Rautakorpi palaa Hakametsän käytäville.

Jarno Hietanen

Tapparan hirmujoukkue antaa esimakua tulevasta paikalliskamppailussa

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Tappara lähtee kauteen jälleen kerran uusiutuneella joukkueella. Myös valmennusvastuu vaihtuu, kun mestarivalmentaja Jussi Tapola tekee tilaa Jukka Rautakorvelle.

Tappara on tällä hetkellä Suomen kuumin kiekko-organisaatio. Joukkue on voittanut kaksi Suomen mestaruutta peräkkäin ja seuran taloudellinen tulos on roimasti positiivinen. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen on tehnyt uskomatonta työtä.

Ällistyttäviin suorituksiin on yltänyt myös Jussi Tapolan luotsaama joukkue, jossa vuoroin Patrik Laine ja Henrik Haapala ovat nostaneet kirvesrinnat kansakunnan kaapin päälle. Nyt molemmat nuoret miehet ovat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan, joten jälleen joukkueesta on löydyttävä uusi suunnannäyttäjä.

Mahdollisuus suunnistuskartan asetteluun avautuu Tampere Cupin avauspäivän ottelussa Ilvestä vastaan. Vaikka Tappara on muuttunut joukkueena jälleen kerran, muttei ainakaan paperilla huonompaan suuntaan.

Kristian Kuusela on pitkän linjan Tappara-pelaaja ja hän on jälleen kerran joukkueen ydinpelaajia. Hänen vauhtinsa on hidastunut iän karttuessa, eikä Suomen mittapuulla kovan maalintekijän ruoska viuhu enää yhtä pelottavasti kuin aiemmin. Kuuselan tärkeys joukkueelleen on kuitenkin suuri − esimerkillisenä johtajana.

Kuusela on Tapparan hyökkäyksen johtohahmoja.

Jarno Hietanen

Kuuselan ohi johtajuudessa kohoaa kuitenkin Jukka Peltola, jota voitaneen pitää liki täydellisenä kapteenina. Paitsi että mies on kyvykäs pelaaja, hän on myös erittäin uhrautuva pelaaja ja tekee kaikkensa joukkueen voiton eteen joka ilta. Nämä kaksi herraa ovat uuden päävalmentajan Jukka Rautakorven paletissa varmasti isoja palasia.

Rautakorpi tulee Tapparan puikkoihin nuorten maajoukkuekatastrofin jälkeen, joten kyseenalaistajia varmasti on. Rautakorpi luotsasi aikanaan Tapparan useasti pitkälle kevääseen, vaikka mestaruudet karttoivatkin vielä tuolloin sinioranssia ryhmää. Rautakorpi tietää täsmälleen, mitä menestys vaatii. Hänellä on Tampereelle palatessaan sen saavuttamiseen erinomaiset työkalut.

Tappara joutui viime keväänä ahtaalle puolivälierissä Ilvestä vastaan, kellisti väsyneen HIFK:n välierissä ja voitti finaaleissa kokemuksellaan sisukkaan KalPan. Toinen peräkkäinen mestaruus toi Tapparalle rutkasti lisää vetovoimaa pelaajahankintoja ajatellen.

Vain muutama kärkipelaaja, kuten Haapala ja Sebastian Repo lähtivät rapakon taakse. Puolustuksesta Pekka Saravo ja Tapio Sammalkangas lopettivat hienot uransa. Alexander Bonsaksen sekä Blake Parlett vaihtoivat myös maisemaa.

Astuuko joku uusista miehistä Henrik Haapalan saappaisiin?

Jarno Hietanen

Riviin ovat astuneet Niko Mikkola, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Vittasmäki, joten hallitsevan mestarin oman pään luulisi pitävän jo kauden harjoitusotteluissa erittäin tiiviisti. On mielenkiintoista nähdä, miten Rautakorpi peluuttaa supermiehiään, saatika ovatko kaikki tyytyväsiä saamiinsa minuutteihin.

Hyökkäykseen saapui Porista nuori ja nälkäinen kaksikko Niko Ojamäki ja Jarno Kärki. Lisäksi SaiPasta tuttu keskushyökkääjä Matti Järvinen tuo jämäkkyyttä joukkueeseen.

Ulkomaalaishankinnat Tyler Redenbach ja Tomas Zaborsky ovat molemmat Liigasta aiemmilta kausilta tuttuja pelaajia, ja heistä molemmista tiedetään, että he voivat parhaina päivinään ratkaista yksittäisiä otteluita suorituksillaan. Pistetehtailu saattaa alkaa ilotulituksen tavoin jo Tampere Cupissa.

Tapparan maalivahtitilanne on joukkueen mahdollinen kompastuskivi, vaikka viime kaudella ilmiömäisiinkin suorituksiin yltänyt Dominik Hrachovina on melko luotettava torjuja. Kakkosvahtina kauteen näillä näkymin lähtevä nuori Christian Heljanko oli viime kaudella Mestiksen parhaita vahteja nollaten LeKin paidassa vastustajan toisensa jälkeen.

Onko Hrachovinasta kannattelemaan joukkuetta kokeneimpana maalivahtina?

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Kestääkö Hrachovina kuormaa ilman Teemu Lassilan, Tomi Karhusen tai Mika Norosen kaltaista kokenutta kirittäjää? Riittääkö kumiukon elkein Mestis-kiekkoja kopanneen Heljangon kantti Liiga-jäillä?

Ilves antaa Tapparalle sen tarvitseman testin heti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. Kirvesrinnoille tekee varmasti hyvää saada koneensa käyntiin nimenomaan paikallisvastustajaansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kauttaan aloitteleva Järvinen: "Otetaan voitosta energiaa ja itseluottamusta"

LIIGA | 13.10.2017 21:28
Tappara nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se päätti Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. Jan-Mikael Järvinen nappasi myös kauden ensimmäisen tehopisteensä. lue lisää

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA | 13.10.2017 8:15
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Porilaisuus ei tee Kärjestä ja Ojamäestä Sedinejä

LIIGA | 10.10.2017 8:00
Porissa pärjänneiden ja Tampereelle menestymään tulleiden Niko Ojamäen ja Jarno Kärjen alkukausi Tapparassa on ollut todellista tervanjuontia. Kuvitellaanko jossain, että kaksikko marssii käsi kädessä maailmantähteyteen? lue lisää

Tapparan Mikkola ymmällään: "En tiedä, miksi tuo näyttäisi vaikealta"

LIIGA | 7.10.2017 20:20
Tappara kairasi niukan kotivoiton Jukureista. Niko Mikkola avasi ajatuksiaan Tapparan tämänhetkisestä tilanteesta ja kertoi tunnelmiaan St. Louis Bluesin harjoitusleiristä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Otto Rauhala

Tappara #42 L h
s. 1995 Ylöjärvi
180CM / 84KG
SOPIMUS: 2019