Tappara-puolustaja yllätti avauksellaan - "Melkoinen Nummelin-imitaatio"

LIIGA / Artikkeli
Teemu Aallon loistava syöttö löysi perille(Kuvituskuva).
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara johti vielä tähän viikkoon tultaessa puolivälieräsarjaa 2-0. HIFK tasoitti ottelusarjan 2-2:n torstaina.

Kotijoukkue Tappara pelasi aiemmissa otteluissa laiskasti ja välinpitämättömästi, mihin HIFK iski ja kruunasi kaiken edellisessä pelissä 5-1-voitolla Helsingissä.

Lauantaina juoni oli toinen. Tappara syttyi pelaamaan ja se näkyi. Lauantain ottelu oli selvästi sarjan kovatasoisin. Tappara vei pelin lopulta ensimmäisen erän osumillaan 2-1 ja siirtyi 3-2-sarjajohtoon.

Jatkoaika seurasi molempien joukkueiden kuumimpia taistelupareja lauantaina.

Juha Metsola, Tappara – Ville Husso, HIFK

Metsola: Otti ottelun alkuun tärkeitä koppeja ja haastoi vastaantulollaan HIFK:n hyökkääjiä. Hukkasi HIFK:n 1-1-maalissa maalin takana olleen Nikolai Goldobinin, joka pääsi syöttämään maalin tehneelle Yohann Auvitulle.

Husso: Selvisi torstaina helpolla, mutta lauantaina joutui heti ottelun alussa testiin. Tapparan ensimmäinen osuma livahti takakulmaan, vaikka veto tarkka olikin.

Arvio voittajasta: Metsola oli voiton verran Hussoa varmempi. Ei antautunut HIFK:n paineessa kolmannessa erässä. 1-1-maalissa virhe, muuten timanttia.

Juha Metsola oli yhtä vaille täydellisessä iskussa lauantaina.

Teemu Aalto, Tappara – Lauri Taipalus, HIFK

Aalto: HIFK paineisti kiekollista Aaltoa todella kovaa sekä tasakentällisin että ylivoimalla, jossa jäi lähestulkoon kokonaan ilman vetopaikkoja. Saadessaan tilaa antoi upean avaussyötön Tapparan toiseen osumaan. Melkoinen Nummelin-imitaatio. Merkattu mies.

Taipalus: Saako tuota rauhallisuutta kaupasta? Voitti kaksinkamppailut ja jakoi kiekkoa avauksissa hyökkääjille. Nostaa kiekkoa jalalla omista hitaasti pää ylhäällä, mikä kuuluu pelityyliin. Ylivoimalla pyrki myös laukomaan, mutta vedot heikkoja. Ainoan kiekollisen mokan paikkasi kolmannessa erässä Otto Honkaheimo. Myös yksi tyhmähkö koukkujäähy.

Arvio: Taipaluksen peli heittelehti enemmän, joten Aalto voittaa tämän parin. Kolmekasin maaginen syöttö Tapparan voittomaaliin toimi viimeistään ratkaisevana tekijänä.

Lauri Taipalus ampui viivalta, mutta huonoin tuloksin.

Olli Palola, Tappara – Tomas Zaborsky, HIFK

Palola: Heikko peli Tapparan kultakypärältä. Ei saanut kiekkoa juuri lainkaan ja ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan. Kiekottomana paiski töitä, mutta elää kuitenkin maaleistaan.

Zaborsky: Pelasi valtavia minuutteja ja paiski töitä molempiin kenttäpäätyihin. Joutui esimerkiksi Markus Kankaanperän pihdeissä kovaan kouluun. Todella pyyteetöntä työtä ja hyviä ratkaisuja aina kiekon saatuaan.

Arvio: Kumpikin tehomies jäi pisteittä, mutta Zaborsky oli pelissä huomattavasti paremmin sisällä ja kuului silti HIFK:n nälkäisimpiin hyökkääjiin. Todennäköisesti maanantaina tehottomuus ei toistu.