Rautakorpi palaa Hakametsän käytäville.

Jarno Hietanen

Tapparan hirmujoukkue antaa esimakua tulevasta paikalliskamppailussa

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Tappara lähtee kauteen jälleen kerran uusiutuneella joukkueella. Myös valmennusvastuu vaihtuu, kun mestarivalmentaja Jussi Tapola tekee tilaa Jukka Rautakorvelle.

Tappara on tällä hetkellä Suomen kuumin kiekko-organisaatio. Joukkue on voittanut kaksi Suomen mestaruutta peräkkäin ja seuran taloudellinen tulos on roimasti positiivinen. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen on tehnyt uskomatonta työtä.

Ällistyttäviin suorituksiin on yltänyt myös Jussi Tapolan luotsaama joukkue, jossa vuoroin Patrik Laine ja Henrik Haapala ovat nostaneet kirvesrinnat kansakunnan kaapin päälle. Nyt molemmat nuoret miehet ovat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan, joten jälleen joukkueesta on löydyttävä uusi suunnannäyttäjä.

Mahdollisuus suunnistuskartan asetteluun avautuu Tampere Cupin avauspäivän ottelussa Ilvestä vastaan. Vaikka Tappara on muuttunut joukkueena jälleen kerran, muttei ainakaan paperilla huonompaan suuntaan.

Kristian Kuusela on pitkän linjan Tappara-pelaaja ja hän on jälleen kerran joukkueen ydinpelaajia. Hänen vauhtinsa on hidastunut iän karttuessa, eikä Suomen mittapuulla kovan maalintekijän ruoska viuhu enää yhtä pelottavasti kuin aiemmin. Kuuselan tärkeys joukkueelleen on kuitenkin suuri − esimerkillisenä johtajana.

Kuusela on Tapparan hyökkäyksen johtohahmoja.

Jarno Hietanen

Kuuselan ohi johtajuudessa kohoaa kuitenkin Jukka Peltola, jota voitaneen pitää liki täydellisenä kapteenina. Paitsi että mies on kyvykäs pelaaja, hän on myös erittäin uhrautuva pelaaja ja tekee kaikkensa joukkueen voiton eteen joka ilta. Nämä kaksi herraa ovat uuden päävalmentajan Jukka Rautakorven paletissa varmasti isoja palasia.

Rautakorpi tulee Tapparan puikkoihin nuorten maajoukkuekatastrofin jälkeen, joten kyseenalaistajia varmasti on. Rautakorpi luotsasi aikanaan Tapparan useasti pitkälle kevääseen, vaikka mestaruudet karttoivatkin vielä tuolloin sinioranssia ryhmää. Rautakorpi tietää täsmälleen, mitä menestys vaatii. Hänellä on Tampereelle palatessaan sen saavuttamiseen erinomaiset työkalut.

Tappara joutui viime keväänä ahtaalle puolivälierissä Ilvestä vastaan, kellisti väsyneen HIFK:n välierissä ja voitti finaaleissa kokemuksellaan sisukkaan KalPan. Toinen peräkkäinen mestaruus toi Tapparalle rutkasti lisää vetovoimaa pelaajahankintoja ajatellen.

Vain muutama kärkipelaaja, kuten Haapala ja Sebastian Repo lähtivät rapakon taakse. Puolustuksesta Pekka Saravo ja Tapio Sammalkangas lopettivat hienot uransa. Alexander Bonsaksen sekä Blake Parlett vaihtoivat myös maisemaa.

Astuuko joku uusista miehistä Henrik Haapalan saappaisiin?

Jarno Hietanen

Riviin ovat astuneet Niko Mikkola, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Vittasmäki, joten hallitsevan mestarin oman pään luulisi pitävän jo kauden harjoitusotteluissa erittäin tiiviisti. On mielenkiintoista nähdä, miten Rautakorpi peluuttaa supermiehiään, saatika ovatko kaikki tyytyväsiä saamiinsa minuutteihin.

Hyökkäykseen saapui Porista nuori ja nälkäinen kaksikko Niko Ojamäki ja Jarno Kärki. Lisäksi SaiPasta tuttu keskushyökkääjä Matti Järvinen tuo jämäkkyyttä joukkueeseen.

