiekkoon käsiksi.

52.32 – 53. 21 Pelaa jälleen suoraan aloituksesta vetopaikan Sirenille, mutta laukaus menee ohi maalin.

55.51 – 56.30 Haastaa laidalta mainiosti ja toimittaa kiekkoa hyvin maalille.

58.36 – 59.13 Vaihdon aikana amerikkalainen ei pääse tekemisiin kiekon kanssa.

Jatkoaika

3 vaihtoa, peliaika 2.00

60.00 – 60.38 Pitää kiekkoa hyvin alueella ja pelaa vetopaika Markus Västilälle siniviivaan. 

62.36 – 63.11 Auttaa joukkuettaan karvaamaan kiekon ja pelaa joukkuetoverin näppärällä syötöllä hyökkäysalueelle.

64.13 – 65:00 Ottaa tärkeän aloitusvoiton, kun KooKoo hakee ratkaisua neljällä hyökkääjällä. Wingels pääsee irtokiekkoon käsiksi ja yrittää nostaa kiekon maalin kattoon, mutta Norja nappaa kiekon näyttävästi räpylällään.

Voittolaukauskilpailu

Wingles laitetaan laukomaan kouvolalaisten ensimmäinen yritys voittolaukauskilpailussa. NHL-pelaaja lähtee hitaasti liikkeelle, tulee yli siniviivan ja laukoo b-pisteen kaarten välistä armottoman lujan rannelaukauksen ylähyllylle. Kiekko pomppaa kentälle takaisin takaraudasta, mikä kertoo jotakin laukauksen tarkkuudesta. Wingelsin maali jää voittolaukauskilpailun voittomaaliksi, sillä kukaan HCK:n laukojista ei onnistunut yrityksissään. 

Miehen omia mietteitä ottelun jälkeen

Aatu Hämäläinen syötti maalin takaa ovelan syötön luukulle, josta Wingelsin oli helppo laittaa kiekko reppuun. NHL-tason kaveri kehui loistavaa syöttöä.

 — Minä olen uusi ja ketjukavereillekin se on vaikeaa, kun tulee uusi mies ketjuun. Sen maalin todellinen työ tehtiin maalin takana, se oli loistava syöttö, ylisti Wingels ottelun jälkeen.

KooKoo kohtaa lauantaina Vaasan Sportin ja kyseessä on tiukka ja tulinen taistelu. Mies oli ehtinyt kuulla Sportista ainakin yhden asian.

 — Olen kuullut paljon heidän faneistaan ja tahdon nähdä mistä on kyse. Yritän päästä huomenna peliin mukaan ja voittaa, totesi Kookoon ykkössentteri.

Saapuminen NHL:stä Mestikseen on taatusti yllättävä temppu. Wingels vertaili muiden kuin pelaajamateriaalin osalta.

  — NHL:ssä pelaajat ovat selvästi suurempia. Täällä on tietysti erilainen kaukalo ja nopeatempoista peliä. Suuremmassa kaukalossa on enemmän aikaa hyökkäysalueella ja jalat olivat tänään hieman väsyneempiä kuin tavallisesti, mutta yritän olla joka pelissä vahvempi, kommentoi Wingels.

» Lähetä palautetta toimitukselle