Tapparan pelillinen ilme on parempi.

Saana Hakala

Tappara pudottaa SaiPan maan pinnalle, KooKoo ei mätä maaleja

Tiistain kierrokselta lähdetään hakemaan Supermonivedosta korkeita kertoimia. Haku rakentuu suurinumeroisten kotivoittojen varaan.

Tiistain poiminnat kohteeseen Supermoniveto 10

Kärpät 5,6,7 - KooKoo 1,2

Vaikka SaiPa Kärpät onnistuikin yllättämään, Oulussa ei ole syytä huoleen. Vakuuttava hyökkäyspelaaminen eri variaatioilla on tuottanut runsaasti tulosta, joka on nostanut Kärpät sarjan kärkipäähän.

Erityisellä mielenkiinnolla tiistaina tulee seurata Kärppien karvauspelaamista, jolta on lupa odottaa runsaasti riistoja virhealttiilta KooKoo-puolustukselta. Vaikka KooKoo lähtisikin otteluun hieman puolustavammalla ilmeellä viime aikaistan hurlumhei-otteluiden johdosta, ei pelillinen jänne riitä vastaamaan Kärppien haasteeseen.

Myös oululaisten puolustuspelaaminen on sillä tasolla, ettei KooKoo onnistu maaleja iskemään viime kierrosten tyyliin. Kouvolalaisten noin 72 prosentin tehokkuudella toimiva alivoima on musiikkia Charles Bertrandin ja Julius Junttilan korville.

Historiakin on vahvasti isäntien puolella: KooKoo ei ole voittanut yhtäkään kohtaamista Oulussa liiganousun jälkeen.

Lukko 2,3 - JYP 1,3,4

Raumalle voi povata illan nihkeintä ottelua. JYPin pahat maalinteko-ongelmat ovat yksi seurattava teema Raumalla. Lukon ykkössektorin puolustaminen ei kuulu suurimpiin vahvuuksiin, mikä nostaa JYPin mahdollisuuksia. 

Ottelun ratkaisu kulminoituu jyväskyläläisten riistopelaamisen onnistumiseen. Hyökkäysalueen riistot avaavat JYPille riittävät paikat ottelun voittamiseen, eikä Lukko pääse käyttämään vahvuuksiaan ottelun voittamiseksi.

Lukon onnistuessa murtamaan vieraiden karvauksen JYP ei pysty vastaamaan liikkuvaan pelitapaan. Vauhdikkaat suorat hyökkäykset sekä pitkät hyökkäysalueen pyöritykset ovat myrkkyä vierasjoukkueelle.

Myös Kaapo Kähkösen iltapuhde määrittää ottelua paljon. Nuorukainen pystyy venymään ihmetekoihin.

Pelicans 4,5,6 - Ässät 1,2

Pelicans on sarjan kuumimpia joukkueita erityisesti erikoistilannepelaamisensa puolesta. Liikkuva pelityyli tuo haasteen, johon Ässillä ei ole rahkeita vastata. 

Pelistä voi odottaa kovaa kamppailua, jossa lahtelaisten luistin liikkuu liukkaammin. Tämä avaakin ylivoimamahdollisuuksia, jotka musertavat porilaisten voittohaaveet. Poissaoloista huolimatta hyökkäysosaamista lahtelaisilla riittää.

Ässien hyökkäyspään taito puolestaan ei riitä tuhoamaan Pelicansin puolustuspeliä. Ylivoimapelin tasokaan ei riitä, sillä onnistumisprosentti sillä saralla on kolmanneksi huonoin.

Lahdesta seurantaan kannattaa ottaa myös Pelicans-pelaajien henkilökohtainen taito suhteessa porilaisten yksi vastaan yksi-puolustamiseen. Tällä saralla voidaan odottaa suuria eroja, jotka kasvattavat maalimäärää.

Tappara 4,5,6 - SaiPa 0,1

SaiPan yltäminen sarjan tulikuumimmaksi joukkueeksi on melkoinen tilastokummajainen. Hyvin yksinkertainen pelisapluuna on tuottanut tulosta todennäköisyyksiä vastaan sotivalla maalintekotehokkuudella.

Tähän tulee muutos Tapparaa vastaan. Tapparan puolustuspelaaminen on viime aikaisista vastustajista parasta. Tasapaino erityisesti omalla alueella on hyvä, eikä maalivahtipelikään juuri moitteita ansaitse.

Hyökkäyspelin osalta lukot tuntuivat aukeavan viime viikolla. 12 maalia kahdessa ottelussa toi rutkasti kaivattua itseluottamusta avainyksilöille.

