TPS:n pelissä odotetaan nähtävän maaleja.

Timo Savela

Tapparan tehottomuus jatkuu, Turussa taotaan täysosumia

Tiistain Liiga-kierroksella maistuvia kertoimia tarjotaan muun muassa Tapparan nihkeän maalitehtailun jatkumiselle. Turussa puolestaan TPS:n ja Ässien odotetaan takovan osumia enemmänkin.

Tappara alle 2,5 maalia, 2,25

Tapparan peli on ailahdellut läpi syksyn ja viime kierroksellakin se taipui KooKoolle jatkoajalla, vaikka johti kamppailua jo kahdella osumalla. Kolme tehtyä maalia ottelussa oli kuitenkin pienoinen ylisuoritus aiempiin otteluihin nähden.

KooKoo-kamppailu oli nimittäin ainut kirvesrintojen viimeisistä seitsemästä Liiga-kamppailusta, jossa se on tehnyt yli kaksi maalia. Joukkueen peliesitykset eivät ole vakuuttaneet ja etenkin maalinteko on ollut tahmeaa läpi syksyn, sillä se onnistunut tekemään vain neljässä ottelussa koko kauden aikana enemmän kuin kaksi maalia.

Alkukaudesta paljon maaleja omiin päästänyt Sport on viime kierroksilla terästäytynyt tällä osa-alueella ja pystynyt pitämään pelit tasaisina. Vaasalaisryhmän verkkoon on viimeisissä viidessä ottelussa tehty 11 osumaa eli noin kaksi maalia per ottelu.

Sport oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa jo lähellä yllättää Tapparan ja tällä hetkellä paremmassa kuosissa oleva alakerran pelaaminen tekee Tapparan yskähdelleelle maalinteolle hallaa, joten tamperelaisryhmän jääminen alle kolmen maalin on yksi kierroksen mielenkiintoisimmista pelikohteista.

Ilves, 2,60

Piristyneitä otteita heikon alkukauden jälkeen esittänyt Ilves on löytänyt etenkin maalintekoonsa tehokkuutta, kun edellisissä kuudessa pelissä vastustajan verkko on heilunut 16 kertaa. Kuntopuntarissakin tamperelaisryhmä on kuudentena voittamalla kuusi viimeisistä kymmenestä pelistään.

KooKookin esitti lauantaina komean nousun Tapparaa vastaan kolmannessa erässä ja nappasi makean jatkoaikavoiton. Joukkue on pelannut muutenkin aktiivisesti ja haastanut vastustajiaan, mutta edellisistä kymmenestä ottelustaan se on voittanut vain kolme.

Tiiviin puolustuksen ja hyvin toimineen maalivahtipelaamisen ansiosta kouvolalaisjoukkue pystyy pitämään pelin tiukkana ja hyökkäyspäässäkin se on osoittanut pystyvänsä ratkaisuihin. Sen otteet ovat kuitenkin viime aikoina ailahdelleet ja nousukuntoinen Ilves on joukkueista tällä hetkellä paremmassa vireessä, joten tupsukorville vierasvoitosta tarjottu kerroin 2,60 kelpaa peleihin mainiosti.

TPS-Ässät yli 5,5 maalia, 2,40

TPS pelasi edelliskierroksella ensimmäisen pisteettömän kotiottelunsa koko kaudella, kun HIFK vei voiton 5-2-numeroin. Sarjakärjessä porskuttava turkulaisryhmä onkin ollut siis varsinkin kotikaukalossaan todella vahva, eikä edes hyökkäyspään loukkaantumiset ole joukkuetta horjuttaneet. Joukkue on tehnyt keskimäärin reilut kolme maalia per ottelu ja se on osoittanut pelin kulkiessa pystyvänsä takomaan runsaitakin maalimääriä.

Ässien viime aikojen otteet ovat puolestaan olleet laskusuhdanteiset, sillä joukkue on edellisistä viidestä ottelustaan voittanut vain yhden. Joukkueelle on tehty myös melko paljon maaleja, kun HPK ja Pelicans pommittivat yhteensä 11 osumaa patapaitojen verkkoon. Porilaisryhmä on kuitenkin itse onnistunut tekemään yhtä vaille kaikissa otteluissaan tällä kaudella vähintään kaksi maalia, joten siltäkin maalintekovoimaa löytyy.

Turkulaishyökkäys kokeneen Tomi Kallion ja nuoren Petrus Palmun johdolla on osoittanut jo tehokkuutensa ja kun ylivoimallakin joukkue on sarjan kärkipäätä, tietää se sarjan alivoimatilaston häntäpäässä majailevalle porilaisjoukkueelle ongelmia. Länsi-Rannikon kaksintaistelusta on siis odotettavissa runsasmaalinen kamppailu, joten yli 5,5 maalin kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 2,40 on kokeilemisen arvoinen.

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Tarmo Reunanen

TPS #53 L p
s. 1998 Äänekoski, FIN
181CM / 74KG
SOPIMUS: 2019