Tappara-Ilves ratkaisun paikat: Shakkipelin seuraava siirto odottaa tekijäänsä

LIIGA / Artikkeli
Vieläkö Ilves-penkin takaa löytyy uusia siirtoja?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tappara tasoitti ottelusarjan edellisen ottelun jatkoerävoitollaan. Tappara pääsi ottelun loppuhetkillä jo parhaaseen pelirytmiinsä kiinni. Ratkaisevaa on, pystyykö Ilves tyrehdyttämään kirvesrintojen myllerryksen. Eväät siihen on olemassa.

Karri Kivi on vienyt Jussi Tapolaa taktisella puolella ensimmäisissä otteluissa välillä selvälläkin marginaalilla. Ratkaisuhetkillä Tapparan pelaajat ovat kuitenkin olleet vastustajiaan huomattavasti terävämpiä.

Avausottelussa Ilves ei päästänyt Tapparaa maalipaikoille, mutta pääsi itse häärimään maalien edustoilla miten tahtoi. Toisessa ottelussa niin ei päässyt käymään, vaikka vihreä-keltainen joukkue olikin yhä pelillisesti edellä.

Mikäli Ilves haluaa jatka kevättään mahdollisimman pitkälle, on valmentajien shakkipelin pysyttävä Kiven hyppysissä.

Kultakypärien on noustava tasolleen

Kumpikin joukkue tarvitsee tällä hetkellä kultakypäriään. Jerry D'Amigo oli jo Ässät-sarjassa varjojen mailla, ja sama laulu on jatkunut Tapparaakin vastaan. Avausottelussa yhdysvaltalainen keskittyi nahinointiin ja toisessa pelissä häntä ei juuri kentällä näkynyt.

Henrik Haapala on ollut Ilves-puolustajien pihdeissä melko armotta kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Pienikokoisen hyökkääjän on löydettävä uusia keinoja pelitilan löytämiseen, jos lempääläläislähtöinen Haapala mielii nousta pudotuspelienkin parhaimmistoon.

Se joukkue, kumman kultakypärä kirjauttaa enemmän tehopisteitä illan ottelussa, on erittäin lähellä voittoa.

Tuomarilinjan kanssa eläminen

Edellisessä ottelussa tuomaristo antoi tehdä kentällä lähes mitä tahansa, eikä joukkueita päästetty ylivoimalle kuin aivan selvimmistä tilanteista. Ylivoimamahdollisuuksia ei liene luvassa myöskään tänä iltana, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Tappara on ollut pitkin kautta tehokas hyökkäyspäässä, joten erityisesti Ilveksen on oltava kieli keskellä suuta kamppailutilanteissa. Kumpikaan joukkue ei saa lähteä pelkäämään kontakteja − varsinkaan, kun vallitsevan linjan mukaisesti niitä saa ottaa seuraamuksetta.

Se joukkue, kumpi onnistuu kaksinkamppailuissa paremmin, on lähellä voittoa. Vastustaja on onnistuttava voittamaan kulmissa ja keskialueella jäähyttömästi, ja kiekon omalla joukkueella pitäen.

Riskinottokyky kunniaan

Molemmat joukkueet noudattavat melko orjallisesti valmentajiensa laatimia pelitapoja. Tapparan pelitavalla on voitettu mestaruuksia lähimenneisyydessä, mutta Ilves on luonut menestyksekkään pelin mallin vastikään.

Tappara-leirissä todennäköisesti tiedostetaan, että pitkässä juoksussa heidän tiivis yhteispelinsä kantaa hedelmää. Ilveksen onkin mitä ilmeisemmin reagoitava pelin sisällä tehokkaammin, Päävalmentaja Kivellä on nähdyn perusteella täydet eväät sini-oranssin joukkueen yllättämiseen yllättävissä paikoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle