Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Rautakorpi palaa Hakametsän käytäville.

Jarno Hietanen

Tapparan hirmujoukkue antaa esimakua tulevasta paikalliskamppailussa

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Tappara lähtee kauteen jälleen kerran uusiutuneella joukkueella. Myös valmennusvastuu vaihtuu, kun mestarivalmentaja Jussi Tapola tekee tilaa Jukka Rautakorvelle.

Tappara on tällä hetkellä Suomen kuumin kiekko-organisaatio. Joukkue on voittanut kaksi Suomen mestaruutta peräkkäin ja seuran taloudellinen tulos on roimasti positiivinen. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen on tehnyt uskomatonta työtä.

Ällistyttäviin suorituksiin on yltänyt myös Jussi Tapolan luotsaama joukkue, jossa vuoroin Patrik Laine ja Henrik Haapala ovat nostaneet kirvesrinnat kansakunnan kaapin päälle. Nyt molemmat nuoret miehet ovat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan, joten jälleen joukkueesta on löydyttävä uusi suunnannäyttäjä.

Mahdollisuus suunnistuskartan asetteluun avautuu Tampere Cupin avauspäivän ottelussa Ilvestä vastaan. Vaikka Tappara on muuttunut joukkueena jälleen kerran, muttei ainakaan paperilla huonompaan suuntaan.

Kristian Kuusela on pitkän linjan Tappara-pelaaja ja hän on jälleen kerran joukkueen ydinpelaajia. Hänen vauhtinsa on hidastunut iän karttuessa, eikä Suomen mittapuulla kovan maalintekijän ruoska viuhu enää yhtä pelottavasti kuin aiemmin. Kuuselan tärkeys joukkueelleen on kuitenkin suuri − esimerkillisenä johtajana.

Kuusela on Tapparan hyökkäyksen johtohahmoja.

Jarno Hietanen

Kuuselan ohi johtajuudessa kohoaa kuitenkin Jukka Peltola, jota voitaneen pitää liki täydellisenä kapteenina. Paitsi että mies on kyvykäs pelaaja, hän on myös erittäin uhrautuva pelaaja ja tekee kaikkensa joukkueen voiton eteen joka ilta. Nämä kaksi herraa ovat uuden päävalmentajan Jukka Rautakorven paletissa varmasti isoja palasia.

Rautakorpi tulee Tapparan puikkoihin nuorten maajoukkuekatastrofin jälkeen, joten kyseenalaistajia varmasti on. Rautakorpi luotsasi aikanaan Tapparan useasti pitkälle kevääseen, vaikka mestaruudet karttoivatkin vielä tuolloin sinioranssia ryhmää. Rautakorpi tietää täsmälleen, mitä menestys vaatii. Hänellä on Tampereelle palatessaan sen saavuttamiseen erinomaiset työkalut.

Tappara joutui viime keväänä ahtaalle puolivälierissä Ilvestä vastaan, kellisti väsyneen HIFK:n välierissä ja voitti finaaleissa kokemuksellaan sisukkaan KalPan. Toinen peräkkäinen mestaruus toi Tapparalle rutkasti lisää vetovoimaa pelaajahankintoja ajatellen.

Vain muutama kärkipelaaja, kuten Haapala ja Sebastian Repo lähtivät rapakon taakse. Puolustuksesta Pekka Saravo ja Tapio Sammalkangas lopettivat hienot uransa. Alexander Bonsaksen sekä Blake Parlett vaihtoivat myös maisemaa.

Astuuko joku uusista miehistä Henrik Haapalan saappaisiin?

Jarno Hietanen

Riviin ovat astuneet Niko Mikkola, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Vittasmäki, joten hallitsevan mestarin oman pään luulisi pitävän jo kauden harjoitusotteluissa erittäin tiiviisti. On mielenkiintoista nähdä, miten Rautakorpi peluuttaa supermiehiään, saatika ovatko kaikki tyytyväsiä saamiinsa minuutteihin.

Hyökkäykseen saapui Porista nuori ja nälkäinen kaksikko Niko Ojamäki ja Jarno Kärki. Lisäksi SaiPasta tuttu keskushyökkääjä Matti Järvinen tuo jämäkkyyttä joukkueeseen.

Ulkomaalaishankinnat Tyler Redenbach ja Tomas Zaborsky ovat molemmat Liigasta aiemmilta kausilta tuttuja pelaajia, ja heistä molemmista tiedetään, että he voivat parhaina päivinään ratkaista yksittäisiä otteluita suorituksillaan. Pistetehtailu saattaa alkaa ilotulituksen tavoin jo Tampere Cupissa.

Tapparan maalivahtitilanne on joukkueen mahdollinen kompastuskivi, vaikka viime kaudella ilmiömäisiinkin suorituksiin yltänyt Dominik Hrachovina on melko luotettava torjuja. Kakkosvahtina kauteen näillä näkymin lähtevä nuori Christian Heljanko oli viime kaudella Mestiksen parhaita vahteja nollaten LeKin paidassa vastustajan toisensa jälkeen.

Onko Hrachovinasta kannattelemaan joukkuetta kokeneimpana maalivahtina?

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Kestääkö Hrachovina kuormaa ilman Teemu Lassilan, Tomi Karhusen tai Mika Norosen kaltaista kokenutta kirittäjää? Riittääkö kumiukon elkein Mestis-kiekkoja kopanneen Heljangon kantti Liiga-jäillä?

Ilves antaa Tapparalle sen tarvitseman testin heti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa. Kirvesrinnoille tekee varmasti hyvää saada koneensa käyntiin nimenomaan paikallisvastustajaansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hovinen muuttaa asetelmia Kuopiossa, Helsingissä peli aukeaa

LIIGA | 23.3.2018 9:00
Kahdessa puolivälieräsarjassa nähdään tiistaina sarjojen toiset osaottelut. KalPa pääsee tasoittamaan ottelusarjan kotiyleisönsä edessä, kun taas Helsinkiin odotellaan suurempaa intensiteettiä. lue lisää

Entistä seuraansa vastaan pelaava Niko Mikkola: "En minä tuolla kavereita kerää"

LIIGA | 22.3.2018 7:00
Ensimmäistä kauttaan Tapparan alakerrassa pelaavalle Niko Mikkolalle tamperelaisjoukkueen puolivälierävastus on harvinaisen tuttu. lue lisää

Hakametsässä toisen erän alussa hurjat maalikarkelot − KalPa vaihtoi maalivahtia

LIIGA | 21.3.2018 19:38
Tapparan ja KalPan välisen puolivälieräkamppailun toisen erän alku tarjosi peräti neljä maalia kolmeen minuuttiin ja 25 sekuntiin. lue lisää

Tappara-kapteenin kevät käynnistyi merkkipaalulla

LIIGA | 21.3.2018 18:39
Tappara-kapteeni Jukka Peltola pelaa KalPaa vastaan puolivälieräsarjan avausottelussa 100. Liigan pudotuspeliottelunsa. lue lisää

JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

LIIGA | 21.3.2018 10:00
JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Joona Luoto

Tappara #68 L lh
s. 1997 Tampere
187CM / 84KG
SOPIMUS: 2020