Ulkomaalaishankinnat Tyler Redenbach ja Tomas Zaborsky ovat molemmat Liigasta aiemmilta kausilta tuttuja pelaajia, ja heistä molemmista tiedetään, että he voivat parhaina päivinään ratkaista yksittäisiä otteluita suorituksillaan. Pistetehtailu saattaa alkaa ilotulituksen tavoin jo Tampere Cupissa.

Tapparan maalivahtitilanne on joukkueen mahdollinen kompastuskivi, vaikka viime kaudella ilmiömäisiinkin suorituksiin yltänyt Dominik Hrachovina on melko luotettava torjuja. Kakkosvahtina kauteen näillä näkymin lähtevä nuori Christian Heljanko oli viime kaudella Mestiksen parhaita vahteja nollaten LeKin paidassa vastustajan toisensa jälkeen.

Onko Hrachovinasta kannattelemaan joukkuetta kokeneimpana maalivahtina?

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Kestääkö Hrachovina kuormaa ilman Teemu Lassilan, Tomi Karhusen tai Mika Norosen kaltaista kokenutta kirittäjää? Riittääkö kumiukon elkein Mestis-kiekkoja kopanneen Heljangon kantti Liiga-jäillä?

Ilves antaa Tapparalle sen tarvitseman testin heti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. Kirvesrinnoille tekee varmasti hyvää saada koneensa käyntiin nimenomaan paikallisvastustajaansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hrachovinan haastava Heljanko tavoittelee läpimurtoa: "Hieno mahdollisuus edessä"

LIIGA | 17.8.2017 22:06
Tappara vaihtoi Sportin vieraana Dominik Hrachovinan Christian Heljankoon toisessa erässä. Ensimmäinen maali oman selän taakse syntyi nopeasti, mutta Heljanko piti päänsä kylmänä ja auttoi tamperelaisvieraat suvereeniin voittoon. lue lisää

Tappara marssi Tampere Cupin voittoon kolmannessa erässä, Elorinteen taklaus puhututti: "Mielestäni se oli hävytön"

LIIGA | 12.8.2017 16:57
Tapparan ja HIFK:n välisestä finaalista Tampere Cupissa ei tunnetta puuttunut. Ottelu oli tasainen päätöserään asti. Tappara marssi lopulta selvänumeroiseen voittoon, kun hallitseva mestari iski kolme maalia kolmannessa erässä. lue lisää

Vaimo ja voittamisen halu toivat Redenbachin Suomeen ja Tapparaan

LIIGA | 12.8.2017 11:00
Tappara aloitti pelinsä kamppailulla Ilvestä vastaan perinteisen Tampere Cupin avauspäivän ottelussa. Tapparan uusi tulokas Tyler Redenbach oli otteluun tyytyväinen, vaikka paikallisvastustaja ei tarjonnut kirvesrinnoille kunnon vastusta. lue lisää

Teräksiseen Tapparaan siirtynyt Zaborsky: "Täytyy kysyä valmentajalta, kuinka hän pitää kaikki tyytyväisinä"

LIIGA | 12.8.2017 10:00
Liigan hallitseva mestari Tappara menetti jälleen avainpelaajiaan maailmalle, mutta tuntuu silti vahvistuneen entisestään. Yksi joukkueen uusista tulokkaista on Liigan maalipörssinkin voittanut Tomas Zaborsky, joka debytoi kirvesrinnoissa Tampere Cupissa. Slovakkihyökkääjä janoaa maaleja. lue lisää

Tampere Cup perjantaina: HIFK kellisti Pelicansin, Tappara kaatoi Ilveksen

LIIGA | 11.8.2017 22:44
Perinteinen Tampere Cup saatiin vauhtiin kahdella ottelulla. Etukäteen suurin mielenkiinto kohdistui illan myöhäisempään, Tapparan ja Ilveksen väliseen otteluun. lue lisää

Kommentit

Aleksi Elorinne

Tappara #23 L p
s. 1990 Joensuu
195CM / 95KG
SOPIMUS: 2019