Lätkäpomo Olli-Pekka Takanen vakuuttaa Telian kuuntelevan kiekkofanien toiveita.

Telia

Telia rakentaa uudenlaista kiekkotuotetta - ”Haluamme mullistaa katselukokemuksen”

Kuusivuotisen sopimuksen Liigan mediaoikeuksista ja -yhteistyöstä tehnyt Telia rakentaa jo kovaa vauhtia uusia jääkiekkotuotteitaan. Telia myös vakuuttaa haluavansa kuulla asiakkaiden ja kiekkofanien ääntä, jotta he pystyvät tarjoamaan huippuluokan tuotetta.

Liigan mediakumppani vaihtuu ensi kaudelle, kun oikeudet liigaotteluihin siirtyvät Telialle. Vuodesta 2013 lähtien Liigan mediakumppanina ollut Sanoma ei saanut omaa yhtälöään kannattavaksi ja vetäytyi oma-aloitteisesti uudelta tarjouskierrokselta.

Telia on hyvin toisenlainen taho kuin mediayhtiö Sanoma, jolle televisioliiketoiminta on koko toiminnan ydintä. Tosin maailmasta löytyy jo paljon esimerkkejä, joissa urheilua televisioivat muutkin kuin vain perinteiset TV-kanavat. Yhdysvalloissa NFL-otteluja näyttävät muun muassa erilaisia digipalveluja tarjoavat Yahoo, Amazon ja Twitter.

Nyt Telia työstää jo kovaa vauhtia uusia jääkiekkotuotteitaan. Ja osana sitä Jatkoajalle tarjoutui mahdollisuus tarjota lukijoilleen mahdollisuus vaikuttaa Telian liigalähetysten sisältöön. Lukijamme voivat osallistua keskusteluun ja kommentointiin Jatkoajan keskustelupalstalla aihetta varten perustetussa ketjussa. Luvassa on myös kaikille lukijoillemme suunnattu kyselytutkimus.

Mistä uskoa riittää?

Liigan kaksi edellistä mediakumppania ei ole jääneet muistoihin menestystarinoina. Telian Head of Hockey Olli-Pekka Takanen, mikä saa teidät uskomaan, että pystytte menestymään siinä missä muut eivät?

− Otamme mallia yhdysvaltalaisoperaattoreista, jotka ovat tehneet onnistuneesti liiketoimintaa saman tyyppisellä formaatilla. Meillä on myös tässä projektissa laajempi bisnesmalli, jota liittymäbisneksemme tukee.

"Teemme palvelun asiakkaiden ehdoilla"

− Meillä on jakelukanavat, vahva paikallinen presenssi ja yksi Suomen suurimmista myyntikanavista sekä kuluttaja- että yrityspuolella.

Ruudun ja Nelosen tuotteet ovat valovuoden edellä edesmenneen UrhoTV:n tarjoamia palveluja. Kuitenkin Sanoman tekemänä Liiga on ollut hyvinkin perinteinen. Samanlaisia TV-tuotantoja urheilun osalta, tismalleen samalla kaavalla on nähty kauan.

Telialla ei ole perinteiden painolastia kannettavanaan, mutta toisaalta ei myöskään kokemusta tämän kokoluokan tuotannon tekemisestä Suomessa. Uskoa uuden oikeuksienhaltijan toimistolla silti riittää siihen, että luvassa on aiempaa kauniimpaa ja parempaa.

− Haluamme mullistaa katselukokemuksen sekä halleilla että kotikatsomoissa. Haluamme tehdä nykyisestä tuotteesta kiinnostavan ja puhuttelevan faneille sekä uusille kohderyhmille, Takanen hehkuttaa.

− Teemme palvelun asiakkaiden ehdoilla. Tavoitteena on tehdä käyttäminen ja ostaminen helpoksi. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita ja kehitämme palvelua niiden perusteella, Telian liigatarjooman kehityksestä vastaava Petri Huttunen täydentää.

Tämä liigakausi on vasta saatu polkaistua käyntiin, mutta innokkaat katsojat luonnollisesti odottavat jo kuumeisesti tietoja tulevasta. Mitä siis on luvassa, kun kiekko napsahtaa Telian lapaan ensi syksynä?

− Pyrimme käyttämään dataa elävöittämään sisältöä. Emme pakota ostamaan mitään ylimääräistä jääkiekon oheen ja tarjoamme joustavan tavan ostaa ja fanittaa. Näiden yksityiskohdat täsmentyvät myöhemmin, Takanen valottaa.

"Arvostamme fanien asiantuntemusta ja palautetta"

Jatkoajan lukijoille ja keskustelijoille tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa Telian kehitystyöhön. Luvassa on kyselytutkimus, ja Jatkoajan keskustelupalstalle on avattu kommenttiketju, jossa sana on vapaa Telian suuntaan.

Toki palautetta, kommentteja, kehitysehdotuksia ja valituksia ovat Jatkoajan keskustelupalstalla saaneet vastaanottaa niin Sanoma kuin UrhoTV:kin vuosien ajan. Aina palautteella ei kuitenkaan ole näyttänyt olevan kovin suurta vaikutusta eri päätelaitteiden välityksellä nähtävään tuotteeseen. Nyt Teliasta lupaillaan, että Jatkoajan ahkerien ja intohimoisten keskustelijoiden sana todella painaa.

− Arvostamme fanien asiantuntemusta ja palautetta. Teemme tätä palvelua suomalaisille jääkiekon ystäville, Takanen ja Huttunen vastaavat kuin yhdestä suusta.

Jatkoaika on Suomen suosituin lätkäaiheinen verkkopalvelu, joka tavoittaa päivittäin maan kiihkeimmät kiekkofanit; yhden Telian liigahankkeen tärkeimmistä kohderyhmistä. Mutta mitä Telia haluaa kiekkofaneilta kuulla ja mikä tämän projektin tavoite on?

− Tavoitteenamme on osallistaa asiakkaat ja fanit palvelukehitykseen. Haluammekin selvittää, mitä fanit toivovat. Jatkoajalla on aiheeseen vihkiytyneitä lukijoita, jotka seuraavat lajia ja käyttävät muita vastaavia palveluita. Uskomme, että saamme heiltä arvokasta tietoa, jonka avulla rakennamme toimivimman mahdollisen palvelun, Huttunen linjaa.

Voit osallistua Telian kehityskeskusteluun Jatkoajan keskustelupalstalla täällä

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2