Taikauskoinen tähtipuolustaja kaivoi lopetetun mailamallin autotallistaan

NHL / Artikkeli
Mike Green ja maila nyt...
Kuva © Getty Images
Washington Capitalsin puolustaja Mike Green hakee parasta iskuaan pelaamalla autotallistaan löytämällä mailalla.

Tarkkasilmäiset jääkiekon kuluttajat hieraisivat kuluneella viikolla silmiään, kun Capitals-puolustaja Mike Green bongattiin pelaamassa pian kymmenen vuotta sitten lopetetulla mailamallilla.

Kyseessä on Eastonin vanha Stealth CNT -komposiittimaila, jolla Green pelasi viimeksi kaudella 2008-09. Kyseisellä kaudella Green rikkoi henkilökohtaisen maaliennätyksensä ampumalla peräti 31 osumaa ja 73 tehopistettä vain 68:ssa ottelussa. Kevin Hatcherin seuraennätys 90-luvulta jäi vain kolmen maalin päähän. Capitals-puolustajien yhden kauden ylivoimamaaliennätys (18) syntyi. 

Kauteen sisältyi kova kahdeksan ottelun maaliputki, jonka aikana syntyi yhteensä kymmenen maalia. Edellisellä kaudella Green takoi tehot 18+38.

Kaikki ennätyskauden maalit syntyivät kyseisellä mailamallilla. Aloitettuaan kauden 15 mailalla Green joutui kuitenkin pettymään kesken itäisen konferenssin semifinaalien, kun puolustajan viimeinen kyseisen mallinen maila rikkoontui. Easton oli lopettanut Stealth CNT:n valmistuksen. Green joutui vaihtamaan mailansa raskaampaan ja vähemmän joustavaan malliin.

− Tuntui, kuin olisin joutunut opettelemaan mailankäytön uudestaan, Green kommentoi pettymystään.

...ja Mike Green kaudella 2008-09.
...ja Mike Green kaudella 2008-09.
Kuva © Getty Images

Hänelle kaivettiin vielä yksi CNT-mallin maila varastosta, jonne Capitals oli pakannut yhden mailan Hall Of Fameen lähetettäväksi. Taikauskoisen puolustajan onneksi mailaa ei ikinä ehditty lähettää, ja se otettiin käyttöön ottelusarjan ajaksi. Myöhemmin sekin rikkoontui, ja Greenin yhteiselo mailamerkin kanssa oli historiaa...ainakin muutamaksi vuodeksi.

Tarina sai uuden käänteen vuonna 2015, kun Green löysi samanlaisen mailan autotallistaan. Nyt Green on keskittynyt löytämään mailoja lisää niin monta kuin mahdollista.

Yksi maila löytyi jo joukkuekaveri Karl Alznerin Kanadan kodista. Tämän lisäksi Green jahtaa mailoja eBayssä.

Mailamerkin paluu Greenin käyttöön ei ole vielä muuttanut puolustajaa takaisin 31 osuman tekijäksi. Kausi on kuitenkin ollut Greenille hyvä, sillä hän on saanut keskittyä erittäin kiekolliseen rooliin kolmosparissa ja ykkösylivoimassa. Aika näyttää, tuottaako Greenin mailanetsintä suurenkin määrän vanhaa mailamerkkiä hänen käyttöönsä.

Alkuperäinen juttu: www.russianmachineneverbreaks.com

» Lähetä palautetta toimitukselle