Tapparan pelillinen ilme on parempi.

Saana Hakala

Tappara pudottaa SaiPan maan pinnalle, KooKoo ei mätä maaleja

Tiistain kierrokselta lähdetään hakemaan Supermonivedosta korkeita kertoimia. Haku rakentuu suurinumeroisten kotivoittojen varaan.

Tiistain poiminnat kohteeseen Supermoniveto 10

Kärpät 5,6,7 - KooKoo 1,2

Vaikka SaiPa Kärpät onnistuikin yllättämään, Oulussa ei ole syytä huoleen. Vakuuttava hyökkäyspelaaminen eri variaatioilla on tuottanut runsaasti tulosta, joka on nostanut Kärpät sarjan kärkipäähän.

Erityisellä mielenkiinnolla tiistaina tulee seurata Kärppien karvauspelaamista, jolta on lupa odottaa runsaasti riistoja virhealttiilta KooKoo-puolustukselta. Vaikka KooKoo lähtisikin otteluun hieman puolustavammalla ilmeellä viime aikaistan hurlumhei-otteluiden johdosta, ei pelillinen jänne riitä vastaamaan Kärppien haasteeseen.

Myös oululaisten puolustuspelaaminen on sillä tasolla, ettei KooKoo onnistu maaleja iskemään viime kierrosten tyyliin. Kouvolalaisten noin 72 prosentin tehokkuudella toimiva alivoima on musiikkia Charles Bertrandin ja Julius Junttilan korville.

Historiakin on vahvasti isäntien puolella: KooKoo ei ole voittanut yhtäkään kohtaamista Oulussa liiganousun jälkeen.

Lukko 2,3 - JYP 1,3,4

Raumalle voi povata illan nihkeintä ottelua. JYPin pahat maalinteko-ongelmat ovat yksi seurattava teema Raumalla. Lukon ykkössektorin puolustaminen ei kuulu suurimpiin vahvuuksiin, mikä nostaa JYPin mahdollisuuksia. 

Ottelun ratkaisu kulminoituu jyväskyläläisten riistopelaamisen onnistumiseen. Hyökkäysalueen riistot avaavat JYPille riittävät paikat ottelun voittamiseen, eikä Lukko pääse käyttämään vahvuuksiaan ottelun voittamiseksi.

Lukon onnistuessa murtamaan vieraiden karvauksen JYP ei pysty vastaamaan liikkuvaan pelitapaan. Vauhdikkaat suorat hyökkäykset sekä pitkät hyökkäysalueen pyöritykset ovat myrkkyä vierasjoukkueelle.

Myös Kaapo Kähkösen iltapuhde määrittää ottelua paljon. Nuorukainen pystyy venymään ihmetekoihin.

Pelicans 4,5,6 - Ässät 1,2

Pelicans on sarjan kuumimpia joukkueita erityisesti erikoistilannepelaamisensa puolesta. Liikkuva pelityyli tuo haasteen, johon Ässillä ei ole rahkeita vastata. 

Pelistä voi odottaa kovaa kamppailua, jossa lahtelaisten luistin liikkuu liukkaammin. Tämä avaakin ylivoimamahdollisuuksia, jotka musertavat porilaisten voittohaaveet. Poissaoloista huolimatta hyökkäysosaamista lahtelaisilla riittää.

Ässien hyökkäyspään taito puolestaan ei riitä tuhoamaan Pelicansin puolustuspeliä. Ylivoimapelin tasokaan ei riitä, sillä onnistumisprosentti sillä saralla on kolmanneksi huonoin.

Lahdesta seurantaan kannattaa ottaa myös Pelicans-pelaajien henkilökohtainen taito suhteessa porilaisten yksi vastaan yksi-puolustamiseen. Tällä saralla voidaan odottaa suuria eroja, jotka kasvattavat maalimäärää.

Tappara 4,5,6 - SaiPa 0,1

SaiPan yltäminen sarjan tulikuumimmaksi joukkueeksi on melkoinen tilastokummajainen. Hyvin yksinkertainen pelisapluuna on tuottanut tulosta todennäköisyyksiä vastaan sotivalla maalintekotehokkuudella.

Tähän tulee muutos Tapparaa vastaan. Tapparan puolustuspelaaminen on viime aikaisista vastustajista parasta. Tasapaino erityisesti omalla alueella on hyvä, eikä maalivahtipelikään juuri moitteita ansaitse.

Hyökkäyspelin osalta lukot tuntuivat aukeavan viime viikolla. 12 maalia kahdessa ottelussa toi rutkasti kaivattua itseluottamusta avainyksilöille.

SaiPa parkkeeraa usein melkoisen lihakasan maalinedustalle, mihin Tappara vastaa laadukkailla kiekollisilla puolustajilla. Kuusikosta löytyy taito ja maltti saamaan kiekko maalille asti, josta tehdään vaikka likaisia maaleja.

SuperMoniveto 10
1296 riviä, Panos 0,05 €
64,80 €

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Ramstedt täydentää Lukon hyökkäyspelin, SaiPa iskee JYPin virheisiin

LIIGA | 28.11.2017 7:30
Tiistain vihjeet keskittyvät Supermonivetoon, jossa tarjolla on neljä kohdetta illan liigakierrokselle. Ilta haiskahtaa varsin kotivoittopainotteiselta. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Otso Rantakari

Tappara #52 R p
s. 1993 Helsinki
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2018