SaiPa parkkeeraa usein melkoisen lihakasan maalinedustalle, mihin Tappara vastaa laadukkailla kiekollisilla puolustajilla. Kuusikosta löytyy taito ja maltti saamaan kiekko maalille asti, josta tehdään vaikka likaisia maaleja.

SuperMoniveto 10
1296 riviä, Panos 0,05 €
64,80 €

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Ramstedt täydentää Lukon hyökkäyspelin, SaiPa iskee JYPin virheisiin

LIIGA | 28.11.2017 7:30
Tiistain vihjeet keskittyvät Supermonivetoon, jossa tarjolla on neljä kohdetta illan liigakierrokselle. Ilta haiskahtaa varsin kotivoittopainotteiselta. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesÄssät
"Ilveksellä pakkovoiton paikka"
Jos Ilves mielii vielä pudotuspelipaikalle, 13 pisteen eron kurominen juuri Ässiin tulee aloittaa nyt. Tamperelaisten harmiksi erityisesti puolustuspelaaminen on ollut retuperällä, mikä tietää ongelmia uusia tuulia saaneen Ässien hyökkäyspelaamisen käsissä. Porilaisten ylivoimapelaaminen on ollut heikkoa, mutta tehokkuus tasakentällisin kantaa voittoon Tampereella.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
JukuritJYP
"Jukurit ei voita vieläkään JYPiä "
Jukurit ei ole liigataipaleensa aikana onnistunut voittamaan JYPiä kertaakaan kotikaukalossaan. Tämän korjaamiseen hyvät lähtökohdat tarjoavat mikkeliläisten pirteät viime aikojen otteet sekä JYPin pitkäksi venynyt peli edellisiltana. Alusta selviäminen kuivin jaloin olisi puolikas voitto isännille, mutta tätä ei kuitenkaan käy. Jyväskyläläisten laaja hyökkäyskalusto takoo tarvittavat maalit.
 • 1
 • 3
 • 4
KalPaHIFK
"HIFK:n tehokkuus tuo voiton"
KalPalla on ollut viime aikoina pahoja ongelmia maalinteon kanssa. Kaivattua raikkauttakaan ei tuo ainakaan edellisen illan nappio SaiPalle. HIFK on puolestaan esiintynyt nousujohteisesti, vaikka erityisesti avauspelaamiseen liittyy omat ongelmansa. Tehokkuus maalipaikoissa on ollut kuitenkin hyvällä tasolla, mikä puoltaa vierasvoittoa Kuopion lauantai-illassa.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
KooKooSaiPa
"Kaakon derbyssä ylitöitä"
Lauantai-illan helmi nähdään Kouvolassa, kun Kaakon derby mitellään viidennen kerran tällä kaudella. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan kahdesti, kun SaiPa nappasi voittonsa pirteän jaksonsa aikana. Erittäin sitkeä puolustuspelaaminen tuo kovan haasteen kouvolalaisille, eikä täyttä pistepottia irtoakaan. Huumatunnelma vie ottelun jatkoajalle.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
KärpätPelicans
"Kärpät ei jätä räikeää etumatkaa käyttämättä"
Pelicans lähtee valtavalta takamatkalta Kärppien vieraaksi. Loukkaantuneiden lista on nälkävuoden mittainen, ja alla on matkustuksen ja edellisen päivän pitkän ottelun tuomat rasitukset. Tämä on herkkua Kärppien vauhdikkaalle pelityylille. Oululaiset hyödyntävätkin väsähtämisen terävien kärkiyksilöiden johdolla.
 • 5
 • 6
 • 1
 • 2
LukkoTappara
"Lukko voittaa jälleen"
Lukko esitti unohtumattoman nousun Tapparaa vastaan edellisessä kohtaamisessa. Tämän jälkeenkin Lukon lento on ollut vakuuttavampaa, vaikka Tappara edellisenä päivänä hakikin tärkeät pisteet Hämeenlinnasta. Tuoreempi jalka, maalinteon tehokkuus, sekä ehjempi kokonaispaketti tuovat raumalaisille kaivatun edun.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SportHPK
"HPK palaa voittokantaan"
Oivaan lentoon yltäneen HPK:n lento katkesi ainakin hetkellisesti edellisessä ottelussa. Hieman säästelevämpi taktiikkaa maksaa hyötyään Vaasassa, jossa hämeenlinnalaiset jahtaavat ensimmäistä suoraa vierasvoittoa pitkään aikaan. Sportin viikko on ollut kiireettömämpi, mutta myös heidän kotisaldonsa on heikko. HPK:n hurmoksessa lentävät kärkipelaajat tuovat kaivatun voiton.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4

Luetuimmat

Anttoni Honka

JYP #3 R p
s. 2000 Jyväskylä
171CM / 68KG
SOPIMUS: 2020